Спалня в ърбан стил. Как да я декорираме?

Публикувано на 10/07/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 11/09/2019 | Видяно 1 232 пъти

Без колебание повечето от нас могат да заявят, че спалнята е сред най-обичаните кътчета у дома. Това е мястото, където мечтаем, релаксираме, черпим вдъхновение, четем любима книга, гледаме филм, правим стотици снимки на домашните си любимци, на сутрешното кафе, на съботната закуска в леглото, на тоалета, който сме решили да облечем… И затова точно това помещение не само трябва да е уютно и спретнато, но и добре изглеждащо. 

С навлизането на градския (ърбан) стил в интериора, все повече хора избират да обзаведат домовете си точно в него. И това е напълно разбираемо. Ърбан стилът и декорът включват много креативност, елегантност и преди всичко - чувство за комфорт. Ако сте решили да използвате градския стил при декорирането на любимата спалня, тук сме подготвили няколко интересни съвета, с които да я превърнете в най-красивото място у дома. 

Ако пък имате конкретни идеи, които искате да реализирате, винаги можете да се свържете с доказаните професионалисти в интериорния дизайн, регистрирани в нашия сайт. 


Килимите - чудесното решение за перфектен дизайн

Може и да не го осъзнавате, но килимите могат да направят огромна разлика в спалнята, както и във всяко друго помещение. Килим с по-впечатляващ цвят или шарка може да превърне едно обикновено помещение в малък шедьовър. Точно той е чудесен акцент, който придава характер на стаята по много и специфични начини.

  • Килимът може да бъде поставен под леглото. По този начин краищата на килима ще се показват под него и кътчето ще изглежда като красив остров, на който да релаксирате.
  • Друг вариант е да превърнете килима във фокусна точка и да го поставите в центъра на стаята.
  • Още един любим начин да включите килима в декорацията на спалнята е да го сложите при работното си пространство (или пред огледалото, където правите тоалета си). Повечето спални разполагат с работни места, закътани в ъгъла или пък под прозорец. Добавянето на килим точно в тази част на спалнята, ще "разчупи" обстановката, но в същото време ще направи така, че всичко да бъде в унисон.

Вижте още: Магията на килимите


Леглото - какво да бъде?

Вашето легло е вашето щастливо място! Модерните ърбан легла имат множество вариации при дизайна си. От дървесни рамки до такива с пискюли, от легла, направени от палети до такива с кадифени рамки и акценти. Изберете нещо, което приляга на вашата личност.

  • Дървените легла, например, правят огромно впечатление. Хрумка, която винаги е актуална, е да оградите леглото си в дървени стълбове и да сложите красива завеса, като допълнителен акцент.
  • Леглата от палети също са невероятна идея, която добавя ексцентричност, но и много стил. 

Ако пък не си падате по дървото, то нашите дизайнери с радост ще ви консултират при избора на рамка от кадифе. Кадифето се съчетава идеално в обзавеждането в ърбан стил, пък и винаги е на мода.

Вижте още: 7 ценни съвета за обзавеждане на спалня


Табуретките - основен акцент

Чудите се коя е липсващата част в спалнята ви, която търсите ли търсите? С многофункционалност и разнообразни дизайни, табуретките винаги заемат важна роля в модерното градско обзавеждане. Те са идеална идея за декорация в спалнята.

  • По-популярни от всякога, табуретките в марокански стил са наслада за окото и са функционални, където и да ги поставите.
  • Табуретките, известни също като пуфове, пък, създават сладък, елегантен акцент.
  • Още една идея за ползването на табуретки в спалнята е превръщането им в малка, кокетна масичка за кафе или чай.
  • Друга идея, която е лесна за постигане е, като поставите изкуствена кожа или друг вид текстил по желание върху табуретката. Лесна, интересна и романтична хрумка, която няма да остане незабелязана.


Нощната масичка - красива необходимост

Креативността е най-важното нещо, що се отнася до декор на спалня в ърбан стил. А идеалният начин да я проявите, е като направите нощното си шкафче в урбанистично произведение на изкуството. Модерният урбанистичен стил е лесен за постигане, но само ако използвате правилните акценти.

  • Интересна идея е да смесите дървесината с метал. Това придава загадъчна хармония между градския шик и красивата природа. 
  • Никога няма да сбъркате и със златни тонове и интересно осветление. Добавянето на светещ надпис над масата е страхотна закачка, която е функционална, забавна и много модерна. Ако пък тази идея не ви допада, кристалите, малките саксии с цветя (кактуси, например), както и свещите са чудесен вариант за декорация в ърбан стил.

Идеите за декор на спалня трябва да отговарят на множество желания, нужди и да имат определени удобства. Интериорните дизайнери, регистрирани в нашия сайт са насреща, за да отговорят на вашите желания. По всяко време може да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите оферти, които ще може да сравните и да изберете подходящата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта