Преди и след: Как обикновената баня се превръща в лукс

Публикувано на 08/06/2017 от Елица Христова | Последна редакция на 09/06/2017 | Видяно 7 781 пъти

Банята бавно и постепенно възвръща позициите си на предпочитано място, в което човек събира нови сили и се грижи само за себе си. Затова обзавеждането на това помещение не бива да бъде пренебрегвано или "претупвано" с посредствени и обикновени мебели. И макар всеки да си мечтае за просторна баня, снабдена с всякакви джаджи за релаксиране, малцина са тези, които могат да се похвалят с подобна квадратура на мокрото помещение. Затова днес ще ви покажем как дори малката баня може да се превърне в баня лукс. С помощта на опитни майстори за ремонт на баня, всички идеи, които имате, са напълно осъществими!


Заложете на мебели от дърво

Много хора се притесняват да импровизират с обзавеждането за баня, тъй като погрешно мислят, че единствено мебелите, изработени от PVC, ще издържат на влагата вътре. Благодарение на съвременните технологии можем да се насладим на уюта на дървените мебели дори и в банята. Освен че ще ви служат вярно години наред, масивните букови и дъбови шкафчета ще превърнат обикновената баня в баня лукс. В комбинация с тях, изберете мивка с гранитен плот, за да завършите елегантната визия. Ако не искате да инвестирате твърде много средства за такъв материал, изберете синтетичен гранит, който се доближава изключително много до външния вид на естествения.


Заменете тривиалните цветове с пастелни тонове

Свикнали сме с идеята, че най-подходящите цветове за баня са бяло, синьо и зелено. Особено що се отнася до плочките, тези с цветни фризове са се наложили като "класика в жанра". За съжаление, ако искате да се сдобиете с баня лукс, ще трябва да забравите за тях. Заменете ги с големи квадратни плочки с матово покритие. Не се притеснявайте да използвате едни и същи плочки както на пода, така и по стените, дори да разполагате с малко пространство. Това ще придаде завършена визия на цялата баня. Топлите пастелни цветове като капучино, мока и екрю ще ви помогнат да трансформирате мокрото помещение в истински оазис. Ако имате вана, инвестирайте малко повече в стъклена преграда вместо завеса за баня, която при всички положения ще развали чувството за елегантност.

Вижте още: 7 неща, които всеки иска да има в банята


Белият цвят символизира чистота и елегантност

Ако сте сред любителите на изчистената и класическа визия, то белият цвят ще ви помогне да се сдобиете с вашата мечтана баня. За по-луксозно излъчване, традиционните теракотени плочки тук са заменени с оригинална мозайка, комбинирана с водоустойчива ламперия. Шкафът под мивката отново е изработен от водоустойчив дървен материал, а плотът от гранит. Обикновеното огледало на стената е заменено от доста по-елегантно такова с красива рамка. Щорите на прозорците са премахнати, за да влиза повече светлина. Ако все пак се притеснявате от любопитните погледи, матираните стъклопакети ще решат този проблем.

Готови ли сте вече да се сдобиете с истинска баня лукс? Задачата съвсем не е сложна, особено ако имате доверени помощници. Намерете най-подходящия изпълнител, който да ремонтира вашата баня, като пуснете безплатна заявка в MaistorPlus. Така ще имате възможност да сравните различните оферти и да разгледате профилите на опитните специалисти, за да изберете оптималния вариант за вас.Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво - вътр.ремонти VIP
Сухо строителство, София
38 извършени проекта
Petrunov
Настилки и облицовки, София
3 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Сухо строителство, София
34 извършени проекта
Константин Тотев
Цялостен ремонт, София
3 извършени проекта
Sasho
ВиК Услуги, София
21 извършени проекта
Completehomeworks
Строителство на сгради, София
8 извършени проекта