8 малки подобрения, които ще вдъхнат нов живот на вашата баня

Публикувано на 19/02/2016 от Виктория Маринова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 9 835 пъти

Съвременната баня се отличава със завидна функционалност, перфектна организация и страхотни декоративни елементи, които й придават индивидуалност и завършен вид. Отдадени на идеята за превръщането й в едно по-хармонично и красиво кътче у дома, днес ще ви покажем няколко хитри идеи, с които да вдъхнете добро настроение и свежест на това важно помещение. За качествения ремонт на банята пък ще се погрижат опитните майстори, регистрирани в платформата! Разгледайте офертите им и изберете точния професионалист за своята домашна реконструкция!


Превърнете стария шкаф в очарователен винтидж елемент

Винтидж елементите в обзавеждането превземат домовете ни през новата година, като намират място дори в банята. Те са очарователен и икономичен начин да създадем нова атмосфера в помещението, без да се налага да го подлагаме на основен ремонт. Затова не бързайте да се сбогувате със старото си бюро или скрин, а му намерете ново приложение, като съхраните в него хавлиените кърпи или пък тоалетните си принадлежности.

Виж още: Съветник за баня: Как да съчетаем цветове и материали в банята?


Създайте сами великолепни рафтове за своите козметични продукти

Споменавайки отворени рафтове, не можем да подминем тази невероятна идея, с която сами можете да си сглобите без усилия страхотни рафтове за банята! Създайте интересни фигури и ги разположете асиметрично на стената, така че да създадете балансирана и успокояваща атмосфера в това важно помещение. Освен че ще ви предложат допълнително място за любимите ви козметични продукти, тези рафтчета представляват и симпатичен декоративен елемент, който ще вдъхне нов живот на банята.


Постелката за баня от камъчета е ефектно допълнение към нейния дизайн

Днес постелките за баня придобиват различни форми и размери, като се отличават с наистина впечатляващ дизайн. На пазара ще откриете екзотични варианти от бамбук, които придават хармония и естествена красота и на най-скучното помещение. Подобен ефект ще имат и постелките, обсипани с камъчета, които можете дори да си направите сами. За целта използвайте обикновена изтривалка и прикрепете към нея камъчета с помощта на силикон. Препоръчваме преди да залепите камъчетата, да ги подредите предварително върху основата, така че да създадете възможно най-оригиналния и естетичен вид на подложката.

Виж още: Най-впечатляващите тенденции за баня през 2016г.


Оригиналната завеса за баня създава добро настроение

Независимо дали ще разчитате само на душа или ще последвате тенденциите, като заложите на свободностояща вана, завесата е задължителен елемент от оборудването на всяка баня! И ако в миналото този тип аксесоари бяха скучни и еднообразни, то днес те придават настроение и индивидуалност на помещението. На пазара ще откриете разнообразни варианти с цветни апликации, оригинални цитати или дори откъси от любимите песни, които си тананикате под душа. Ето как един наистина дребен детайл може напълно да преобрази вашата баня!


Сглобете си интересна поставка от панерчета

Максималното оползотворяване на компактната баня вече придобива нови измерения и ви дава лесен и бърз начин за създаване на повече място за съхранение. Представяме ви хитра идея за използване на поставките за кърпи, като прикрепите към тях няколко очарователни панера. Това е достъпен и ефективен вариант за създаване на по-добра организация в банята, като компенсира липсата на достатъчно място за поставянето на голям шкаф или множество етажерки. Невероятно, нали?


На гребена на вълната с тази впечатляваща закачалка за кърпи

Освен практични, закачалките за хавлиени кърпи могат да се превърнат във впечатляващ аксесоар, който да е в пълен стилов синхрон с интериора на банята. Ако тя е обзаведена в духа на минимализма, разчупете строгия й вид, като заложите на оригинални метални закачалки, които да внесат известна доза блясък в помещението. На любителите на креативните решения от типа "направи си сам" пък препоръчваме да измайсторят впечатляваща цветна закачалка от стари дъски, която ще създаде перфектното първо впечатление за вашата баня!


Икономична идея с изумителен декоративен ефект

Ако искате да подмените някои от аксесоарите в банята, но сте притиснати от бюджета си, запретнете ръкави и си измайсторете сами страхотни поставки за принадлежности от стари буркани! Придайте им красиви цветни краски за добро настроение, а за финал поставете в тях четките за зъби, почистващите продукти за грим или пък няколко красиви цветя, които да направят банята по-гостоприемна и уютна. И това, ако не е идеален начин да украсите модерните през 2016 отворени рафтове!

Виж още: Как да изберем бойлер за вкъщи?


Ароматните свещи ще променят напълно представата ви за релакс

Макар често да са подценявани, ароматните свещи несъмнено допринасят за една по-спокойна и отпускаща атмосфера в съвременната баня. За щастие на пазара ще откриете огромно разнообразие от видове, цветове и аромати, а ако бюджетът ви притиска, можете дори да сътворите сами очарователни свещи с помощта на мидичките, които пазите от лятото. Споделете с нас невероятните резултати и поверете ремонта на банята само на доказани професионалисти! Точните майстори пък ще откриете при нас, като заявите проект напълно безплатно и без допълнително обвързване!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
36 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
42 извършени проекта