Преди и след: 5 бани с впечатляващи трансформации

Публикувано на 18/09/2018 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 18/09/2018 | Видяно 13 255 пъти

Денят ни трудно може да започне официално, преди да сме си измили очите. А след като извършим този сутрешен ритуал и фокусът ни се намести, е желателно обстановката наоколо да е приятна за гледане. Ето защо е толкова важно да поддържаме своята баня в оптимално състояние. Това, изглежда, е било ясно и за собствениците на 5-те хигиенни помещения, чиито впечатляващи трансформации предстои да разгледаме сега. Ако видяното вдъхнови и вас да предприемете освежителен или основен ремонт, регистрираните в платформата ни специалисти са на ваше разположение.

Насочваме се веднага към първата баня, която е показана на изображението тук. След приличния си, но същевременно скучен вид отляво, тя е приела нов, стилен и свеж облик. Стените вече се къпят в небесно сини нюанси, а душ-кабината се е разделила с матираните си стени, за да могат новите ѝ, прозрачни прегради, визуално да отворят пространството. Старото и тромаво присъствие на ваната сега е далеч по-деликатно.


Сбогом, ъглова вана!

Вероятно някога лявата версия на банята е претендирала за изисканост. В един момент обаче атмосферата в нея натежава под натиска на тъмнооранжевите стени и масивната ъглова вана. Тогава собствениците решават да кажат сбогом на последната, а позитивният резултат от това решение виждаме вдясно. Обновената баня изглежда много по-приветлива и уютна благодарение на новите си придобивки. Отляво са се появили дървени шкафчета, на фона на пременени в много по-светъл цвят стени. Щорите при прозорците са сменени и повдигнати и вече разкриват красивата гледка отвън. Ваната сега е по-компактна и е снабдена с дървена поставка, където може да се сложи книга или пък чаша с отпускащо питие.


От потискаща невзрачност към елегантен лукс

Преди да получи своята трансформация, разглежданата тук баня трудно може да бъде запомнена с нещо съществено. Старомодни и невзрачни плочки по пода, не особено впечатляващи цветови комбинации, видимо похабени вратички на шкафчетата под мивките. Дори и светлината не демонстрира кой знае колко силно желание да проникне в това помещение. И точно подсиленото ѝ присъствие е първото, което забелязваме в преобразеното вече помещение.

Двукрилият прозорец се е лишил от средната си вертикална преграда, за да могат слънчевите лъчи свободно да се разхождат по белия мрамор, заменил предишните скучни плочки. Върху него се е настанила кокетна бяла вана. Златистите ѝ батерии отлично кореспондират с тези при мивките вдясно и дръжките на новите тъмнокафяви вратички на шкафчетата. Заедно с двата черни аплика от двете страни на огледалото, създават една внушителна, луксозна атмосфера.  

Вижте още: Преди и след: Как обикновената баня се превръща в лукс


Трансформация на баня с дъх на лазур

Необходими са няколко секунди в повече, за да можем да разпознаем, че показаното отляво помещение в действителност е баня. По-скоро наподобява леко разхвърляна стая, използвана частично и като склад, в който някой е забравил ваната си. А на фона на и без това лишената от логика обстановка, похабеното зелено килимче е поредният изгубил мястото си детайл. Последният обаче е лишен от възможността да разваля доброто впечатление от преобразяването, което виждаме вдясно.

Подът е пременен с винилова настилка с чудесна имитация на естествен дървен паркет. На фона се откроява бяла вана с асиметрична форма. Стените над нея навяват спомени с нежното си лазурно присъствие, след като по тях четката е отмила старите безлични нюанси. По този начин и малките квадратни прозорчета успяват да се превърнат в симпатичен акцент от интериора.


Баня, преобразена до неузнаваемост!

На пръв поглед показаната отляво баня няма нужда от сериозни промени. Чиста, спретната, цветовете са прилично комбинирани. И все пак има нещо притеснително в нея. Сгушената в горния десен ъгъл душ-кабинка е в състояние да пробуди и най-дълбоко заспалата клаустрофобия, а ваната изглежда като притисната в менгеме между маслинено зелените стени.

Всичко това е поправено в трансформираното вече помещение, което се радва на новото си винтидж излъчване. Ваната е разрушила всички прегради около себе си и се е сдобила със сребристи крачета и приятна овална форма. Компания ѝ прави деликатно обособена с прозрачни стени душ кабинка на фона на мраморен под и подобни на сиви тухлички плочки по стените. Прекомерната строгост е успешно елиминирана с помощта на прекрасен килим с тъмносини и червеникави мотиви.

Реализирайте трансформиращ ремонт на баня и в своя дом, като се доверите на доказаните професиоанилисти, регистрирани в MaistorPlus. Направете безплатна заявка още сега, за да получите конкурентни оферти от изпълнители близо до вас. Разгледайте и сравнете профили и репутации на кандидатите, преценете откривате ли сред тях точния за вас и го наемете. След успешното завършване на ремонтните дейности, споделете оценката си в сайта.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ралица Пламенова VIP
Цялостен ремонт, София
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
11 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта