Спалня в червено за повече дързост, стил и романтика

Публикувано на 28/12/2019 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 28/12/2019 | Видяно 1 811 пъти

Винаги сте искали да внесете нещо различно в спалнята – малко повече дързост, романс или просто уникална атмосфера? В тази статия ще ви покажем как може да направите това с код червено.

Червеното би ви позволило да експериментирате с атмосферата на стаята и да я превръщате от категорична до приглушено романтична. Този избор би се вписал още в енергийните и естетични препоръки на Фън Шуй. Червеното е основен топъл цвят, който се комбинира лесно със земни елементи като например дърво, както е показано на снимката по-горе.

Ако търсите малко вдъхновение, разгледайте тази статия и обмислете своята идея за промяна. В случай че имате нужда от професионално съдействие, винаги може да се консултирате с доказаните професионалисти, регистрирани при нас.


Защо червено според Фън Шуй?

Според Фън Шуй, значението на цветовете в декорацията на дома е огромно. От една страна, заради енергийната им обвързаност с пространството, а от друга, заради обмена между вибрациите на тоновете и заобикалящата ги среда. Това оказва въздействие върху обитателите на стаите и начина, по който те се чувстват. Ето защо използването на червено в спалнята тук се препоръчва в зависимост от личната връзка на обитателя на жилището с конкретния цвят.

  • Според Фън Шуй, червеното е цветът на огъня, който се комбинира лесно с други топли земни цветове.
  • Дизайнерите работещи с Фън Шуй често използват червено в спалнята, за да постигнат динамична, ярка и романтична атмосфера.
  • Тъй като това е присъщо и за други помещения като дневна или коридор, червеното може да улесни цветовия преход в жилището.

Вижте още: Кухненски код: Червено!


Откъде да започнем?

Червеното е смел цвят, който може първоначално да ви „уплаши“ със своята отличителност и яркост. Затова експертите препоръчват първоначално да тествате по какъв начин бихте възприели цвета, като акцент във вашето помещение чрез няколко лесни трика:

  • Изберете цветовата схема, в която желаете да подчертаете червеното като акцент – например червено и традиционно бяло или розово;
  • Прибавете романтично настроение с вазичка цветя и свещи в избраните цветове;
  • Изберете артистични принтове в избраната гама като възглавничка, чаршафи или нощна лампа, които лесно може да аранжирате в синхрон.

Едва след като се уверите, че червеният акцент е вашия цвят, пристъпете към планиране на по-мащабните промени със смяна на завесите или боядисване на стената. Червеното лесно може да бъде използвано както като контрастен акцент, така и като основен цвят.


Червено в комбинация с по-тъмни цветове

Освен с бяло или розово, червеното лесно би могло да се комбинира още и с други по-тъмни земни цветове, което би спомогнало за подчертаване на функцията на стаята като място за уединение и сън.

  • Червеният цвят е удачен и за по-тежък стил, който да внушава лукс и дипломатичност. Той е подходящ за всеки интериор, стига да се използва правилно и да отива на стила в помещението.
  • Червеното перфектно се съчетава с тъмните цветове на: кафяво, лилаво, сиво.

Вижте още: Сладки сънища в спални с тъмни цветове


Как да постигнем повече романтика?

Независимо от това кой стил ви допада, червеното е класическият цвят на романтиката. Той е винаги подходящ за влюбени хора и често търсен вариант за спалното помещение.

  • Ако желаете да подчертаете романтичната атмосфера, фокусирайте се върху двата основни аксесоара от тъкани, които заемат подчертано място в спалнята – завесите и шалтето на леглото. Чрез тяхното умело комбиниране в червено, бихте могли сравнително лесно да промените общото излъчване на помещението и да постигнете така търсената уютна и любовна атмосфера. Бъдете щедри с тъканите и по желание включете контрастиращ цвят.
  • Добавянето на приглушено осветление и друг контрастен цвят допълва романтичната обстановка.

Трансформирането на спалнята в червено е удачен избор за постигане на по-топла атмосфера с нотки на романтика и уединение. Червеното се препоръчва както от енергийната философия за пространството на Фън Шуй, така и от интериорните дизайнери. Ако решите да пристъпите към по-цялостна трансформация на спалното помещение в тази посока, то майсторите, регистрирани при нас са на една ръка разстояние да ви съдействат. Още сега може да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта