Как да превърнете своята малка баня в красиво съкровище?

Публикувано на 25/03/2020 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 25/03/2020 | Видяно 1 472 пъти

Почти всички приемаме баните си като съкровено място, където да отмием напрежението и негативната енергия и да презаредим със сили, мотивация и позитивизъм. За това не е необходимо да притежаваме огромна и скъпа баня, напротив – човек може да релаксира и в малка, но спретнато и красиво помещение. 

С гениални идеи за дизайн на малка баня можете да преобразите помещението си изцяло и да го накарате да заблести. Въпреки че всички хора със сигурност ще изискват от банята да бъде функционална и практична, това не означава, че тя не може да бъде и стилна. Ето някои от най-невероятните и изумително красиви идеи и дизайни за баня, които можете да откраднете. В случай че имате нужда от професионална помощ, винаги може да се консултирате с доказаните специалисти, регистрирани при нас. 


Чудесен минимализъм

Чисто, елегантно и функционално. Този минималистичен дизайн без излишни декорации е красив и спретнат.

 • Минималистични му характеристики включват изчистен дизайн за плочки, неутрални цветове и голи стени. Подобен тип бани са страхотен избор при ограничение в квадратурата.
 • Добре планираният дизайн включва душ, тоалетна, мивка и достатъчно пространство за придвижване.
 • Обикновените бели стени, изобилието от осветление и неутралния цвят за под допринасят за спокойствието, което се усеща в помещението.
 • Модерният облик идва от атрактивните плочки, семплата декорация, кафявия цвят – за плот или под. 

Вижте още: 6 практични идеи за малка баня


С ефект на мрамор, камък и дърво...

Дизайнът на малка баня може да бъде чудесен както в бяла палитра, така и в тъмни нюанси.

 • Светлият тон спомага за това стаята да изглежда по-голяма, отколкото е в действителност.
 • Добавянето на дървена акцентна стена и дървен плот над мивката,  е чудесният завършек на мраморната визия. 
 • Истинско съвършенство може да се постигне и с тъмни цветове. Визия, която е драматична и елегантна, зашеметяваща и красива.
 • Грандиозният интериорен дизайн на тази малка баня ще ви накара да забравите за нейните размери! Чудесна идея е да заложите на камъка като основа за вашите стени.
 • Дървеният под се вписва чудесно в облика на тази баня.
 • Декорацията се състои  в осветен рафт с вдлъбнатина с бонсай. Друго просто не е необходимо.


Цветови комбинации за смелите

Изчистените стени са основно правило, когато става въпрос за декорирането на малки помещения. Но в никакъв случаи не означава, че не може да експериментирате с по-нетипични цветове.

 • Синият цвят добавят дълбочина и характер на малката баня. Прекрасният нюанс може да бъде съчетан съм семпли бели правоъгълни плочки и дървен шкаф. Визията на банята е изчистена, но винаги можете да добавите акцент по ваш вкус – по-нетипично огледало, малка картина, вазичка с цветя. 
 • Белият цвят идеално се комбинира с всички други нюанси. Съчетанието на пастелно зелено и бяло по стените е идеален вариант за малка баня. Мраморен под и душ кабина правят протрнаството много стилно практично.
 • Спестете си всяка излишна декорация. По-нетипично огледало и осветително тяло, които придават загадъчност на помещението са напълно достатъчни.

Вижте още: Тенденциите в дизайна на банята през 2020 г.


Тапети и стикери за баня

Тапетите винаги са добра идея, ако търсите забавна и красива визия. Стикерите също са удачен избор. Задължително обаче трябва да съобразите и да изберете продукти, които са влагоустойчиви.

 • Може да разделите стаята на две част. В горната част да поставите водоустойчиви тапети за баня. Те могат да бъдат с най-различни цветове, фигури и картинки. Всичко зависи от вас и вашите предпочитания. Долната част на стената е препоръчително да бъде по-семпла и изчистена. Бялото, както и светлите цветове, са винаги добра идея, когато говорим за простота и минимализъм.
 • Дървени шкафове, нежни килимчета или красиви цветя – това са декорации, на които можете са заложите, ако разполагате с достатъчно място.


Сив дизайн за елегантна баня

Модерната изтънченост на сивия цвят придава на малките кокетни бани луксозен облик, въпреки ограничените им размери.

 • Огледалата са препоръчителен акцент. Нестандартни, леко винтидж, те придават класа на банята.
 • Можете да добавите декорации по ваш избор, но нека не бъде прекалено - семпла картина, по-нетрадиционен кош, цветя. 
 • Препоръчително е да направите контраст между стените и мебелите в банята. Най-добре това се получава с бяла мивка, тоалетна, душ панел или шкаф.


Стенни плочки от жив мъх и релакс атмосфера

Винаги може да направите интериора в малката баня няколко идеи по-нетипичен.

 • Ключовият момент е да разпределите правилно пространството. Ако сте от късметлиите, които имат прозорец в банята, то може да го включите в правилното позиционирате на предмети и свещи. При ограничено пространство добра идея е около него да интегрирате някакъв шкаф или рафтове за козметика. 
 • Няма по-подходящо място от банята за стени от жив мъх. Елегантният бял интериор се допълва идеално от нежните подови плочки с тематична дървесина и привличащите вниманието ярки зелени квадрати от стенни растения. Банята ще изглежда по-просторна, благодарение на огромното огледало на стената зад мивката и силното осветление.  

За да осъществите вашите желания и да получите професионален съвет можете да се свържете с професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Изпратете напълно безплатно заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Сити Сайт VIP
Цялостен ремонт, Пловдив
Сергей Сияров
Ремонт на баня, София
2 извършени проекта
Hristo VIP
Строителство на сгради, София
12 извършени проекта
Мигали ЕООД
Изолация и Саниране, Разград
3 извършени проекта
Кими-1 ЕООД
Дърводелски услуги, София
1 извършен проект
rumen arakchiev
ВиК Услуги, София
48 извършени проекта