Красиво монохромно жилище в Мелбърн

Публикувано на 20/08/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 19/05/2019 | Видяно 1 824 пъти

Днес ви каним да разгледате едно великолепно мелбърнско жилище в монохромни цветове и съвременен стил, събрало в себе си много чар, практичност в дизайна и уютна атмосфера. Всичко в него е изпипано до съвършенство, а материите и цветовете са подбрани по изкусен начин, който само професионалните дизайнери могат да сътворят. Вижте всяка стая от този красив дом и съберете идеи за вашия собствен жилищен кът. След дозата вдъхновение - идва ред и на изпълнението на проекта ви, който можете да заявите напълно безплатно към специалистите в нашия сайт. Потърсете тяхната помощ, за да можете скоро да се радвате на дома от мечтите си.


Дневна с контрастиращи монохромни цветове, които са основите на цялото жилище

Дневната ни приветства като първа и основна стая в този дом, която разкрива пред посетителите монохромното великолепие, характерно за стила на цялото жилище. Тук има три основни цвята, които наблюдаваме и във всички други помещения - бяло, черно и нюанси на сивото. В разглежданото тук помещение виждаме голям мек диван, който царствено се разполага върху комфортното сиво килимче. От едната страна забелязваме допълнителен стол, тип фотьойл, в черен цвят с бяла наметка за контраст и уют. Стъклената масичка е сборен пункт за помещението, а на фона на цялото великолепие се вижда и трапезната маса с големи размери и цели осем стола в семпъл стил, за да има място за всички. Над нея виси пищен полилей с големи стъклени кълба, който нощем комфортно озарява помещението за хранене.


Удобна кухня с голям остров в сив дървесен цвят

Кухнята е със средни размери и макар в изключително изчистен стил, с дискретни шкафове в тъмен цвят, в нея има всичко необходимо. На снимката отляво виждаме "особата" в това помещение, а именно големият остров в сив дървесен цвят. Той разполага с просторни плотове за работа и мивка с висока чешма, която по-късно ще забележим и в двете бани в това жилище. На дясната снимка се разкрива гледка към вътрешната част, откъдето можем да видим и плотовете, приютили котлона, а под него и модерната иноксова печка. Виждаме, че шкафовете са на две нива, което осигурява повече място за съхранение, но оптимизира цялостното пространство в стаята максимално. Декорацията е минимална и се състои единствено от стъклена ваза с високи сухи клонки в топли есенни нюанси.

Виж още: Пет идеи за кухненски остров


Красива спалня с цветен щрих

В спалнята е заложено на познатите монохромни нюанси, но тук определено няма как да не забележим и симпатичните цветни щрихи. Те внасят индивидуалност с присъствието си и отличават помещението за почивка от всички останали. Тук има тъмно синьо шалте върху леглото с цветен жълто-зелен гръб, а най-голямо впечатление прави лилавият велурен фотьойл в другия край на стаята. От тази перспектива леко можем да надникнем и в красивата голяма тераса, от която се показват зелените нотки на естествена свежа растителност, което някак обогатява стаята и я прави приветлива. Кремавите дълги завеси по прозорците нанасят завършващ, много лек и нежен елемент в дизайна.

Виж още: 5 важни правила при избора на спално бельо, които често подценяваме


Място за хранене с красива гледка

Ето я и великолепната, семпла тераса, към която хвърлихме око през спалното помещение. Тя разполага със стъклени парапети, през които се разкрива гледка към керемидените покриви на съседни къщи, големи сгради в далечината и богато количество естествена зеленина. Основната функция на този балкон е да бъде второ място за хранене, освен трапезарията до холното помещение, която вече видяхме. Разполага с голяма маса в сиво дърво с алуминева рамка и няколко изчистени бели стола, към които има внесен и комплимент от бялата кошница със свежо растение в отдалечения ляв ъгъл. Стените тук са в бяло, а подът - пореден нюанс на сивото, в продължение на монохромната гама, така характерна за това жилище.


Изчистен дизайн и естествена светлина в банята

Жилището разполага с две бани - едната е обща (дясно), а другата (ляво) - към спалното помещение. И в двете обаче дизайнът е много сходен - големи овални вани с високи обли чешми, бели шкафове с просторни огледала, пред които виси по една лампа в индустриален стил. Основната разлика е, че прозорците в индивидуалната баня са значително по-големи и красиви кремави завеси, добре познати от погледа ни в спалното помещение, внасят нежна топла прегръдка.

Всяка интериорна идея е добре дошла, спрямо вашите собствени предпочитания - и в този дом собствениците са внесли индивидуалност, но с помощта на изкусна щипка професионализъм, благодарение на специалисти по интериорен дизайн. Пуснете безплатна заявка за изпълнение на проект, за да ви изпратим оферти от подбрани специалисти. Разгледайте ги и изберете най-добрата сред тях, като сравните профилите на компаниите и оставените от техните клиенти оценки.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
Райко
Ремонт на баня, София
8 извършени проекта
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
14 извършени проекта