6 практични идеи за малка баня

Публикувано на 05/07/2019 от Станислава Матеева | Последна редакция на 07/07/2019 | Видяно 7 592 пъти

Мивката е ключов елемент в една баня. Наличието ѝ е от съществена важност и няма как да се лишим от нея или да ѝ намерим заместител. Но понякога дори неправилното поставяне на този задължителен компонент може да наруши “пътната лента” в банята. В този случай поставянето на ъглова мивка от другата страна на тоалетната работи по-добре отколкото разполагането на стандартен вариант срещу душа. По този начин не само ще има повече пространство в помещението, но и ще бъде по-удобно при отварянето и затварянето на вратите. Ще има повече място за декорации и красиви акценти, за козметични продукти и други тоалетни принадлежности.


6 практични идеи за малка баня

Ако имате малка баня, вероятно следната ситуация ви е добре позната. Опитвате се да намерите място за всяко нещо, но не успявате, измисляте схеми, които се провалят, опитвате отново и отново, но резултатът е далеч от това, което сте си представяли. Имате усещането, че решавате кръстословица, чийто край не се вижда.

Предизвикателствата в решаването на “кръстословицата” са многобройни - как да направите така, че мивката и шкафчетата да не пречат на тоалетната чиния; как да има достатъчно пространство за душ и, разбира се, къде да се сложат кърпите. Изпитанията са трудни и са много, но ако вие сте твърдо решени да ги преодолеете, тук сме ви подготвили 6 съвета за проектиране на малък оазис, в който да разтоварвате след тежък ден или да се зареждате за нови приключения. Разгледайте препоръките ни, а за професионалното им реализиране можете да се доверите на професионалистите по ремонт на баня, регистрирани в нашия сайт. 


Ползвайте стените

Основно правило при обзавеждането на малки пространства е да се използва всяко късче площ. При това, спазването му трябва да бъде максимално разумно. Идеална идея за малка баня е да добавите шкафове и отворени рафтове по стените. В малки бани складирането на козметичните продукти често се жертва, именно с мисълта, че няма къде да се слагат. Съвет, който задължително трябва да приложите, е да поставите вградени шкафове с огледални врати над мивката. Използвайки този лесен трик, не само оптимизирате пространство, но благодарение на огледалата създавате илюзия за още повече място. 


Плъзгаща се врата

След елиминирането на ваната, една от най-големите идеи за малки бани, които могат да се вземат предвид, е да преминете от врата с обикновен начин та отваряне към врата с джоб. Този тип врати осигуряват много повече пространство от обикновените, тъй като при отварянето си, те реално не заемат никакво място в повече. Причината за това е, че отваряемостта им не е навътре и в дълбочина, а се осъществява само по хоризонталата, посредством монтирана в горната каса или в пода релса. Освен това са и стилен елемент, който няма да остане незабелязан. Елегантност, удобство, красота и функционалност - всичко необходимо за едно уютно помещение.


Остъклена душ кабина

Нека бъдем честни, никой не обича завеси за душ. Първи техен минус е, че са доста неудобни. Друг техен негатив е, че затварят една трета от стаята визуално и пространството изглежда в пъти по-малко. За да предотвратите това, заменете завесата с душ кабина със стъклен панел без или със рамки. Този без такива създава бонус илюзия за пространство. Този със пък, е по-удобен. И още нещо - инсталирайте я в ъглово пространство. Както вече споменахме, по този начин си отваряте допълнителна използваема площ. Освен че са много удобни, стъклените панели са лесни за инсталиране, поддръжка и са идеални за малки бани.

Вижте още: Революционни решения за малки бани, в които ще се влюбите


Тъмен под и светли стени

Що се отнася до малките бани и като цяло до ограничените пространства, трябва да се подхожда много стратегически с цветовете. Тъмните стени например, ще направят малката баня още по-малка. Светлите стени обаче ще отразяват повече светлина и ще създадат илюзия за по-голямо пространство. Ако държите в банята ви да присъстват тъмни нюанси, по-добре ги запазете за подовата настилка. В случай че имате дървени подове, интересно и красиво решение е да използвате плочки за пода на банята, които да съответстват на дървото по цвят и тон. Това ще създаде илюзията за непрекъснат под и големината на банята или по-точно липсата на такава няма да бъде толкова очевидна.


Огледала, огледала и пак огледала

Всеизвестен факт е, че огледалата дават илюзия за повече пространство, отразяват светлината и не на последно място са супер стилен акцент за всяко помещение. Особено в малките пространства е необходимо да “разгънете” огледалата колкото се може повече. Направете стена, която да е едно голямо, безкрайно огледало, добавете красиви декорации и voila - изтънчена, кокетна баня, в която ще се чувствате невероятно.

Ако искате да превърнете малката си баня в едно красиво, спретнато и удобно помещение, не се колебайте и се доверете на някого от специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Заявете проект напълно безплатно, сревнете получените оферти и изберете най-доброто за вас!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта