Използвайте наличните продукти за създаването на тези уникални есенни салати

Публикувано на 30/09/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 30/09/2016 | Видяно 28 766 пъти

Настъпи моментът да приберем плажните хавлии, за да отдадем повече време на създаването на домашен уют и топлина през есента! А какво по-хубаво от това да съберем цялото семейство около масата, за да изпробваме няколко вкусни идеи за салати? Завържете здраво готварските престилки, защото днес ще ви покажем нетрадиционни есенни рецепти, на които дори любителите на традиционната кухня не успяват да устоят! Коя от тях ще опитате вие? Споделете с нас своите любими рецепти, а за изпълнението на мечтаната кухня разчитайте на квалифицирани майстори!


Свежа и вкусна салата от магданоз

Източник

Тази интересна салата ще ви зареди с витамини и добро настроение, затова не се колебайте, а я опитайте още този уикенд! На първо място тук трябва да нарежете на ситно 2 големи връзки магданоз и да ги смесите с 2 домата, нарязани на кубчета. След това в практично порцеланово хаванче смесете около 100 гр орехи с 2-3 скилидки чесън, добавете към салатата и овкусете със сол, зехтин и лимонов сок. Друга интересна идея е да се лишите от доматите и орехите, но да добавите към магданоза зелен лук и 2-3 сварени яйца, нарязани на четвъртинки. Толкова лесно, а невероятно вкусно!

Виж още: Практични и удобни мелнички за подправки за вашата модерна кухня


Морковите и ябълките се срещат в една уникална есенна салата

Източник

А ето и една лесна идея за всеки начинаещ кулинар – настържете няколко моркова, както и 2-3 обелени ябълки в голяма купа. След това забъркайте вкусен дресинг от сол, зехтин и лимон и добавете към продуктите. Друга страхотна идея е да запечете около 200 грама орехи, които да прибавите към салатата, както и да замените солта с малко мед и няколко стафиди. Подобна салата можете да направите също с червено цвекло или ряпа, а за красивото й поднасяне на трапезата разчитайте на този страхотен комплект от прибори и купичка за дресинг!


Салата с тиква и ябълки - защо не?

Източник

Всяка кухня през есента ухае на прясно изпечена тиква, но днес ви предлагаме една достойна алтернатива за използването на този продукт. Пригответе си лесна и бърза салата, като за целта настържете или нарежете около половин килограм тиква и 3-4 ябълки. Към тази смес добавете сока от 1 лимон, около 100 гр смлени орехи и мед на вкус. Опитните готвачи споделят, че към получената салата можете да добавите и лешници, стафиди или пък ситно настъргана портокалова кора. Поднесете готовата салата в стилна и удобна порцеланова купа и очаровайте своите гости!


Цветна салата с брюкселско зеле, моркови и ряпа

Източник

Това невероятно кулинарно изкушение изисква около 400 грама брюкселско зеле, 2-3 моркова, около 100-200 гр. бяла ряпа и 1 ябълка. Първата стъпка тук е да настържете морковите и брюкселското зеле, както и да нарежете на кубчета ябълката. След като смесите продуктите, добавете сол, черен пипер и лимонов сок, като по желание можете да включите и стафиди или слънчогледови семки. Разбъркайте всичко и сервирайте с помощта на практична лъжица за салата!

Виж още: Функционални електрически ножове, с които да направите живота в кухнята си песен


Нов прочит на любимата картофена салата

Източник

Картофената салата е незаменима част от всяка зимна трапеза. Ето защо ви предлагаме една достъпна и лесна идея, с която да разнообразите това иначе традиционно ястие. За тази цел нарежете картофите на кубчета или оформете спирали от тях с помощта на удобна резачка. След това задушете в тиган на тих огън за няколко минути, а през това време смесете малко горчица, мед, чесън и оцет. Превърнете тези съставки в гъст дресинг с помощта на блендер и добавете към салатата, като накрая украсите с магданоз и поднесете в елегантна порцеланова купа с прибори.


Салата с макарони и майонеза за вашата богата трапеза

Източник

Тази уникална есенна салата е точно толкова вкусна, колкото изглежда! За нейното приготвяне трябва само да сварите около 500 гр. макарони и след като изстинат, да добавите сол, майонеза и кисели краставички, нарязани на кубчета. Проявете въображение и добавете към получената салата царевица, грах или шунка, така че да направите истински кулинарен шедьовър. За финал украсете с малко магданоз и поднесете в красива салатиера!

Виж още: 6 изпитани трика за перфектно аранжиране на плато с разядки


Изненадайте близките си със страхотна салата от леща

Източник

Предлагаме ви една оригинална кулинарна идея, която да реализирате с продукти, налични във всяка съвременна кухня! За целта сварете половин килограм леща и оставете да изстине, след което внимателно премахнете водата. Нарежете на ситно глава лук и връзка магданоз, а накрая овкусете със сол, зехтин, лимон и черен пипер. Към този тип салата можете да добавите и други продукти, като чушки, тиквички, чесън или пък запечено пилешко филе. Сервирането й пък става наистина лесно с помощта на този невероятен комплект купи за салата!

Впуснете се в това невероятно кулинарно приключение, като не забравяте да споделите с нас и своите идеи за вкусни есенни ястия! А за ремонта и обзавеждането на новата си кухня се доверете на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus, като пуснете заявка напълно безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта