Перфектната баня в лилаво в няколко стъпки

Публикувано на 20/02/2019 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 27/02/2019 | Видяно 815 пъти

Обмисляли ли сте изграждането на баня в лилаво? Това е не особено популярен избор за подобно помещение, който обаче може да го направи много красиво, разчупено и дори уютно, модерно и луксозно. В днешни дни интериорният дизайн е изключително обширно понятие и макар да има определени зададени трендове и препоръки, той вече придобива все по-нестандартни и интригуващи форми и разнообразни интерпретации. Вижте следващите великолепни лилави бани, които сме подбрали за вас, и започнете стъпка по стъпка да проектирате своята собствена. Когато дойде моментът за действие - свържете се с изпитаните професионалисти, които да изпълнят ремонта на банята качествено, а резултатите да бъдат на желаното от вас ниво! 


Как да внесем лилавото за една семпла и очарователна баня?

Ако искате да изградите баня в лилаво, която да бъде едно светло помещение с изчистен и красив дизайн, без резки акценти и контрасти, ето правилният път, по който да поемете:

 • Изберете светло-лилав нюанс за стените или пода. Оставалите компоненти в интериора нека бъдат в сиво или бежово. Подходяща комбинация е и изключително светлото жълто.
 • Осигурете обзавеждане в бяло - така ще създадете дискретен, но необходим контраст.
 • Позволете си да разчупите помещението с малко акценти в тъмно-лилаво или синьо - картина, декоративна ваза, рамка на огледало или хавлиени кърпи.
 • Ако в помещението има прозорец - възползвайте се от възможността да поставите в банята някое естествено саксийно растение, което да осигури допълнителен натурален акцент и да внесе повече кислород в помещението.

Виж още: Преди и след: 5 бани с впечатляващи трансформации


Да задълбочим интериора в лилавата си баня

Представете си баня в лилаво, но не какво да е, а дълбока, наситена, романтична. Избрали сме ви именно такъв вариант в снимка, от която да заимствате идеи:

 • Наситено-виолетов цвят, внесен като основен върху стените и комбиниран със сив паркет, който играе ролята на неутрализатор, омекотявайки нюансите и правейки ги по-поносими за окото.
 • Обзавеждане в бяло, което създава контраст и изпъква красиво на фона на лилавите стени.
 • Интересни червени акценти, които правят интериора по-закачлив, но и някак му придават доза шикозност и лукс, като наред с това засилват усещането за романтика и интимност.
 • Минималистична интериорна концепция, която създава баланс между наситените цветове и обзавеждането.


Шарки, нюанси и разчупен дизайн в банята

Ето една алтернативна концепция за баня в лилаво, която ще допадне на онези от вас, които търсят разнообразие, непринуденост и закачливо настроение. Тук подът е с бяла основа, върху която сякаш се разлива лилавото, сътворявайки красиви шарки с тъмни внушителни тонове. То продължава и отдясно, където можем да видим великолепна композиция от огледала и мивки с обли форми. Баланс е внесен със съседна стена, решена изцяло в бяло. Присъствието на надникваща от десния ъгъл тоалетна, както и сушилнята и пералнята на стената срещу нас, подсказват, че помещението има мултифункционално предназначение. Пространството е добре оптимизирано, а финалният резултат - впечатляващ.

Виж още: Модерни тенденции в обзавеждането на банята


Бързо лилаво преобразяване, което ще се побере във всеки бюджет

Ако не разполагате с достатъчно време, нерви или бюджетът ви е ограничен, но искате да внесете лилавото пролетно вдъхновение в банята си - ето няколко лесни начина, по които да постигнете това:

 • Изберете основи, които да се впишат добре към лилавите детайли - бялото е класика, с която никога няма да сбъркате.
 • Допълнете интериора с лилави кърпи, постелки за земята и дори хигиенни съдове, като например бутилка за сапун с помпичка в лилави нюанси.
 • Всякакви дребни декоративни елементи, като лилави свещи и купички с армоматни сухи цветя са добре дошли в банята.

Най-важното е да не забравяте, че консултацията със специалисти винаги е препоръчителна. Оставете тежките и сложни ремонтни дейности в банята в техните ръце, за да се радвате на достатъчно добри резултати. Пуснете заявка за изпълнение на вашия проект още днес, напълно безплатно и без обвързване! Ще ви изпратим списък с подбрани професионалисти в кратък срок - разгледайте офертите им и изберете сами кой да осъществи вашата мечтана баня в лилаво! 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво - вътр.ремонти VIP
Сухо строителство, София
37 извършени проекта
Кърти Дум
Кърти, чисти, извозва, София
1 извършен проект
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Сухо строителство, София
34 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
51 извършени проекта
rumen arakchiev
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Биокамини-Алекс
Архитектура и дизайн, София
39 извършени проекта