Модерни тенденции в обзавеждането на банята

Публикувано на 30/07/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 01/07/2018 | Видяно 4 122 пъти

Модните тенденции в обзавеждането не се сменят толкова често, колкото тези в облеклото, но винаги е добре да сме запознати с най-интересните и актуални идеи в интериора. Днес сме ви подготвили специална селекция от новостите в обзавеждането на банята, които смятаме, че ще ви допаднат и ще се превърнат в идеално допълнение или вдъхновение за дома ви. Хубавата и комфортна баня е много важна част от всяко жилище – място за усамотение, почивка и релакс, след изморителен и натоварен ден. Ако имате намерение да ремонтирате банята си или тепърва ще обзавеждате ново жилище, тази статия ще ви зареди с идеи и ще събуди креативността ви. След като обмислите добре дизайна, е време опитните майстори, регистрирани на платформата на Maistorplus, да се заемат с реализацията му. 


Мебели от дърво

Все повече дизайнери залагат на дървените мебели, когато става дума за обзавеждане на баня. Този нестандартен подход е провокиран от идеята да се създаде повече уют и топлина, да се добави мекота в интериора и приятното усещане за естествени материали. Разбира се, в случая става дума предимно за шкафове и мебели за съхранение, които елагнтно да допълват дизайна и да оформят помещението. Особено подходящи са светлите, до средно тъмни дървени материали, като тенденцията е те да бъдат оставяни в естествените им цветове. Формата им също трябва да е максимално изчистена, семпла и без излишни декорации. Размерите на дървените мебели трябва да са съобразени с пространството, като, особено за по-малки бани, е добра идея да се заложи на отворените рафтове. Те придават усещането за повече въздух в помещението и могат да бъдат декорирани според вкуса ви. Чудесно допълнение към тях са зелените растения в красиви саксии, например. 


Семпъл дизайн с ярки акценти

Монохромният дизайн на банята е една от най-актуалните тенденции тази година. Но за да се постигне по-интересен ефект, дизайнерите съветват да заложите на един ярък детайл, който да изпъква и да създава фокус в нея. Това може да бъде уникална вана в интересен цвят или мивка, която да привлича погледите. Ако имате нужда от по-малка промяна или просто освежаване – изберете чудесна завеса в наситен цвят или кърпи, които да придадат характер на интериора. Цветните акценти ще внесат лек драматизъм и ще променят изцяло вида на помещението, като го направят по-закачливо, приветливо и артистично. Ако пък предпочитате по-класически вид – друга чудесна тенденция е използването на различни нюанси на сивото. Това ще придаде на банята ви модерен и едновремноо с това непреходен стил, който говори за изискан вкус и усещане за хармония и баланс. 

Виж още: Свежо и цветно с тапети... в банята!


Свободно стоящи вани

Дълго време в тенденциите в дизайна се предпочитаха душовете и душ кабините. И за по-практичните и бързащи хора, те си остават по-удачното решение. Но за роматчните натури, на които е омръзнало забързаното ежедневие – нека предложим тази великолепна тенденция. Свободно стоящите вани са много красиви, елегантни и съвсем не е нужно банята ви да е с огромни размери. Те са с големината на обикновена вана, с тази разлика, че не за иззидани, а просто поставени. Освен естетиката, тази характеристика има и друго предимство – по-лесната смяна и ремонт при нужда. Тези вани са подходящи за всеки, който има нужда от малко релакс и спокойствие в живота си, от малко повече време за себе си.

Консултирайте се с експертите в бранша за най-актуалните тенденции и техники в ремонта на банята. Опишете своите нужди и желания в нашата форма за задаване на проект и напълно безплатно получете различни предложения за реализацията му. Ще имате възможност да изберете своя майстор и заедно с него подробно са обсъдите възможностите, които имате.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво - вътр.ремонти VIP
Сухо строителство, София
37 извършени проекта
Ремонт на Покриви
Покривни услуги, София
4 извършени проекта
BulSpace VIP
Боядисване и декорация, Исперих
1 извършен проект
Кими-1 ЕООД
Дърводелски услуги, София
1 извършен проект
Ventsi
Електроуслуги, София
4 извършени проекта
Кърти Дум
Кърти, чисти, извозва, София
1 извършен проект