Преди и след: Преустройство на малък апартамент в центъра на Манхатън (снимки)

Публикувано на 23/07/2015 от Климентина Величкова | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 4 798 пъти

Този кокетен малък апартамент е разположен в сърцето на Ню Йорк сити - Манхатън. Жилището принадлежи на стилиста Антони Д'Аргенсио (Anthony D'Argenzio), който го обитава заедно с приятелката си и кучето им. Никога няма да предположите, че преди това квартирата е принадлежала на възрастна дама, с вкус към розови драперии и тежка кристална посуда. Д'Аргенсио е почерпил вдъхновение за преустройство от изчистения скандинавски стил на обзавеждане. Сега апратаментът изглежда съвършено различно, издържан в модерен индустриален облик, с леко намигване към шаби-шик и усещане за волен бохемски дух.


Всекидневната преди преустройството

Всекидневната е била обзаведена със старомоден диван, тъмен бюфет с витрини, зад които е била наредена колекция от кристална посуда, а на прозорците са висели тежки завеси с розови драперии.

Вижте още: Защо да използвате природни материали в обзавеждането


Всекидневната след преустройството

Д'Аргенсио премахва мазилката на част от стените и боядисва направо тухлите в бяло. За нови первази на прозорците използва рециклирана дървесина, която отива на запазения, но дълбоко изциклен под от дъски. Украсата е от естествени цветя, засадени в керамични саксии.


Кухнята преди преустройството

Вратата между всекидневната и кухнята е била премахната още от предишната собственичка. Кухнята е била обзаведена със светли стенни шкафове и бял бюфет, който е стеснявал още повече малкото пространство.

Вижте още: Интериорен справочник за кухня


Кухнята след преустройството

Премахната е и стената между всекидневната и кухнята, като е направен барплот. Вместо стенните шкафове са поставени дървени полици, а вместо бюфета - по-лека етажерка. Старите кухненски плотове са подменени с мраморни с красива текстура. Дръжките на чекмеджетата и кранчета на чешмата са обновени с такива от месинг или мед.


Антрето преди преустройството

Антрето е било в светъл бежов цвят, със семейни фотографии и религиозни картини на старата собственичка.


Антрето след преустройството

Поставена е нова бяла ламперия и е украсено с нови фотографии и модерни картини.


Спалнята преди преустройството

Спалнята е била в жълто и розово, със сатромоден матрак, разположен зад вратата и претрупан с възглавнички. На прозореца е имало дълги завеси и над тях розови драперии.

Вижте още: Големи идеи за малка спалня


Спалнята след преустройството

Леглото е преместено под прозореца. Прозорецът е с нова дограма и елегантна лека завеска. Мазилката на стената около прозореца е премахната до тухлите. Всички стени са боядисани в бяло.

Ако планирате преустройство или ремонт на жилището си, винаги може да разчитате на добрите съвети на специалистите в нашия сайт. Направете безплатно запитване без обвързване и изберете най-добрата оферта за вашите изисквания.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Емил Димитров
Цялостен ремонт, София
5 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта