Преди и след: от безличен апартамент до светъл дом в скандинавски стил

Публикувано на 13/04/2016 от Елица Мартинова | Последна редакция на 08/12/2016 | Видяно 11 926 пъти

Всеки, сблъсквал се с трудностите на основния ремонт, знае колко сложна задача е това. Всичко обаче си струва, когато видим крайния резултат и останем възхитени от преобразяването на нашия дом. Предлагаме ви да се насладите на пълната промяна на просторен, но първоначално безличен дом в Бруклин, Ню Йорк, чието ново лице ни пренася в Скандинавските държави.

Ако проектът на тези новодомци ви вдъхнови за промени в собственото ви жилището, не се колебайте да потърсите опитен архитект и да очаровате семейството си с нов облик на апартамента.


ПРЕДИ: кошмарна и повехнала кухня

Когато през 2014 г. млада двойка, работеща в сферата на интериорния дизайн, купува жилище в любимата си част на нюйоркския квартал Бруклин, ситуацията в новия им дом никак не е розова. В цялото жилище са се виждали изникващи от всички посоки кабели, подовата настилка е била износена, а цветовите решения никак не са били по вкуса на новите стопани.

Особено тежко е било положението в кухнята, която била обагрена в износени керемидени плочки на пода, оранжеви остарели шкафове и жълти занемарени стени. Само с един поглед новодомците разбират, че основният ремонт е единственият шанс.

Вижте още: Преди и след удивителна кухненска реконструкция


СЛЕД: свежа и приветлива кухня

Керемидените плочки са заменени от красив ламинат в свежи тонове, а оранжевите шкафове с ново бяло обзавеждане. Кухнята придобива коренно различен вид и се превръща в кът, вдъхновяващ за кулинарни подвизи.


ПРЕДИ: безлично общо пространство

Силният ефект на подовата настилка личи и в Г-обтазното помещение, където семейството трябва да изгради дневната и хола си. Една от стените е покрита с огледала и двойката често се шегува помежду си, че апартаментът е ползван за репетиции на танцьори. Собствениците искат чиста и семпла визия, в която да се постави акцент в скандинавски стил.


СЛЕД: артистична и просторна дневна с трапезария

За да внесат усет за простор, интериорните дизайнери избиват част от стените в Г-образното помещение, като оставят единствено носещата колона. Основна роля за промяната и на това помещение играе подовата настилка. Друг съществен елемент е, че новите собственици сменят прозорците, за да може в жилището да прониква повече светлина.

Вижте още: Преди и след: Преустройство на малък апартамент в центъра на Манхатан


ПРЕДИ и СЛЕД: от обикновена баня в оазис на комфорта

Банята първоначално изглежда стерилно, скучно и без собствен характер. Двамата интериорни дизайнери обаче са искали да я претворят в помещение, в което наистина да се чувстват удобно, да се отпускат и да релаксират след дългия работен ден. За да направят банята по вкуса си, макар и на малка квадратура, те сменят изцяло плочките, махат ваната и я заместат с душ кабина. В горната част на стените поставят огледала, за да изглежда помещението по-светло и просторно. По този начин успяват да прекроят основните помещения на старомодното жилище в едни приветливи и свежи помещния.

Виждате, че сновният ремонт не е невъзможна мисия. С подходящите майстори може даже да бъде приятно изжияване. Ако ви се налагат големи промени вкъщи, не пропускайте да потърсите подходящ изпълнител. В случай че вече си представяте как трябва да изглежда дома ви и имате готов проект в главата си, опишете го безплатно в MaistorPlus и ще получите оферти от различни фирми. Ще можете да ги сравните и да изберете най-оптималната за реализацията на вашите идеи.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ралица Пламенова VIP
Цялостен ремонт, София
Стоил Димитров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Строително-ремонтни дейности-Тодоров
Покривни услуги, София
79 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
Станимир Василев
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта