Сладки сънища в спални с тъмни цветове

Спалнята е идеалното място за експерименти по отношение на яркост и дързост на цветовете в сравнение с останалата част от жилището, където посрещаме гости, общуваме с различни хора и по някакъв начин представяме себе си чрез вкуса си към интериора.

Следващите няколко спални обаче са решени в тъмни нюанси. Тук не е търсен експериментът, а усещането за спокойствие, възможността за бързо отпускане и потъване в пълноценен и отморяващ сън. Според специалистите именно помещенията в подобни цветове предразполагат към истинска почивка. Нека видим какви варианти са възможни. А ако ви е необходима помощ при избора и съчетанието на цветовете, обърнете се към опитен интериорен дизайнер.

Да не се страхуваме от черното в спалнята!

Да не се страхуваме от черното в спалнята!

Да, точно така. Черният цвят може успешно да доминира в спалнята. Умелото съчетаване със светъл неутрален нюанс и повечко светлина ще създаде неповторима атмосфера на интимност и релакс. Не е нужно да захлупвате цялото помещение в черно, ако ви се струва прекалено можете да акцентирате само една стена или отделни елементи, да комбинирате с луксозно спалното бельо, което ще пасне по невероятен начин на интериора в дома. Правилният спален комплект ще придаде дори и най-мрачната спалня изтънчен вид и ще я превърне в любимо място. Хоризонталните райета в правилните тонове ще добавят онзи завършен вид, към който се стремите.

Вижте още: Уникални спални в топли есенни нюанси

Бялото е най-добрият приятел на черното

Бялото е най-добрият приятел на черното

Прибавянето на белия цвят в интериора на тъмната спалня няма да я направи твърде контрастна, ако съобразите какви да са текстурите, разпределението и осветлението. Резултатът може да бъде изключително елегантен. Обърнете внимание, че на черната спалня е най-добре да избягвате прекомерната украса, картини и малки детайли, които ще задушават пространството. Колкото по-изчистен оставите интериора, толкова по-интимна ще е обстановката.

Спалня от старите ленти...

Спалня от старите ленти...

Ако пък именно контрастът е търсеният от вас ефект, постигнете го с комбинирането по друг начин на черния и белия цвят. Изберете изчистен дизайн за поне един от двата типа повърхности. Студеното осветление трябва да е водещо, дори и да ползвате спомагателни източници на светлина с топъл оттенък. Тук отново внимателно следва да подберете декорацията, бихте могли да внесете и трети цвят, който да акцентира някоя мебел или кът от помещението.

Арт атмосфера с ярки тонове

Арт атмосфера с ярки тонове

Хубавото при използването на черния цвят в интериора е, че той се съчетава чудесно с ярки и весели багри, каквито са жълтото, оранжевото, розовото. Това е страхотно решение, когато искаме да придадем на стаята по-артистичен и бохемски вид.

Вижте още: Кой е най-подходящият цвят за вашата спалня

Класиката – спалня в червено и черно

Класиката – спалня в червено и черно

Комбинацията между черното и червеното определено е класически избор за чувствена спалня. Ако сте се спрели на такъв вариант, обаче е нужно да подходите с голямо внимание. Границата между чувственото и пошлото в този случай може да бъде много тънка.

За да сте сигурни, че ще постигнете точния ефект, най-добре е да се обърнете към професионалист. Опишете безплатно проекта си при нас и с вас ще се свържат доказали се експерти в своята област. Ще имате възможност да сравните техните условия, както и оставената обратна връзка за работата им в сайта ни. Така ще подберете най-подходящия изпълнител без излишни нерви и усилия.