Светъл апартамент с пъстри акценти, събран в едно помещение

Публикувано на 31/10/2017 от Дора Пенкова | Последна редакция на 25/02/2019 | Видяно 2 464 пъти

На вашето внимание представяме много светъл апартамент с изчистен дизайн и пъстри акценти, успяващи да внесат доза свежест в интериора. Характерно за това жилище е обединяването на всички зона в едно общо пространство, което същевременно осигурява необходимото уединение. Добре измисленото разпределение на сравнително малката площ предоставя на своите обитатели наред със стандартните зони за кухня, трапезария, всекидневна и спалня, също и офис и кът за детско легълце.

В следващите редове ще направим една приятна разходка из него, а ако вие разполагате с апартамент, който се нуждае от освежаване или сте закупили нов, за чийто интериорен дизайн искате да се доверите на професионалисти в сферата, можете да ги откриете на нашия сайт.


Широка холна част с тюркоазени акценти

Холната зона се намира в централната част на жилището, заформяйки удобен и просторен кът за релаксация. Преобладаващият цвят в цялото жилище е белият, което позволява за меката мебел да се подбере по-тъмна дамаска. Г-образният диван, който комбинира бяло и сиво, е допълнен от футуристичен фотьойл, придаващ завършеност на тази зона. Масичката е неутрална, изработена от материал, имитиращ дърво, съчетана с част от шкафчетата във всекидневната. Килимът е фигурален, отново в основните за холното обзавеждане цветове - сиво и бяло. Шкафовете във всекидневната са изработени от бял гланциран материал, който ги прави почти незабележими за окото, тъй като стените наоколо също са в този цвят.

Много приятно решение са нишите, боядисани в тюркоазено, за които е предвидено специално осветление. Друг интересен момент е офис частта, която е скрита, погледната от самия хол и предлага нужното за работния процес уединение. Тук отново е използван тюркоазеният цвят, който визуално да отдели зоните. 

Вижте още: 4 красиви невни в скандинавски стил


Подвижна стена разделя спалнята от останалата част на жилището

Прекрасно решение за апартамент, ограничен в площта, се явява подвижната стена, която в случая разделя спалнята и детския кът от останалата част на жилището. От двете ѝ страни са монтирани телевизори, така че да се спести място от специални поставки или ниски шкафчета, върху които те да бъдат позиционирани. През деня, когато спалнята не се използва, голяма част от стената може да се прибира и да се превръща в квадратна преградна стена, от двете страни на която човек може свободно да се движи. Така във всекидневната усещането е за много повече просторност. Самата стена е изработена така, че подвижните ѝ части да могат да се приберат между статичните, придвижвайки се на релса, закрепена за тавана. 


Падащо легло за повече пространство

Тази изключително изчистена спалня е комбинирана с детски кът за легълце в дъното на стаята. Интересното тук е, че леглото е падащо и през деня може да се прибере и да се слее визуално с шкафовете. По този начин се освобождава пространство за най-малкия обитател на апартамента, който ще има къде да се развихри с купища играчки. Основните елементи в жилището се повтарят и тук - в детската зона една цяла стена е облицована в пъстри плочки, а тюркоазеният цвят се забелязва по стените и в осветената ниша над леглото. Шкафовете отново са в гланцирано бяло, както и тавана, а малката ниша вляво от леглото е приютила две малки табуретки, които могат да намерят приложение както в тази зона, така и във всекидневната.


Компактни кухня и трапезария, разположени в най-светлата част

Впечатление тук правят големите прозорци, които осигуряват светлина в изобилие както в кухненската зона, така и в трапезарията. Кухнята е  компактна, следваща цялостната визия на жилището. Г-образните шкафове отново са изработени от бял гланциран материал, като всички уреди са вградени и така превърнати в невидими за окото.

Единствено високо поставената фурна се отличава с по-тъмните си тонове. За гръб в кухнята са използвани пъстрите плочки, които видяхме и в другите части на апартамента. Те се открояват чудесно на фона на минималистичната среда наоколо. Трапезарната маса е четириместна, долепена до стената под прозореца. Столовете, подбрани към нея, отново са в бяло. Закачлив детайл е принтът на стената, напомнящ на собствениците правилата на този дом. 

Вижте още: Как ефектно да разчупим визията на минималистичната кухня


Баня с цветни мотиви

За да бъде жилището хармонично, дори банята и тоалетната трябва да носят усещането, върху което е акцентирано в останалата част от апартамента. В случая това е постигнато чрез белите плочки, имитиращи тухла. Същевременно една голяма стена е покрита с пъстра мозайка, различна от тази, използвана в останалите зони в жилището, но носеща подобно усещане. Ваната е преградена със стъкло, а нишата вляво от нея е отредена на интересна метална кофа, която може да бъде използвана за различни цели - съхранение на чисти кърпи или пък като кош за мръсни дрехи. Шкафовете над мивката са с огледални вратички, придаващи обем на помещението.

Ако сте от щастливците, които скоро са се сдобили с ново жилище или искат генерално да променят атмосферата в старото, винаги е добре да се допитате до професионален интериорен дизайнер, какъвто лесно ще откриете в MaistorPlus. Заявете проект напълно безплатно и след като сравните получените оферти, изберете този изпълнител, който най-добре отговаря на очакванията и изискванията ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
26 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта