6 идеи за уютна кухня, която ви връща в детството

Публикувано на 28/07/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 27/07/2016 | Видяно 19 709 пъти

Понякога, мисълта за детството, прекарано на село или в някое малко, провинциално градче, събужда у нас чувство за уют, топлина и нотки на носталгия. Споменът за топъл, пресен хляб, опечен в домашната пещ на баба, дървената масичка за хранене, камината, около която висят старинни домакински съдове... Всичко това придава съвсем различна представа за прекарването на време у дома в приготвянето на вкусна вечеря, когато цялото семейство се събира заедно около масата.

В забързаното ежедневие, особено на тези от нас, живеещи в големия шумен град, това усещане си остава само блед спомен, за който рядко се досещаме. За щастие, независимо от мястото, на което живеем, винаги имаме възможност да се насладим на удоволствието да имаме семпла и уютна кухня. Необходими са само малко любов и въображение, а с помощта на екип от професионалисти, лесно бихте могли да се сдобиете с вашата кухня-мечта!


Кухня от дърво за неповторим уют

Когато си говорим за "селска кухня", дървото често е незаменим и красив компонент от цялостния интериор. То има потенциала да съчетае едновременно старинен и модерен дизайн, при това по един изключително симпатичен и хармоничен начин.

Виж още: 12 съвременни кухни, вдъхновени от пленителния рустик стил


Каменни елементи - усещане за хармоничност и свързаност с природата

Каменните мотиви създават онази специфична автентична обстановка, от която лъха уют, а едновременно с това, придава стилен и красив вид на дома.

Не е задължително да се изграждат цели стени от камък, достатъчно е да се декорира малко кътче в кухнята, съчетано с вкус с останалата част от интериора.


Топли цветове - за уют и спокойствие

Кафяво, бежово, слонова кост, меки сиви нотки или дори смес от изброените - това са прекрасни комбинации от цветове, които неслучайно се наричат "топли". Те създават неповторима атмосфера в стаята.


Симпатични и колоритни пердета - идеалният начин да внесем свежест

Невероятно е как един подобен семпъл елемент, би могъл да внесе свежест и чар в една кухня. Малки перденца, драперии с цветя и пъстри елементи - толкова симпатично и красиво!


Малките неща, които ни карат да се чувстваме щастливи

Декоративни или естествени растения, закачени на стената във вазички от стъкло, дървени прибори за хранене и съхранение на храна - поредните чудесни идеи, които носят духа на старата къща на село, с всички нейни несъвършенства, които я правят толкова прекрасна.


Малки хитрини

...А, с малко повече въображение, можем да сътворим какви ли не чудеса! Вашата кухня е платното, което можете да обрисувате по начина, който най-много ви харесва. Направете кухнята удобна, практична и приятна, ако желаете - цветна и пъстра или пък чиста, бяла и светла. Използвайте всичко, което ви връща към онези топли спомени и отминали времена, залегнали дълбоко в сърцето ви. Това е мястото, на което ще живеете, а в кухнята ще влизате ежедневно, за това направете това място... направете го вашето място!

Ако все още се колебаете, обърнете се към специалисти, които ще ви помогнат във всички етапи до постигането на мечтаната кухня! Екипът на MaistorPlus предоставя възможност за заявка на проект напълно безплатно, която ще бъде разгледана в рамките на 24 часа и ще получите предложения от водещи професионалисти в обзавеждането!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта