Преди и след: Ефектно и свежо преобразяване на невзрачен апартамент

Публикувано на 13/02/2018 от Павлина Георгиева | Последна редакция на 09/05/2019 | Видяно 3 633 пъти

Съществува доза романтика в това да се закупи жилище в остаряла сграда. Там историите още са живи и приканват новите собственици да продължат да пишат и своите. Не знаем дали това са били подбудите на закупилите апартамента от 20-те години на миналия век, който предстои да разгледаме сега. По-важното е, че първоначалният  му, невзрачен вид, вместо да ги отблъсне, ги ентусиазира да го превърнат в едно наистина приветливо и свежо местенце. Ще се уверите сами в креативността, която са вложили в преобразяването, и е твърде възможно да ви се прииска да взаимствате някои оригинални интериорни идеи. Ако последното се случи, можете да се доверите на препоръчаните специалисти, регистрирани в нашия сайт.


Новата дневна е неузнаваемо свежа!

Можете ли да повярвате, че това строго и сдържано пространство вляво, което сякаш е изпаднало измежду кориците на вехт албум със снимки, се е превърнало в очарователната дневна отдясно? Няма и помен от бежовите стени, които сега изцяло се къпят в бяло. Тъмният под е зад прикритието на нежен светъл килим на ромбовидни фигури, а върху него се е настанила бонбонено розова холна масичка с олекотен дизайн. Последната кореспондира много сполучливо с двете цветни картини, наподобяващи географски карти, окачени над сивия диван. Компания на по-модерните мебели правят столове и малки шкафчета от Средновековието, останали от оригиналните собственици. Финален цветен печат на преобразената интериорна картина поставя малка ваза с пъстър букет.


Зоната при кухненския прозорец е обновена и функционална

Преди да се превърне в спретнато и практично кътче от кухнята, високият прозорец, който наблюдаваме на двете снимки, е част от видимо занемарена част от жилището. Кухненската зона сериозно е предизвикала новите собственици в хода на реновирането. Тя не е позволявала разширяване и затова е трябвало да се справят с наличната оскъдна квадратура.

При тясната стена на помещението е позиционирана мивката, а всичко около нея пребоядисано и облицовано в бял цвят. Последният визуално разширява пространството, а жълтите и зелени акценти придават пролетно настроение, без значение какъв е актуалният сезон. Вертикалната площ отляво е оползотворена чрез монтираните на нея открити метални рафтове и закачалки. Същите добавят ценна функционалност с възможностите си за съхранение.

Вижте още: 10 невероятни кухни, претърпели пълна промяна


Кухнята и трапезарията носят приветлив уют

Продължаваме нашия оглед в кухнята, където се оказва, че шкафчетата на горен и долен ред също са изцяло решени в бяло. Същият е цветът и на плочките, избрани за кухненския гръб. Този цветови монопол в известна степен се нарушава от светлия дървен плот, само за да спаси помещението от прекомерна стерилност. Пускаме в ход въображението си за вероятните вкусотии, които се случват с помощта на двете вградени печки.

Що се отнася до апетитните резултати, те се сервират в трапезарията, която е представена отдясно. Освен обичайните за такава зона маса и столове за хранене, погледът ви несъмнено е бил придърпан от зелената мебел. Веднага ви разкриваме, че това всъщност е скрин, за който в спалнята не е останало място. Любопитен факт е, че рамкираното цветно произведение върху една от стените, собствениците са придобили срещу само 20 долара от Гватемала.


Жълти диаманти и арт колаж в спалнята

Стигаме и до мястото в апартамента, където се осъществяват миговете на релакс за обитателите на преобразения апартамент. Спалнята придобива своите весели нотки благодарение на креативна дизайнерска хрумка от собствениците. Без да използват тапети за стените, те постигат точно такъв ефект. За целта изрязват ръчно, по шаблон, жълти “диаманти” и украсяват с тях една от белите стени. При долната страна на голямото спално легло, стената пък е превърната в артистичен колаж, където среща си дават фотографии и закачливи надписи в рамки. Тук е и мястото за нисък сив шкаф, който приютява всичко онова, което не е успяло да се побере в зеления скрин, познат ни от трапезарията.  

Вижте още: Преди и след: от безличен апартамент до светъл дом в скандинавски стил


От прилична към модерна баня

Банята единствена от старата версия на апартамента е имала някаква приемлива визия. Но въпреки че изглежда чиста и добре поддържана, тя е лишена от характер и индивидуалност. Затова собствениците се заемат с нейната трансформация, като отново залагат на семпли, но същевременно ефективни дизайнерски решения. В резултат стените бързо се сдобиват с черни и бели хоризонтални райета, а под мивката се озовава симпатичен шкаф с решетъчна вратичка.

Без значение кога е рождената година на вашия дом, той също може да получи своята позитивна интериорна промяна. Обмислете я добре и споделете плановете си с доказаните професионалисти, които ще откриете в MaistorPlus. Заявете своя проект още сега, напълно безплатно и без обвързване, и в кратки срокове ще имате атрактивни оферти, които да сравните. Според предпочитанията и бюджета си преценете желаете ли да поканите кандидати на оглед и ако се спрете на някого, с когото желаете да работите, наемете го. След изпълнение на възложеното от вас, оставете своята оценка в сайта.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
11 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта