Превърни банята си в уютен мини СПА център!

Публикувано на 09/03/2020 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 09/03/2020 | Видяно 2 910 пъти

Запазването на спокойствие в съвременния свят е почти невъзможно. Всеки ден се сблъскваме със стресови ситуации, които неминуемо оказват влияние върху психиката ни. Обикновено всички ние използваме технологиите, за да релаксираме в свободното си време. Но реално сме жертви на безмилостно бързия темп на живота и рядко се замисляме за спокойствието и уединението си.

В тази статия сме ви приготвили няколко чудесни идеи как да направите банята си вашата крепост на усамотение. Банята е най-релаксиращата стая във всеки дом. Можете да се отпуснете във ваната или да прочетете книга. Това е светилище, убежище от натиска на съвременния живот. Пет минути мир в живота на суетата. Ето само няколко от начините, по които можете да преобразите вашата баня в невероятно СПА кътче.

За реализирането на креативните си планове, можете смело да се доверите на препоръчаните специалисти по ремонт на бани, регистрирани в MaistorPlus.


Подредбата е ключът към хармонията!

Твърдението, че подредената къща е отличетелна черта на хармонията не е случайно. Перфектната визия на банята, не винаги е свързана със замяната на старите вещи с нови.

  • Мислете за минималистичен дизайн и включвайте само предметите, от които се нуждаете във вашата баня. Ако предметите са от съществено значение, тогава помислете как можете да ги преподредите, за да изглежда вашето СПА помещение по-уютно и просторно.
  • Поставете всички вещи в шкаф и вашата баня веднага ще изглежда по-чиста и добре подредена. Друга идея е да използвате кошници, стъклени буркани или закупени предмети за съхранение.
  • Подредете по един красив начин вашите тоалетни принадлежности и лосиони, кърпи, аксесоари за душ и вана, грим и всякакви други артикули.
  • Разбира се, можете да добавите и много нови декорации като свещи - стига те да служат за създаване на спокойна и приятна атмосфера.

Вижте още: 6 свежи и артистични идеи за преобразяване на малката баня


Подходяща декорация за СПА зона

За релаксираща баня очевидният избор за декорация са  килими и постелки е мек памучен или вълнен материал. Освен тях обаче от огромно значение са и всички други елементи в помещението.

  • Имайте предвид че смяната на мивката или душа ще ви костват една не малка инвестиция. Ако не сте склонни точно сега да отделите бюджет за това, просто не се захващайте.  
  • Чудесен материал за СПА кътчето е камъкът. Плочки с подобен ефект са винаги добра алтернатива. 
  • Не се заблуждавайте, че може да имате СПА кът в дома си, само ако предприемете основен ремонт. Напротив! С малки нововъдения и усилия може да постигнете подобен ефект. Малко ароматни свещи или пръчици, декоративни камъчета и влаголюбиви живи цветя ще направят чудеса!

Вижте още: Баня в азиатски стил: как да създадете свой собствен екзотичен оазис?


На кои цветове да запожите?

Стандартният тон, който повечето хора свързват със СПА, е бял. Не е нужно обаче да разчитате изцяло на неутрални цветове, за да създадете свой собствен мини СПА център.

  • Не се притеснявайте да заложете на смела цветова палитра. Много често контрастът е чудесен вариант за интериорния дизайн. Особено когато става въпрос за банята.
  • Страхотна идея е да комбинирате неутрални цветове с ярък цвят. Лилавото и розовото са прекрасен избор.
  • Изключително подходящи за вашата СПА зона са и нюансите на капучино, жълто, синьо, зелено и кафяво.
  • Заложете на изпипаните цветни декорации без значение къде - около мивката, на шкафовете, по земята, на етажерките. Те ще придадат на помещението красота, изтънченост и стил.


Заложете на подходящо осветление

Честа практика е да се заложи на силно осветление в банята, за да може да се приготвяте сутрин за работа или вечер за лягане. Това обаче категорично може да окаже влияние на желанието за спокойствие и релакс в тази зона.

  • Ако искате да имате мини СПА кът в дома си, съветваме ви да заложите на по-приглушената светлина. Така ще може да усетите спокойствието с всяка клетка на тялото си.
  • Добра алтернатива е да изберете осветление, което се регулира. По този начин ще може да имате приглушена светлина, когато имате нужда от спокойствие. Но ще имате възможността да увеличите интензитета, когато искате да се приготвите за излизане.
  • Не забравяйте, че цялостната визия на едно помещение се променя изключително лесно от осветителните тела и тяхното разположение.


Музика и релаксиращи звуци!

Релаксиращата музика е най-голямото СПА клише, но истината е, че звукът действително ни помага да се отпуснем.

  • Най-важното е да подберете песни, които наистина ви правят щастливи.
  • Може да заложите на малка колонка в банята. По-лесният вариант обаче е да използвате смартфона си. 

Ако успяхме да ви убедим в предимствата и красотата на уютната СПА баня и искате да създадете подобно кътче у дома, не се притеснявайте да се свържете с препоръчаните изпълнители за ремонт на баня, регистрирани в нашата платформа и да потърсите професионален съвет и помощ. Направете напълно безплатна заявка за проект и изберете най-подходящата оферта за вас и вашият дом.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта