Образователен декор с текстилна футболна топка

Последна редакция на 04/05/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 854 пъти

Източник

Едни от най-известните спортове се играят с топки. Затова и те лесно се намират по магазините. Но дори не е нужно да използвате истински топки. Чудесно хрумване е да си поръчате маса или столове с такава форма или да си купите завивки с подобни шарки. Както и да си изпринтирате изображения, които да рамкирате и да закачите на стените си. А защо да не си сложите някой плакат от детството? Топките за билярд ще ви послужат като прекрасна декорация, тъй като са пъстроцветни.

За детската стая заложете на многоцветна текстилна футболна топка. Тя ще зададе жизнерадостно настроение в личния кът на малкото човече и в същото време по забавен начин ще го образова и ще развие у него основни цветови и тактилни възприятия. Като добавим към тях и работата със слуховите реакции и опорно-двигателния апарат чрез звуците, които топката издава при разклащане, същата се превръща в несъмнено ценна придобивка. Изработена е от щадящи здравето материали, а мекотата ѝ гарантира оцеляването на останалата част от обзавеждането в помещението.   

Свързано:

Декорация за стена Как да внесете спортни елементи в интериора у дома?

На изображението виждате три примера за употребата на "спортни топки" като декоративни елементи. Доста интересен е вариантът горе вдясно на колажа. Тук, изразен чрез ефектна кръгла масичка, е демонстриран спортът бейзбол, но би могъл да бъде всеки друг, в който се използва топка. Вижда се, че е помислено за всеки един елемент. Крачето на масата е издялкано във формата на бейзбол ракета. А върху повърхността й са изрисувани шарките на истинска топка за конкретния спорт. И в крайна сметка се получава една удобна кръгла маса за хранене, която винаги ще напомня на използващите я за любимия им спорт. Чудесен е и примерът долу вдясно. Тук е използван комплект топки за билярд. Те са сложени в най-обикновен прозрачен буркан. След това биха могли да бъдат поставени навсякъде в дома ви и да се превърнат в прекрасен цветен акцент. За десерт оставихме голямата снимка отляво, която акцентира върху изключително весела и пъстра текстилна футболна топка. Отделните кръпки, от които е съшита, по оригинален начин напомнят фрагменти на истинска футболна топка. С тази едва ли ще може успешно да се практикува любимия на милиони спорт, футбол, но пък е възможно да съдейства за първи стъпки в тази насока. В същото време помага да се усвоят знания, свързани с цветовете и различни цветови комбинации.