6 свежи и артистични идеи за преобразяване на малката баня

Публикувано на 17/10/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 17/10/2017 | Видяно 8 691 пъти

Понякога дори и най-ловките дизайнери се затрудняват с постигането на разнообразен и наистина красив интериор в малката баня. Тук обаче сме подбрали няколко от най-успешните професионални идеи, сред които има по нещо за всеки, но предимно са насочени към онези от вас, които искат да подчертаят дизайна с креативни нотки. Разгледайте нашите интригуващи предложения, които ще ви провокират да предприемете промяна и в своето жилище! А вие на коя комбинация от цветове и елементи бихте заложили? Споделете с нас идеите си и резултатите от ремонта на вашата баня. Вдъхновете се и намерете най-прекия път към осъществяването на мечтаната баня в MaistorPlus!


Свежа комбинация от текстури и цветове

Една малка баня има нужда от много свежест и умерена декорация - изчистено, но не и лишено от настроение. Фокусирайте се върху малките детайли като цветни кърпи, интересни кошове за съхранение на хигиенни материали и други подобни “дреболии”, които да изпъстрят интериора. Интегрирайте зеления цвят в това помещение - той ще го направи по-хармонично и красиво, при това без да го стеснява допълнително. Инвестирайте в кокетни декорации и интригуващи осветителни тела, за да придадете завършеност на помещението. За целта планирайте детайлно всеки етап от ремонта и задължително потърсете помощ от опитен професионалист!

Виж още: 8 малки подобрения, които ще вдъхнат нов живот на вашата баня


Успокояващо съчетание от топли кафяви оттенъци и интересни орнаменти

Топлите кафяви оттенъци имат успокояващо и отпускащо въздействие, затова са изключително подходящ избор за банята, независимо от размера ѝ. А ако ги съчетаете с плочки с интересни орнаменти, ще подсилите симетрията, допринасяйки за артистичния и завършен вид на помещението. Освен че ще направят помещението по-интересно и нестандартно, кафявите оттенъци на обзавеждането ще допринесат за това жилището ви да изглежда по-уютно и изпълнено с топлина. За този ефект осезаемо допринасят още правилно подбраните осветителни тела и ефектни декорации, които имат потенциала напълно да разчупят иначе семплата обстановка. Елементите от дърво са друго интересно хрумване, което постепенно набира популярност в съвременния интериор!


Модерен подбор от цветове и декорация

Кафявото е също и идеален акцент в баните с преобладаващи бели цветове, а идеята за избор на украса с игрива мозайка е впечатляваща и лесно постижима. Подобен тип дизайн в момента е изключително тенденциозен и намира място в много от модерните бани. Той създава усещане за балансираност и хармония в интериора, като често среща интересните контрасти, които бялото създава с по-натрапчивите цветове като черното, кафявото и сивото. Създайте приятен преливащ ефект в малката баня, като подберете и разположите внимателно плочките или мозайката. По този начин ще издължите визуално помещението и ще го направите по-приятно и уютно. Ако в банята не достига достатъчно светлина, заложете на преобладаващи светли нюанси за плочките и обзавеждането, които умело да разчупите с креативни елементи в тъмни наситени цветове!

Виж още: Впечатляващи резултати, които могат да се постигнат с лунички за баня


Бюджетен подход за свежа баня

Ако разполагате с ограничен бюджет и не можете да си позволите сериозни промени в текстурите и декорацията, наблегнете върху цветовете на плочките, които ще изберете. Предложението от снимката е страхотно - червен корал, комбиниран с бял цвят и декоративни плочки, които придават невероятен външен вид на банята. Тази комбинация е традиционна и често срещана в съвременните български домакинства, които търсят икономичен, но стилен начин да преобразят жилището си. По този начин бялото създава усещане за чистота и простор, а червените оттенъци на част от плочките придават топлина и уют на помещението, при това без да го правят тъмно, схлупено или негостоприемно.


Морско тюркоазено вдъхновение

Морските цветове за идеални за банята, защото са свежи, а и с тях лесно се задоволява необходимостта от повече цвят в ежедневието. А лекият “винтидж полъх” в тази баня ни кара широко да се усмихнем! За да постигнете и вие подобно артистично излъчване на интериора, заложете на приятни светлосини или ментови нюанси, които умело да разчупите с елементи в бяло и розово. Тази ефектна комбинация носи мирис на лято и ни пренася директно на плажа, независимо че жилището ни е разположено на оживена улица в града. Избирайки подобен подход при обзавеждането на банята, ще си осигурите същински остров на спокойствието, при това сгушен в малко помещение в собствения ви дом!


Заигравка с въображението

Време е сами да открехнете вратата и да освободите въображението си - все пак това ще е вашата баня, направете я както на вас ви харесва! Изберете пъстри комбинации от цветове, защото детското в нас трябва винаги да живее и да ни припомня да сме по-весели и щастливи всеки ден. И когато сте готови да преобразите банята си, разчитайте на опитните професионалисти, които ще извършат ремонта съобразно вашите собствени идеи и нужди. Заявете безплатно проект и ще получите най-добрите оферти, а изборът ви няма да е никак труден, след като разгледате дейностите и клиентските оценки за всяка от професионалните фирми!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта