Компактен дом с удивителен дизайн, вдъхновен от красивата природа

Публикувано на 12/09/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 12/09/2017 | Видяно 10 414 пъти

Съвременните възможности на дизайна позволяват дори изключително компактни и тъмни апартаменти да се превърнат във функционални и приятни за обитаване жилища. Пример за подобен успешен проект е този малък градски дом, уловил и съхранил естествената природна красота, която вдъхновява интериора му. Тук специалистите залагат на някои класически решения, като комбинация от бели стени и елементи от дърво, но прилагат и по-нестандартни идеи, като например разделят спалнята от кухнята посредством тънка светла завеса. Запознайте се и с останалите артистични детайли от облика на този модерен дом, а за качественото преобразяване на своя апартамент, потърсете помощ от квалифициран дизайнер, който да ви посъветва както в избора на материали, така и в подбора на цветове и декорации!


Антрето ни въвежда в гостоприемна дневна

Прекрачвайки прага на това фантастично жилище, се озоваваме в приветливо антре, което се слива с общото помещение, обединяващо кухня и дневна. Както в по-голямата част от апартамента, така и тук преобладава белият цвят, който се превръща в изчистена основа за поставянето на красиви декорации. За пода е избран практичен ламинат, който създава усещане за топлина и уют. Особено в комбинация с елементи в сиво и зелено, дървото тук се превръща в стилен акцент от интериора, като олицетворява естествената природна красота, която присъства все по-често в съвременните градски апартаменти. Тук то се превръща в практична стенна облицовка, която разчупва иначе семплия облик на жилището. Какво бихте добавили вие към визията на това антре, освен красиво стайно растение и функционален стелаж за обувки?

Виж още: Как да превърнем старата дневна в наистина модерен хол?


Дневната е подчинена на естествените материали и землистите нюанси

Дневната тук е същинско олицетворение на хармонията! Тя впечатлява със завидна функционалност и артистичен дизайн, ориентиран към вплитане на естествените елементи, като дървото например, в облика на съвременния интериор. За целта специалистите залагат на съчетание от бели стени, дървена стенна облицовка на места и практичен ламинат на пода, който се явява една наистина достъпна алтернатива на класическия естествен паркет. Основен акцент от обзавеждането е сивият ъглов диван, който откриваме във все повече модерни жилища, тъй като може лесно да бъде съчетан с различни елементи в скандинавски, морски или дори азиатски стил. В този случай собствениците го комбинират с дървена холна масичка, която допълва дизайна на шкафа, над който е разположен телевизорът. Впечатление тук прави оригиналният полилей, който вдъхва живот на изчистената обстановка. За този ефект допринасят още малките декорации, като саксийните растения и интересните метални свещници.


Кухнята изненадва с функционалност – вижте уникалната кафемашина на плота ѝ

Източник

В това жилище кухнята усвоява ъгъла на общото помещение, като по този начин разделя дневната от хармоничната спалня. За целта специалистите залагат на Г-образен кухненски модул от дърво, който се слива с практичния ламинат на пода и по този начин се придържа към максимално естественото и вдъхновяващо излъчване на дома. Нестандартно, но изключително ефектно решение, се явява инвестирането в кокетен ретро хладилник, който впечатлява с маслинено зеления си цвят. От своя страна сивият кухненски гръб с плочки разчупва дървения кухненски модул, който в края си преминава и в удобен бар плот. По този начин се компенсира липсата на отделно помещение в жилището, което да бъде превърнато в гостоприемна трапезария. Въпреки компактните си размери, тази кухня разполага с необходимото оборудване, така че да осигури комфорт на собствениците. Ето защо не е изненадващо, че фурната е вградена в един от долните шкафове, докато на плота са разположени практични кухненски пособия и дори функционална еспресо кафемашина, която е задължителен елемент от всеки модерен дом.

Виж още: Кухнята – най-важното място у дома! (снимки и видео)


Всяка спалня се нуждае от ефектен метален будилник

Тук спалнята е отделена от кухнята чрез тънка светла завеса. Макар на пръв поглед тази идея да е твърде смела, в действителност се оказва едно наистина удачно решение, което спомага на малкото жилище да изглежда по-просторно и приветливо. Очаквано, в спалнята отново преобладава комбинацията от бяло, зелено и дърво, която откриваме в кухнята и дневната. По този начин помещението се превръща в перфектния завършек към един не само функционален, но и удивително декориран дом! За тази цел дизайнерите залагат на изчистено обзавеждане, което да оползотвори по най-добрия начин наличното пространство. В спалнята са поставени и някои малки акценти, които освежават семплия облик на стаята и ѝ вдъхват необходимата индивидуалност. Пример за това са интригуващите осветителни тела, саксийните растения и не на последно място практичният метален часовник, без който съвременната спалня не може!

Виж още: 6 вдъхновяващи дизайнерски идеи за спални с работно помещение


Банята е комбинирана с функционално мокро помещение

В това жилище банята усвоява малка стая с Г-образна форма, като е обединена с практично мокро помещение. За да открият оптимално удачния вариант за разпределение на наличното пространство, специалистите разполагат ваната в дъното на помещението, така че тя да обхване нишата зад вратата. И макар тази част от банята да е разделена от спалнята чрез стъклена преграда, усещането за уединение все пак не е нарушено, тъй като ваната е поставена в ъгъла, а над нея са подредени и дървени рафтове, които съхраняват всички важни тоалетни принадлежности. В другата част на помещението са разположени пералнята и сушилнята, като за целта е изграден и функционален модул от дърво. Точно до пералнята пък е монтирана свободностоящата мивка, а зад нея са закачени и меките халати, така че в банята да се постигне максимално удобство!

Почерпете вдъхновение от този хармоничен дом и преобразете своето жилище още сега, като потърсите помощ от опитни професионалисти! Пуснете заявка в MaistorPlus напълно безплатно и разгледайте оферти, профили и оценки от клиенти, така че да изберете точния майстор за своя проект!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта