Перфектната баня в лилаво в няколко стъпки

Публикувано на 20/02/2019 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 27/02/2019 | Видяно 2 412 пъти

Обмисляли ли сте изграждането на баня в лилаво? Това е не особено популярен избор за подобно помещение, който обаче може да го направи много красиво, разчупено и дори уютно, модерно и луксозно. В днешни дни интериорният дизайн е изключително обширно понятие и макар да има определени зададени трендове и препоръки, той вече придобива все по-нестандартни и интригуващи форми и разнообразни интерпретации. Вижте следващите великолепни лилави бани, които сме подбрали за вас, и започнете стъпка по стъпка да проектирате своята собствена. Когато дойде моментът за действие - свържете се с изпитаните професионалисти, които да изпълнят ремонта на банята качествено, а резултатите да бъдат на желаното от вас ниво! 


Как да внесем лилавото за една семпла и очарователна баня?

Ако искате да изградите баня в лилаво, която да бъде едно светло помещение с изчистен и красив дизайн, без резки акценти и контрасти, ето правилният път, по който да поемете:

  • Изберете светло-лилав нюанс за стените или пода. Оставалите компоненти в интериора нека бъдат в сиво или бежово. Подходяща комбинация е и изключително светлото жълто.
  • Осигурете обзавеждане в бяло - така ще създадете дискретен, но необходим контраст.
  • Позволете си да разчупите помещението с малко акценти в тъмно-лилаво или синьо - картина, декоративна ваза, рамка на огледало или хавлиени кърпи.
  • Ако в помещението има прозорец - възползвайте се от възможността да поставите в банята някое естествено саксийно растение, което да осигури допълнителен натурален акцент и да внесе повече кислород в помещението.

Виж още: Преди и след: 5 бани с впечатляващи трансформации


Да задълбочим интериора в лилавата си баня

Представете си баня в лилаво, но не какво да е, а дълбока, наситена, романтична. Избрали сме ви именно такъв вариант в снимка, от която да заимствате идеи:

  • Наситено-виолетов цвят, внесен като основен върху стените и комбиниран със сив паркет, който играе ролята на неутрализатор, омекотявайки нюансите и правейки ги по-поносими за окото.
  • Обзавеждане в бяло, което създава контраст и изпъква красиво на фона на лилавите стени.
  • Интересни червени акценти, които правят интериора по-закачлив, но и някак му придават доза шикозност и лукс, като наред с това засилват усещането за романтика и интимност.
  • Минималистична интериорна концепция, която създава баланс между наситените цветове и обзавеждането.


Шарки, нюанси и разчупен дизайн в банята

Ето една алтернативна концепция за баня в лилаво, която ще допадне на онези от вас, които търсят разнообразие, непринуденост и закачливо настроение. Тук подът е с бяла основа, върху която сякаш се разлива лилавото, сътворявайки красиви шарки с тъмни внушителни тонове. То продължава и отдясно, където можем да видим великолепна композиция от огледала и мивки с обли форми. Баланс е внесен със съседна стена, решена изцяло в бяло. Присъствието на надникваща от десния ъгъл тоалетна, както и сушилнята и пералнята на стената срещу нас, подсказват, че помещението има мултифункционално предназначение. Пространството е добре оптимизирано, а финалният резултат - впечатляващ.

Виж още: Модерни тенденции в обзавеждането на банята


Бързо лилаво преобразяване, което ще се побере във всеки бюджет

Ако не разполагате с достатъчно време, нерви или бюджетът ви е ограничен, но искате да внесете лилавото пролетно вдъхновение в банята си - ето няколко лесни начина, по които да постигнете това:

  • Изберете основи, които да се впишат добре към лилавите детайли - бялото е класика, с която никога няма да сбъркате.
  • Допълнете интериора с лилави кърпи, постелки за земята и дори хигиенни съдове, като например бутилка за сапун с помпичка в лилави нюанси.
  • Всякакви дребни декоративни елементи, като лилави свещи и купички с армоматни сухи цветя са добре дошли в банята.

Най-важното е да не забравяте, че консултацията със специалисти винаги е препоръчителна. Оставете тежките и сложни ремонтни дейности в банята в техните ръце, за да се радвате на достатъчно добри резултати. Пуснете заявка за изпълнение на вашия проект още днес, напълно безплатно и без обвързване! Ще ви изпратим списък с подбрани професионалисти в кратък срок - разгледайте офертите им и изберете сами кой да осъществи вашата мечтана баня в лилаво! 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта
Иво - вътр.ремонти
Сухо строителство, София
55 извършени проекта