В какви цветове да освежим спанята, за да я превърнем в истинско място за релакс?

Публикувано на 06/12/2021 от Станислава Матеева | Последна редакция на 06/12/2021 | Видяно 2 793 пъти

 

Мнозина от нас знаят, че спалнята е местенцето в дома, предназначено за почивка и спокойствие. Но създаването на пространство, което ще помогне на ума и тялото да се отпуснат, включва много повече от това да изберем уютни мебели и красив декор. Цветовете, с която избирате да боядисате стените, е еднакво или може би дори по-важен от всичко останало.

Правилната цветова палитра може да зададе тона на спалнята така, че да тя да се превърне в едно уютно и спокойно убежище. А кои се цветовете, с които можем да освежим стаята по начин, който да внесе доза спокойствие и препоставка за по-добра почивка, ви показваме тук.

А за същинската част, а именно боядисването на стаята, не се колебайте да се обърнете към професионалистите в сферата на бояджийските услуги, регистрирани в MaistorPlus.


Прекрасният лавандулов цвят

Лавандулата е известна с това, че намалява стреса и помага за добрия сън и пълноценната почивка. Същото важи и за лавандуловият нюанс. След дълъг работен ден, малка доза от този така прекрасен цвят може да се превърне в лека, от който се нуждаете, за да разпуснете. 

Растението лавандула се отличава с фин аромат и нежен лилав цвят, който се оказва идеален за интериора на спалнята. Точно като цветовете на растението, този мечтателен нюанс ще внесе успокояващ ефект във вашата спалня, който може да повлияе положително на настроението ви.

  • Ако не желаете да боядисвате стените си в лилаво, помислете за добавяне на щампи в този цвят към текстилните декоративни елементи - килими, одеяла, завеси, рамки за картини и декоративни възглавници.

  • Ако сте любители на растението, може да украсите спалнята с него.


Изцяло бяло - винаги на мода

Изцяло белите стаи не са ли демоде? Съвсем не! Нюансите на бялото не трябва да бъдат пренебрегвани, що се отнася до интериорния дизайн на спалнята. 

  • Това все пак е цвят, който е хубаво да бъде добавен в стаята по деликатен и ненатрапчив начин, за да избегнете стаята ви да изглежда като от болница. Правилно използван, белият цвят ще направи така, че спалнята да бъде с неостаряващ дизайн и цветова палитра, която ще хармонира добре с всеки декор.

  • Белите стени ще отворят пространството и ще направят спалнята ви да изглежда много по-голяма. 

  • Те създават успокояващ ефект за онези, които имат неспокоен сън.

  • Ако искате да добавите в стаята допълнителен цветен акцент, може да добавите привличащи вниманието декоративни елементи акценти възглавници, килими или картини.

Вижте още: Идеи за релаксираща спалня в бохо стил


Синьо като небето

Чудили ли сте се защо толкова много обичаме да гледаме небето и да наблюдаваме как облаците променят своите форми? Просто онзи незабравим син нюанс дава много спокойствие и ни помага да се отпуснем и да помечтаем. 

  • По-тъмните нюанси на синьото кралско и морско също могат да се използват в домашни пространства, но тези варианти не притежават същите успокояващи ефекти като небесносиньото.

  • Небесносиният е цвят, който се откроява, без да е прекалено силен и натрапчив. Той е идеален за интериори с по-чист и нежен дизайн, в които се усеща мека, спокойна атмосфера. 

  • По-меките нюанси на синьото обаче изискват малко повече внимание при правилното им прилагане в интериорния дизайн. Те могат да бъдат част от него под формата на декоративен акцент или малка стена в спалнята. 

  • Ако пък сте решили стените ви да бъдат в небесносиньо, то запазете тъмно синьото за декоративните елементи, за да избегнете претоварване на атмосферата в спалнята.


Нежно и ефирно или казано по друг начин - пепел от рози

 

Повечето от нас живеем със схващането, че розовото е изцяло женски цвят и принадлежи единствено в изцяло женски интериори. Но това не е така. Един специален нюанс на розовото, а именно пепел от рози, може да се превърне в частицата спокойствие, от която всяка спалня се нуждае. 

  • Пепел от рози е розов тон, характерен със своя неутрален нюанс, който пасва идеално под формата на акцентен цвят за пастелни цветови схеми.

  • Ако предпочитате по-неутралните цветове вместо пепел от рози, можете да заложите на кремаво или бежово. Неутралните стени могат да ви помогнат да спите по-добре и да получите наистина качествен сън. А и в такава цветова схема, лесно можете да добавите цветен акцент под формата не декорации.

Какъвто и цвят да изберете за нея, не забравяйте, че спалнята е мястото, където да се отпуснете и да се заредите с енергия, когато имате най-голяма нужда от това. След като решите коя цветова палитра ви вдъхновява и ви приляга, е вдеме да я направите част от интериора си. За тази цел можете да потърсите професионална помощ от специалистите в областта на бояджийските услуги, регистрирани в платформата ни. За да се свържете с тях е необходимо да подадете безплатна заявка за проект, в отговор на която ще получите няколко оферти, от които да изберете най-добрата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта