Тенденции 2023: най-актуалните решения в дизайна на банята

Публикувано на 19/01/2023 от Люси Любомирова | Последна редакция на 19/01/2023 | Видяно 8 012 пъти

Смарт устройства, природни материали и смели детайли - това ще са новите елементи на модерната баня с дизайнерски привкус през 2023 година. Вземете всичко това предвид, ако искате да сте на гребена на новата вълна, идваща с годината на Черния заек.

 


СПА-зона и натурални материали

Последните няколко години промениха доста неща, в това число и нашия дом, който по време на пандемията се превърна във всичко за нас  - от семейно огнище до офис и кино зала. Редом с това и банята придоби съвсем ново предназначение, превръщайки се от място за сутрешен и вечерен тоалет до пълноценна зона за релакс и възстановяване. Новините са още по-оптимистични - през новата 2023 година тази тенденция ще се развие още повече.

За да превърнете банята си в СПА - зона обърнете внимание на всички необходими детайли - удобни поставки за необходимата козметика, ароматни свещи и светлини, приятна музика и отпускащи сетивата звуци. Не забравяйте и поставка за таблета. Какво по-приятно от вана с етерични масла и любим сериал в студена зимна вечер.

За създаването на тази релаксираща атмосфера влияние оказват и материалите в банята. Всички знаем за възстановяващото въздействие на природата върху нашето емоционално състояние и добре да я внесем в дома си. В този случай в банята. Използвайте повече натурални материали като дърво, мрамор, а защо не и естествени растения. Това ще помогне да се създаде топла, успокояваща атмосфера.


Светли тонове, релефни текстури и неправилни форми

Светла цветова гама се свързва с чистота и спокойствието, което също ще Ви помогне да се отпуснете след натоварен ден. В случай не говори за "стерилното" бяло, а за по-топлите му нюанси. Може да изберете елегантното бежово, което да гарнирате със златни орнаменти и подходяща светлина.

Последните години наложиха и релефните текстури, в които светлите оттенъци изглеждат по-динамични.  Оребрените повърхности на шкафовете, душ-кабини от стъкло с метални орнаменти правят интериора в банята многопластов и много интересен.

През 2023 правите линии и ъгли отстъпват мястото на меките, заоблени форми. Най-лесният начин да внесете модерните тенденции в банята е да избере кръгло или овално огледало, а защо не такова в леко неправилна овална форма. Това вече ще стои като дизайнерски елемент в обзавеждането.


Цветен мрамор и луксозно осветление

Не е много обичайно да облицоваме банята си с мраморни плочи, но когато става дума за тенденции необичайното е съвсем в реда на нещата. През новата година дизайнерите ще обръщат погледи все по-често към цветните нюанси на луксозния материал - розово, зелено, жълто...опознайте цялата палитра преди да направите своя избор.

Луксозно през новата година ще бъде и осветлението - кристал в осветителните тела, висящи лампи ще красят не само хола и спалнята, но и банята. Като ще е пищно, нека бъде пищно. Красивите осветителни тела ще изпълват със светлина пространството и ще добавят нотка тържественост и разкош.


Съвременните технологии и комбинация от стилове

Умните устройства превземат и банята, не само офиса и колата ни. LED индикатори за температурата на водата,  чувствителни на допир диспенсъри за сапун, устойчиви на влага музикални високоговорители са само няколко малки допълнения, които ще направят банята по-стилна и удобна.

Това разбира се не означава, че не можем да решим интериора в банята в любимия си стил. За щастие новата година ще  остави ново предизвикателство, а именно умелото съчетаване на различни стилове и от различни епохи. Това винаги изглежда много ефектно. Опитайте да разнообразите минимализма в банята с огледало в пищна позлатена рамка или пък вместо винтидж шкаф под умивалника. Ефектът ще бъде wow.

А за да се получи уникален интериора Ви доверете проекта си на нашите професионалисти. Проекта може да заявите тук, а да разгледате списъка със опитните специалисти тук.

И един бонус - закритите решения за съхранение позволяват да се поддържа ред в помещенията, но пък ако поставите няколко открити рафтове, на които да подредите красиво вещите си в банята, ще внесете много уют и оригиналност.

 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта