9 различни стила за интериора на банята

Публикувано на 19/09/2014 от Адриана | Последна редакция на 11/08/2016 | Видяно 24 564 пъти

Да се обзаведе една баня и да се избере подходящ интериор за нея не е никак лесна работа. Благодарение на голямото разнообразие от цветове и идеи обаче, обзавеждането на баня може да бъде един наистина приятен процес, особено за онези от вас, които обичат да търсят идеи и да изпипват докрай всеки детайл. В тази статия сме ви подготвили 9 бани в различни стилове, които могат да паснат на вашия вкус или да ви вдъхновят да създатете своя собствена идея. С всеки един от тези стилове банята ви ще изглежда модерна и изпълнена с живот. Вижте ги и изберете този от тях, който най-добре пасва на предпочитанията ви.


Баня в синьо и бяло

Синьото е винаги на мода, когато става дума за банята. Комбинацията от небесносинъо и бяло е особено подходяща за по-малки бани, защото тя създава визуалната представа, че помещението е по-голямо. Изберете небесосини плочки за долната част на стените на вашата баня и бели-за горната част, и ще забележите ефекта.


Баня в сиво

Сивият цвят също е един от нашумелите цветове за баня в момента. Можете да съчетаете тъмносиви и светлосиви плочки, като горната част на стените е добре да бъде в по-светли нюанси, а долната - в по-тъмни. Така се създава представата, че пространството е по-голямо. Добре е да комбинирате сивият цвят с по-силно осветление.

Вижте още: Свежа и различна баня в жълто


Баня с флорални мотиви

Цветята могат да превърнат всяка баня във великолепно помещение. Флоралните мотиви са подходящи, ако желаете да създатете настроение и закачливост или контраст. И макар да не е често срещана практика, можете да допълните интериора на банята с интересен полилей.

Вижте още: Интериорен справочник за баня


Баня на райета

Райетата не са само мода, понякога те правят помещението да изглежда по-просторно. Ако банята в дома ви е малка, имайте предвид, че можете да създатете представата за по-голямо пространство чрез райета. Можете да избирате между различни варианти- райета върху стените, пода или душ кабината.


Мозайка

Може би голяма част от вас възприемат мозайката като старомодна, но това съвсем не е така. Тя си остава винаги подходяща за банята и може да се съчетава както с естествени материали за пода, така и с разнообразие от цветен фаянс.

Вижте още: 12 цветни идеи с плочки за баня


Женска баня

Топлите, пастелни цветове са определяни като “женски”. Те обаче са изключително модерни за банята и напоследък се превръщат в тенденция. Пример за такъв цвят е лилавото, което придава топлина и уют на помещението. Можете да го комбинирате и с флорални мотиви.


Артистична баня

Повечето хора предпочитат минималистични и изчистени интериори и не биха приели, че една баня с много цветове, предмети или картини по стените е естетически издържана. Но подобен интериор определено би задържал вниманието на всеки с разнообразието и нетипичността си. Този стил също има своите почитатели сред по-артистичните натури.


Баня в дърво

Ако сте любители на естествените цветове и материали, то тогава баня с преобладаващи дървени елементи определено точно за вас. Отново възможностите са много и разнообразни - можете да изберете дървена мебел, санитария, да облицовате стените или да поставите дървена подова настилка.


Баня в класически стил

Класическият стил за баня съчетава модерното, изисканото и удобното. Тук виждаме красивия полилей и ваната като изисканите елементи в помещението, съчетани с модерния стил на плочките, стенните декорации и килимчето. Освен това пространството е достатъчно голямо, за да създаде нужното удобство.

Вижте още: 10-те най-важни елемента в банята

Кой е вашият стил за интериора в банята? Ако някое от предложенията ви е допаднало и бихте искали да го осъществите, можете да направите безплатна заявка в MaistorPlus в категория Ремонт на баня. Сравнете офертите на изпълнителите и изберете най-подходящия специалист за вашия проект.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
28 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта