Ателие в Копенхаген впечатлява с креативност и щипка рок

Публикувано на 13/06/2018 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 14/06/2018 | Видяно 12 097 пъти

Когато в един дом заживее художник на графити, печелил награди за рисунки върху автомобил и понастоящем продаващ китари, място за обичайни дизайнерски решения няма. Именно това е портретът накратко на 28-годишния Бьорнберг Хансен. През 2015 г. той става собственик на жилище в сграда, построена през 1 777 г. Присъщата си артистичност влага във всеки детайл от интериорната концепция, за да се получи накрая вдъхновяващо, креативно ателие, подправено с щипка рок. Същото се намира в Копенхаген и разполага с площ от 80 кв.м., разпределени на две нива. След малко разходката ни из него започва, а за реализирането на идеите, които си харесате, разчитайте на доказаните професионалисти, регистрирани в нашия сайт. 


Надграждане върху оригиналния старовремски облик

Хансен наема професионалисти, които да му помогнат с изграждането на водопроводна и електрическа система. За по-фините дейности обаче, като доизглаждане на шпакловката, декориране и финални детайли, предпочита да се намеси лично. На всеки етап от реновирането младият собственик изхожда от уважението, което изпитва към старовремските стилове, заварени в новия му дом. Вместо да заличи изцяло оригиналния вид на апартамента, той стъпва върху него и го надгражда с идеите си. Отраснал във ферма на остров в Балтийско море, чувства селския интериорен стил достатъчно близък, за да го превърне в основен за датското си жилище. Редом в него могат да се видят сурова тухлена стена, до 200-годишни дървени греди и златисти отоплителни тръби.

Вижте още: Компактен дом с удивителен дизайн, вдъхновен от красивата природа


Късчета уникалност с привкус на рок

Младият собственик на ателието подчертава, че в него има обособени кътчета с уникати, които няма как да бъдат видени на друго място. Деликатно осветената рок зона, която се вижда на кадъра вляво, е представена не само от характерния за нея музикален инструмент, но и чрез поставен в златна рамка автограф от Кърт Кобейн.

Рок темата продължава и вдясно, където всъщност ни се разкрива какво се случва на срещуположната стена в същото помещение. Там дизайнерският почерк на Арне Якобсен е оставил следите си върху паното с бяла китара и оригинално масивно кресло. За пореден път откриваме облицовка със стари дървени греди. На фона на същата - зелено стайно растение внася нужната доза свежест.


Балансирано докосване в кухнята

Атмосферата в кухнята е семпла и балансирана. Въпреки че не всички елементи и материали в нея са от висок ценови клас, тя успява да впечатли със стилното си присъствие. Чистата бяла гама, докоснала стените и мивката отляво, плавно преминава в уютна топлота, пресъздадена чрез дървените интериорни решения. Последните постепенно засилват интензивността на кафявите тонове, като се започне от нежния светъл под и се стигне до стената с цвят на тъмен шоколад вдясно. В кулинарния кът на разглежданото ателие своето място е намерила и трапезната зона. Тя спокойно може да събере средно голяма весела компания. Артистичният акцент присъства чрез абстрактната картина, която виждаме отсреща.  

Вижте още: Как един неугледен таван се превръща в кокетен мансарден апартамент


Градина у дома, с бръшлян!

Датското ателие, което се превръща в собственост за креативния продавач на китари, е разположено на 4-и и 5-и етаж. Твърде високо, за да може да се похвали със собствен двор. Което обаче изобщо не се оказва пречка за оригиналното хрумване на Хансен - да покани градините директно в дома си. По време на ремонтните дейности, той складира в дървени контейнери, закрепени под тавана, различни строителни инструменти. Докато не идва моментът, когато работата приключва и последните вече не са му нужни. На мястото, което освобождават, се появяват висящи оазиси от бръшлян, внасящи прекрасна свежа зелена нотка в цялостното интериорно излъчване.


Спалнята осигурява всичко необходимо

Пренасяме се на второ ниво в симпатичното ателие в Копенхаген, където пространството е силно стеснено от скосените тавани. Това по никакъв начин не представлява затруднение за артистичния собственик, чието безгранично въображение е в състояние да подчини всеки “дефект”. В образувалата се между бялата стена и дървена греда ниша е обособена спалната зона. Скромното ѝ обзавеждане включва голямо легло, което реално е съставено от две единични, доближени едно до друго. Жълтите акценти по покривалото му лесно предизвикват слънчеви асоциации. Твърде вероятно е в подматрачните рамки да се крият възможности за съхранение на вещи, компенсиращи липсата на скрин и гардероб. Скромната стая перфектно изпълнява главната си роля на уютен кът за сън.


Банята идва със своите изненади

Първото впечатление от банята в дизайнерското копенхагенско жилище е, че в нея трайно са се настанили дървените елементи. Истината е, че такива изобщо не са припарвали до нея. И на пода, и по облицовката на душ-кабината, наблюдаваме изключително сполучлива имитация на дърво, постигната с висококачествени италиански плочки. Същите идеално си кореспондират с кафяво-белия контраст, в който са замесени стените и мивката.

Добрата колекция от оригинални интериорни идеи, събрани в това артистично ателие, несъмнено е събудила и вашето вдъхновение. Помогнете му да придобие реално изражение, като се свържете лесно с доказаните специалисти в MaistorPlus. Опишете и изпратете своя проект, напълно безплатно, за да получите атрактивни оферти, които да сравните. Разгледайте бизнес страниците на отзовалите се изпълнители, за да решите с коя фирма да започнете работа.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
17 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
9 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта