Стилна баня в цвят мента

Публикувано на 14/08/2019 от Мария Милушева | Последна редакция на 17/09/2019 | Видяно 3 225 пъти

Цветът мента е много модерен в интериора. Има различни нюанси – класически, който е по-ярък; мента с мляко – светъл и нежен. Съчетава се перфектно с много други нюанси и създава интересни и необикновени комбинации. Можете да обзаведете всяко помещение от дома си с елементи в подобни десени. Тук обаче ще ви предложим няколко идеи как да внесете ментова свежест в дизайна на вашата баня. Няма как да не се влюбите в този цвят. Веднъж паднете ли в неговия плен, след това няма никакво измъкване. Красота, стил, класа, чистота - това ще ви даде той! А вие само трябва да му дадете шанс да се настани във вашата баня. В случай, че имате нужда от професионална помощ, може да се допитате до доказаните професионалисти в интериорния дизайн, които ще ви помогнат в правилното съчетаване. 


Заложете на модерна комбинация от цвят мента и сиво

Сивото изглежда стилно и също има много оттенъци, които създават изискани комбинации в интериорния дизайн.

  • Ако искате по-светла баня, боядисайте стените в светло сиво и съчетайте със завеси в цвят мента. Те могат да бъдат с различни шарки – листенца, рибки, геометрични фигури – каквото вие харесвате.
  • Друг вариант е да монтирате шкафчета или лавици в ментово. Наредете сгънати хавлии в същата цветова гама – всичко може да се превърне в декорация на едно помещение.
  • Разменете цветовете – нека стените са в мента, а шкафчетата в графит. В модерния интериор този оттенък на сивото е често използван и като цвят на моноблока, ваната, мивката.


Заложете на модерна комбинация от цвят мента и сиво

Сивото изглежда стилно и също има много разновидности, които създават изискани комбинации в интериорния дизайн.

  • Ако искате по-светла баня, боядисайте стените в светло сиво и съчетайте със завеси в цвят мента. Те могат да бъдат с различни шарки – листенца, рибки, геометрични фигури – каквото вие харесвате.
  • Друг вариант е да монтирате шкафчета в ментово. Наредете сгънати хавлии в същата цветова гама – всичко може да се превърне в декорация на едно помещение.
  • Разменете цветовете – нека стените са в мента, а шкафчетата в графит. В модерния интериор този оттенък на сивото е често използван и като цвят на моноблока, ваната, мивката.

Вижте още: 9 различни стила за интериора на банята


Златно в декора за блестящ ефект

Ако сте любители на лукса, то това предложение е точно за вас. Златният цвят определено е очарователен, но ако прекалите с него, рискувате да получите по-скоро кич в интериора. Именно затова е добре той да бъде по-скоро акцент в обзавеждането на банята ви.

Златното се съчетава много добре с ментата. Ако използвате мента с мляко за основен, може да допълните интериора с огледало със златни елементи. Също така удачен вариант е да боядисате едната стена в ментово, а другата да украсите с бели тапети със златисти нюанси или апликации. Получава се много нежна и стилна комбинация. Ако все пак държите на разкоша, заложете на златист полилей. Той определено ще бъде впечатляващият акцент в помещението.

И не забравяйте, че каквото и да изберете, то трябва да бъде подходящо за условията на влага в банята.


Корал и мента за лятно настроение

Едва ли има някой, който да не иска да задържи топлите месеци възможно най-дълго. Въпреки че това не се получава, колкото и да го желаете, можете да направите така, че да се радвате на лятна атмосфера и вкъщи, когато жегата отдавна си е отишла.

  • Кораловият цвят е изключително приятен, свеж и ярък, точно каквото ви е нужно, за да се наслаждавате на лятно настроение у дома. В съчетание с цвят мента се създава оригинална комбинация, която можете да приложите в своята баня.
  • Семпли картини в коралово – може да бъде в такъв цвят само рамката, но и самото платно.
  • Пътечка в коралово и бяло, кърпи, хавлии – нека цветът бъде акцент в стаята, а нежната мента да бъде фон.
  • Морски украшения – коралова купа с мидички, ваза с цветя, морска звезда. Наредете ги около огледалото, върху шкафовете, дори и на пода.  

Виж още: Перфектната баня в лилаво в няколко стъпки


Експериментирайте с различни шарки

Шарените и цветни плочки в момента са много актуални. Можете да избирате къде да ги наредите, дали на пода, или едната стена да бъде облепена с тях. Хубавото, е че в тях са съчетани всякакви цветове, форми и мотиви и изглеждат приятно комбинирани с багрите на ментово в банята ви.

Ако тази идея не ви допада, можете да смените фокуса в помещението от цветните плочки към завеси и пътеки в различни нюанси и шарки. Разбира се, ментовото е достатъчно ефектен цвят дори и без съчетание с други, но за любителите на многоцветното обзавеждане тези предложения биха били полезни. 


Да разчупим семплия бял цвят

Бялото е класиката сред всички останали цветове. Никога няма да сгрешите с него.Трудно бихте го комбинирали неподходящо, защото той се съчетава с всичко. Много елегантно изглежда с нежен цвят, какъвто е ментата. Тази симбиоза бързо превръща традиционния интериор във впечатляващ. Направете обзавеждането за баня в бяло, а ментовото нека бъде акцент. Тези два цвята притежават способността да превърнат помещението в истински шедьовър в дъх на летни дни.

  • В интериорния дизайн трите основни цвята в едно помещение се разпределят по определен начин. Има преобладаващ, допълнителен и акцентен цвят. Нека белият бъде преобладаващ.
  • Може обзавеждането за баня да бъде в този цвят. Ментова свежест внесете чрез завеси или пътеки
  • Използвайте златни елементи за декорация - златисто огледало или картина. 

Всичко зависи от вашия вкус. Изберете си най-подходящата за вас идея и я реализирайте така, както ви харесва. Добавете индивидуален стил, шипка творчество и доза вдъхновения и се радвайте на прекрасната си баня. Ако имате нужда от професионална помощ или съвет, по всяко време може да се допитате до доказаните професионалисти в ремонтите на баня, регистрирани при нас. Направете безплатна заявка за проект, сравнете офертите, които ще получите, и изберете най-подходящата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта