Как да внесете спортни елементи в интериора у дома?

Публикувано на 09/01/2018 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 05/01/2018 | Видяно 2 262 пъти

Ако обичате да спортувате, да гледате любимите си отбори по телевизията и на живо, да говорите с приятелите си за мача от предната вечер, то защо да не внедрите любимото си хоби и в интериора у дома? А когато това не се отнася за вас, а за мъжа или детето ви, то защо не зарадвате него? Никак не е трудно да сложите някой-друг спортен декоративен елемент в хола, кухнята, спалнята или коридора. Всяко помещение е подходящо за целта. И не става въпрос за футболни врати в двата края на коридора, а за наистина разкрасяващи и оригинални декорации, свързани със спортни активности. А при нужда от професионална помощ за целта, интериорните дизайнери са насреща. 


Окачете боксови ръкавици или друг спортен символ на стената


Източник

Дори да не сте футболни запалянковци или почитатели на баскетбола, вероятно има поне една спортна активност, която ви харесва. Може би, се радвате на победите на Гришо? Или обичате да карате кънки на лед или ски през зимните месеци? Или вместо на тренировки по зумба ходите на такива по бокс, за да се разтоварвате още по-интензивно от стреса? В такъв случай превърнете в интериорен акцент тези висококачествени боксови ръкавици от естествена кожа. Освен ефектна декорация, те ще бъдат вдъхновяващ помощник за вас в различни бойни изкуства. И за да сте сигурни, че са ви точно по мярка, разполагат с широк маншет, с който да ги пристягате колкото и както вие прецените.  


Образователен декор с текстилна футболна топка

Източник

Едни от най-известните спортове се играят с топки. Затова и те лесно се намират по магазините. Но дори не е нужно да използвате истински топки. Чудесно хрумване е да си поръчате маса или столове с такава форма или да си купите завивки с подобни шарки. Както и да си изпринтирате изображения, които да рамкирате и да закачите на стените си. А защо да не си сложите някой плакат от детството? Топките за билярд ще ви послужат като прекрасна декорация, тъй като са пъстроцветни.

За детската стая заложете на многоцветна текстилна футболна топка. Тя ще зададе жизнерадостно настроение в личния кът на малкото човече и в същото време по забавен начин ще го образова и ще развие у него основни цветови и тактилни възприятия. Като добавим към тях и работата със слуховите реакции и опорно-двигателния апарат чрез звуците, които топката издава при разклащане, същата се превръща в несъмнено ценна придобивка. Изработена е от щадящи здравето материали, а мекотата ѝ гарантира оцеляването на останалата част от обзавеждането в помещението.   


Обособете пространство на спорта

Ако вие или друг член на семейството ви е истински спортен фен, то е чудесна идея да обособите специално място, посветено на спорта, във всекидневната си например. Наредете там снимки на известни спортисти, трофеи (ако някой от семейството ви се е състезавал и е печелил - дори да е било просто в училище), плакати, картини и други елементи, свързани с въпросната любима актисвност. Вариант е да поставите и дъска - бяла, на която се пише с маркер, или от старовремските с тебешир за по-автентично и привличащо вниманието. На нея може да записвате часа и датата на следващия мач на отбора фаворит. 


Спалнята на спорта

Ако да обзаведете целия си хол или кухня със спортни мотиви, може да ви се стори твърде много, то спалнята е съвсем друго нещо. Това е мястото, в което оставате сами със себе си, което не бива оценявано от погледа на всеки гост. Тук бихте могли да сте напълно верни на ценностите и увлеченията си. В своята детска стая пък детето ви да може да се радва изцяло на любимия си спорт. За целта  използвайте завивки, шалтета, килими и пердета със спортни мотиви. Сложете също снимки и картини, свързани с футбол например. Набавете си декоративни възглавнички във формата на топки за игра. Наредете купите и/или медалите, които детето, мъжът или вие сте печелили.

А ако имате нужда от мебели, изработени по поръчка, за да създадете перфектната спортна обстановка, която желаете, то майсторите са насреща. Само заявете проекта си и в рамките на денонощие ще получите атрактивни оферти от регистрираните в MaistorPlus изпълнители. Сравнете предложенията им, запознайте се с оценки от предишни клиенти и изберете специалиста, който най-силно е спечелил доверието ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта