Революционни решения за малки бани, в които ще се влюбите

Публикувано на 16/11/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 16/11/2017 | Видяно 9 792 пъти

Изморени ли сте от малката си тъмна баня? Задушавате ли се, щом прекрачите прага ѝ? Готови ли сте да я подложите на основен ремонт? Значи сега е моментът да я обновите изцяло. Поиграйте си с цветовете и формите. Внесете повече светлина с лампи, прозорци и огледала. Нарушете стереотипите и си подарете една приказна баня, в която да ви е приятно да започвате сутринта си. Не мислете за правилата, а как си го представяте вие самите. И ако са ви необходими професионални майстори, за да реализирате идеите си, не се колебайте да ги потърсите в непосредствена близост до вас.


По-добре функционално, отколкото обширно

Вероятно си мислите, че се нуждаете от множество шкафове, за да поберете всичките си тоалетни принадлежности, кърпи, прахове за пране и т.н. Но нещата не стоят точно така, както си ги представяте. Почти сме готови да се обзаложим, че разполагате с голям шкаф под или над мивката в банята си. И трупате всичко в него. Но реално използвате половината от пространството му, тъй като едва достигате вътрешността му. Всъщност се нуждаете от няколко малки рафтове, които може дори да нямат врати. Колкото по-ограничено е пространството, толкова по-добре бихте могли да го подредите и оползотворите. А и от колко кремове, лосиони, хавлии и шампоани наистина се нуждаете? Изнесете всичко, което не ползвате. Сложете го в килера, под леглото или в мазето. Така ще премахнете чувството за претрупаност и задушаване. Ще се сдобиете с много повече въздух в малкото пространство.


Не мислете, че малката баня не си заслужава труда

Красивите плочки, огледала и осветителни тела са скъпи. Но когато банята ви е малка, вие се нуждаете и от по-скромно количество от тях. Не спирайте ентусиазма си с мисълта, че пространството, с което разполагате, е толкова компактно, че не си струва усилията и парите. Даже напротив. Бихте могли да вземете от най-скъпото и пак да ви излезе сравнително евтино. Заложете на красиви лампи, които да внасят достатъчно светлина. Изберете изящни плочки или дори мрамор за поне една ивица на стената, която да служи за акцент. Поставете удобна душ кабина и така ще пазите останалото пространство сухо. На пода сложете меко килимче, което да подсушава и топли краката ви.


Излезте от стереотипите

Банята трябва да е бяла, синя или поне светла. Да, но не само. Черните детайли внасят стил и класа. Създават дълбочина, усещане за пространство. Фигуралните мотиви допринасят за оригиналността и очарователността на всяко едно помещение. А в банята спомагат и за зрителната илюзия, че същата се разширява. Бъдете модерни, смели, иновативни. Не се задоволявайте със скучното и познатото. Излезте от рамките. И докато чрез цветовете бихте могли да си създадете внушението за по-голямо пространство, то има начини и реално да си осигурите повече място. Един от вариантите е да се откажете от ваната. Колко често в действителност я използвате? По-добре я заменете с душ кабина и оползотворете новопридобитото място, като поставите голямо огледало и някой и друг рафт.


Създайте илюзия с огледала за баня

Огледалце, огледалце на стената, коя е най-красива на Земята? Никоя дама не може без огледало. А колкото повече, толкова повече. Ако имате възможност, по-добре сложете поне две огледала в банята си – едно над мивката и едно на вратата, в което да се оглеждате в цял ръст. Така едновременно ще получите възможност да се насладите на светлия си образ отвсякъде, както и ще разширите оптически банята си. Ако сте достатъчно смели, покрийте една цяла стена в огледала. Друг начин помещението ви да изглежда по-голямо, както вече казахме, е да използвате черни шарки. Ако се нуждаете от професионална помощ за преустройството на банята си, обърнете се майсторите, регистрирани в сайта ни. Само заявете проекта си и сравнете отправените предложения.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
30 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта