Кухненски код: Червено!

Публикувано на 16/12/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 11 540 пъти

Преди да предприемем реновиране на дадена стая, често се обръщаме към писаните правила и съвети, отразяващи символиката на цветовете и тяхното значение. В резултат избираме "успокояващо зелено", "релаксиращо бежово", "свежо жълто". Изборът на цвят за дадено помещение е важен, тъй като всеки ден ще виждаме въпросната разцветка и тя ще ни влияе дори след като спрем да я забелязваме съзнателно.

А в същото време душата ни иска огнено червено! Не, няма да е натоварващо, не е твърде ярко и всъщност не е нужно да се съобразявате с общоприетото мнение. Защото най-важното за един интериор е той да ви кара да се чувствате добре. Така че, ако сте харесали червено за кухнята си например, нека е червена. А ето и няколко идеи, чрез които може да прецените дали този цвят е вашият.


Нежен червен почерк

Използването на измит червен цвят за покритие на част от мебелите ще направи кухнята ви стилна, нежна и уютна. Съчетайте с жълта масичка и шарени столове и ще получите едно вълшебно кътче у дома, в което с удоволствие ще прекарвате продължително време в пиене на топли напитки или похапване на домашно приготвени ястия.

Вижте още: Как да включим палетите при обзавеждане на кухня?


Бели шкафове на червен фон

Още един начин да използвате любимия си цвят ненатрапчиво, но определено забележимо. Изберете бели шкафове пред червена основа и се уверете в разкошния резултат. LED-осветлението в долната част на шкафчетата кара огнената разцветка да заблести и да изяви с пълна сила усмихващите си свойства.


А защо не и червени шкафове?

Не се притеснявайте да използвате червения цвят като основа за вашата кухня. Съчетайте го с подходящи аксесоари, стени в бяло, така че да не стане прекалено тежка атмосферата и не затрупвайте рафтовете и свободните места с излишни предмети и уреди.


Червени акценти за повече уют

Възхитителни кухни, излъчващи стил, модерен дизайн и ненатрапчива любов към червения цвят. Можете да включите различни разновидности на този нюанс, като акцентирате само на една мебел в кухнята или се постараете да обагрите основните аксесоари в червено. Можете да изберете бели или червени столове, но пък да наблегнете на трапезата и да се спрете на червени салфетки, сервиз или маса. А някои от шкафовете могат да излъчват весел блясък и закачливо да си играят със светлината.


Страхотен червен кът за сядане!

Влюбени сте в червеното? Подберете кухненски диван или столове в червен цвят и му се наслаждавайте! Дори и да няма множество други червени елементи, една подобна нотка ще изпълни помещението с огнения си цвят и ще внесе неповторима енергия.

Вижте още: 6 идеи за уютна кухня, която ви връща в детството


Оранжевото - най-добрият приятел на червеното

Който харесва червения цвят, най-вероятно е почитател и на оранжевото. А какво ще стане, ако ги съчетаем в една кухня? Погледнете този разкошен резултат, идеално съчетание, предизвикващо ведро и огнено настроение.

Ако сте се решили да поканите червения цвят и във вашия кухненски интериор, обърнете се към доказан професионалист за изпълнение на идеята ви. Можете да опишете безплатно своя проект онлайн и да получите конкурентни оферти от регистрираните при нас изпълнители. Ще имате възможност да сравните техните условия, преди да изберете своя майстор.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
10 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
32 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта