СПА-зона и натурални материали

Последна редакция на 04/05/2024 от Люси Любомирова

Последните няколко години промениха доста неща, в това число и нашия дом, който по време на пандемията се превърна във всичко за нас  - от семейно огнище до офис и кино зала. Редом с това и банята придоби съвсем ново предназначение, превръщайки се от място за сутрешен и вечерен тоалет до пълноценна зона за релакс и възстановяване. Новините са още по-оптимистични - през новата 2023 година тази тенденция ще се развие още повече.

За да превърнете банята си в СПА - зона обърнете внимание на всички необходими детайли - удобни поставки за необходимата козметика, ароматни свещи и светлини, приятна музика и отпускащи сетивата звуци. Не забравяйте и поставка за таблета. Какво по-приятно от вана с етерични масла и любим сериал в студена зимна вечер.

За създаването на тази релаксираща атмосфера влияние оказват и материалите в банята. Всички знаем за възстановяващото въздействие на природата върху нашето емоционално състояние и добре да я внесем в дома си. В този случай в банята. Използвайте повече натурални материали като дърво, мрамор, а защо не и естествени растения. Това ще помогне да се създаде топла, успокояваща атмосфера.

Свързано:

Идеи за баня Тенденции 2023: най-актуалните решения в дизайна на банята