5 неща, за които банята ви копнее

Публикувано на 29/07/2019 от Теа Даулова | Последна редакция на 11/11/2019 | Видяно 1 396 пъти

Дори и да сте почитатели на изчистения дизайн в банята, то неизбежно ще трябва в нея да присъстват няколко неща. Разбира се с доза въображение и мъничко старание може да превърнете всеки артикул в истинско творение и да му вдъхнете собствен почерк. Гарантираме ви, че рискът да бъде претрупано е абсолютно нищожен, ако съумеете да комбинирате нещата по удачен начин. В случай че не разполагате с достатъчно свободно време, а и изборът на правилните аксесоари ви затруднява, то по всяко време може да се обърнете за професионално съдействие от доказаните специалисти в проектирането на баня, регистрирани в нашата платформа. Те ще ви дадат най-правилните съвети и ще превърнат банята ви в истинско съвършенство. 


Огледало

Огледалце, огледалце, я кажи, в банята имаш ли място ти? И правилният отговор е „Да“. Дори в стила на Мечо Пух – „Колкото повече, толкова повече“… и толкова по-добре. Колкото и да не ви се иска да имате огледало в банята, ще трябва добре да помислите дали наистина си заслужава да се лишите от него. Разбира се много е важно да прецените правилното му позициониране и за какво ще го използвате.

  • Ако разчитате главно на него, за да може да виждате всеки щрих от външния си вид, то по всяка вероятност ще ви се наложи да търсите огледало с голям размер.
  • Удачно е да го позиционирате на вратата, ако не разполагате със свободна и подходяща стена.
  • Добре би било да не бъде на място, където водата от душа непрестанно ще се удря в него. Все пак не искате ежедневно да чистите засъхнали капки, въоръжени с препарат и парцал.
  • В краен случай, ако наистина тази идея не ви допада, може да се спрете на малък вариант, закачен над мивката.

Едно обаче е сигурно – не си спестявайте наличието на огледало в банята, за да не съжалявате накрая.

Вижте още: Наръчник в избора на шкаф за баня


Закачалки

Признаваме, че никой не е страстен любител на този артикул, но една баня е немислима без него. Колкото и да се противите, рано или късно ще ви се наложи да ги използвате и наистина няма да намерите достоен техен заместител, който да ви бъде удобен. Дори и да обособите място в дрешника, коридора, кухнята или на терасата за хавлии и кърпи, рано или късно желанието за комфорт ще надделее. Ако пък наистина страшно много ви дразнят всички дизайни на закачалки, то само с няколко лесни стъпки ще може да им вдъхнете нов живот и индивидуален стил.

  • Декупаж. Снабдете се с необходимите материали. Важно условие е те да бъдат устойчиви на влага. Такива ще намерите в голяма част от художническите магазини. Ако пък не разполагате с достатъчно свободно време, за да обикаляте и да търсите, то с няколко клика може да ги поръчате и онлайн. Отделете си едно събота за ръчен труд и направете чудеса.
  • Камъчета и перли. Перлите са много актуални тази година. Освен на брошки, диадеми, по дрехите или на шноли, те могат да намерят приложение и във вашата баня. В интернет ще намерите доста красиви варианти на прилични цени. Може да облепите цялата закачалка с тях. За допълнителна здравина добра идея е да ги фиксирате с топъл силикон. Но имайте предвид, че повечето перли за декорация имат фабрично лепило, което също ще ви свърши работа. И ако някое камъче се отлепи ще може съвсем лесно да промените дизайна на закачалката много бързо.
  • Арт изкуство. Купете си качествени и подходящи бои. Добре би било да се консултирате с продавачи в магазина кои ще бъдат най-удачни, за да издържат на влагата в банята. Може да рисувате каквото пожелаете (и най-вече каквото можете). Не се впускайте в трудни рисунки. И обикновените могат да бъдат красиви, стига да вложите душа и сърце в тях.


Халати

Колкото и странно да ви се струва, наистина има хора, които избягват да имат халати в банята. Намират какви ли не места за съхранение или вечно ги остават опънати на простора. Да, факт е, че наличието на хавлии не е сред най-красивите неща, които може да присъстват във всяка баня. Но пък е и неизбежно. Още повече днес може да намерите такива страхотни десени и варианти, които да отиват да интериора и да бъдат красив аксесоар за вашия хигиенен кът. Помислете в тази посока и не гледайте на тях, като артикул, който загрозява помещението и се чудите къде да го напъхате. Когато избирате добър халат, задължително вземете под внимание следните няколко неща:

  • Платът. Той трябва да бъде изцяло памучен. Това ще ви гарантира удобство, а и лесно съхнене. Освен това този плат има способността бързо да абсорбира водата от тялото.
  • Материята. Добре би било да бъде подходяща за всички сезони. По този начин ще си спестите купуването на няколко халата, които да използвате през топлите и студени месеци.
  • Да има джобове и колан. Не подценявайте наличието на тези два детайла. В пъти по-удобно ще ви бъде да завържете халата, вместо да го държите усукан около тялото си.

Вижте още: 5 уникални трика, с които ще запазите хавлиите у дома свежи и меки за по-дълго


Диспенсър за сапуни и шампоани

Много по-красиво ще бъде, ако в банята си имате специални съдове, където да съхранявате сапуна и шампоана. Опаковките, в които козметичните марки ги продават не са от най-хубавите неща, които заслужават почетно място в помещението, така че съвсем смело може да купите красиви артикули за тях. Да, факт е, че ще трябва да ги пресипвате. Но пък красотата изисква жертви и малко усилия. В случай че имате желанието и сръчността, винаги може да измайсторите и собствени вариации. Най-лесният начин е да купите обикновен съд за сапун и шампоан, които да декорирате по ваш дизайн и перфектно да пасват на банята.


Кутия за четка и паста за зъби

Няма нищо по-ужасно от разпилени четки за зъби, които да се чудите къде по-точно да позиционирате. Освен това е и нехигиенично. Така че няма да сбъркате, ако обособите специална кутия за тази цел. Тя не трябва да бъде картонена, за да не ѝ се отразяват влагата и водата. Насочете се към устойчив материал. Може всеки член на семейството да има своя собствена кутия. Но може и да бъде една обща, с отделни разделения за всяка четка. Определено разхвърляните четки по шкафа, които имат уникалното свойство да падат където пожелаят, не е от най-красите неща, които могат да присъстват във вашата баня. Точно затова си го спестете.

Колкото и да не желаете някои неща да бъдат част от баня ви, те несъмнено трябва да присъстват. Наличието им ще ви осигури удобство и комфорт. Правилният избор или ръчният труд ще им дадат индивидуален почерк, който ще внесе страхотен уют в тази част на дома ви. Не се лишавайте от това. С малко усилия и много желание направете вашата баня в невероятно място, където всичко е на една ръка разстояние, а при нужда от обновяване на вашата, доверете се на препоръчаните майстори и фирми, регистрирани при нас. Още сега имате възможността да направите безплатна заявка и да получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта