Как ефектно да разчупим визията на минималистичната кухня?

Публикувано на 09/10/2018 от Виктория Маринова | Последна редакция на 21/12/2018 | Видяно 2 995 пъти

Модерната кухня все по-често се оказва подчинена на минимализма, тъй като този интериорен стил предоставя възможности за постигане на висока функционалност, при това в рамките на изчистен дизайн. Както напомня и името му, минимализмът е ориентиран към правилото, че по-малкото е повече, като това важи не само за дизайна на мебелите, но и за цялостния облик на помещението. Ето защо не е изненадващо, че минималистичната кухня се отличава с елегантност, практичност и не на последно място завидна чистота. Една от често срещаните заблуди е, че минималистичният интериор е твърде семпъл и лишен от индивидуалност. В действителност обаче съществуват няколко страхотни трика, с които да разчупите облика на изчистената кухня и да ѝ придадете необходимата доза артистичност! Запознайте се с някои от тях, а за качествения ремонт на това помещение се доверете на опитните майстори, регистрирани в нашата платформа!


Съчетайте минимализма с друг интериорен стил

Едно от ключовите предимства на минималистичното обзавеждане е възможността то да бъде надградено и променено изключително лесно. За целта можете да заложите на частично преустройство на кухнята или пък просто да добавите няколко интересни декорации, които да разчупят семплата обстановка. Друго решение, приложимо, както в просторните и светли кухни, така и в малките и схлупени помещения, е съчетаването на минизмализма с друг интериорен стил. Обогатете визуално дизайна на кухнята, като срещнете изчистените линии на минимализма с артистичността на индустриалния стил и се убедете сами, че тези на пръв поглед противоположни тенденции в интериора могат да вървят чудесно ръка за ръка! Независимо дали ще оставите тухлите на една от стените без покритие или пък ще инвестирате в изграждането на метални кухненски етажерки и декорации, едно е сигурно – индустриалният стил ще уравновеси хладното присъствие на минимализма във вашата кухня.

Виж още: Невероятни цветови комбинации за кухненски бокс


Експериментирайте с формите в обзавеждането

В целта си да създадем максимално удобна и красива кухня, често се придържаме изцяло към вече изпитано успешните решения, свързани с обзавеждането и декорирането на дома. Съществуват обаче някои интериорни правила, които си струват да бъдат нарушени. Такава например е тенденцията за постигането на пълна симетрия в дизайна на кухнята, независимо дали говорим за облика на кухненския модул или допълващите го елементи като кухненския остров и зоната за хранене. Минималистичният стил от своя страна налага мебелите да бъдат масивни, но напълно изчистени, а това би могло да създаде усещане за хлад и негостоприемност в помещението. За да избегнете този ефект, заложете на елементи с нестандартни форми, които от една страна се придържат към доминиращата семпла визия на обзавеждането, а от друга са съобразени с особеностите на помещението и го усвояват по оптимален начин.


Внесете свежест като заложите на ярки цветове

Минималистичните кухни най-често са подчинени на неутралните нюанси, като бяло, сиво, черно и бежово. Това обаче съвсем не означава, че тяхната изчистена визия не може да бъде разчупена чрез създаването на няколко ярки акцента, които да приковат вниманието още от прага на помещението. Те могат да възприемат формата на красиви декоративни детайли, които да премахнете, когато прецените или пък да бъдат интегрирани в дизайна на кухненските шкафове. Така например тази черна кухня разполага с цветни горни шкафове, които създават интересен контраст с останалата част от обзавеждането и подпомагат поддържането на добро настроение в жилището. Тези на пръв поглед малки детайли всъщност могат изцяло да преобразят визията на всяко помещение. Ако не ни вярвате, само си представете кухнята без цветните горни шкафове и ще се убедите сами в огромния принос, който имат за това домът да изглежда по-светъл и приветлив!

Виж още: Отворени кухненски рафтове


Създайте интригуващи ефекти с геометрични фигури

Друг страхотен начин, чрез който да разнообразите визията на минималистичната кухня, е като интегрирате в дизайна ѝ различни геометрични фигури. Те са особено подходящ допълващ акцент към облика на кухненския гръб, като могат да бъдат успешно съчетани с ефектно осветление или ярки наситени нюанси. Така можете да разчупите атмосферата в изчистената кухня, при това без да инвестирате в пълна подмяна на кухненските шкафове. Специалистите съветват да подберете подходящи декоративни елементи под формата на интересни фигури, които да разположите в останалите помещения у дома, така че преходът между отделните зони да бъде по-плавен.

За качественото изпълнение на тази, а и всички други идеи, свързани с ремонта на кухнята, потърсете съдействие от опитни майстори, регистрирани в нашата платформа! Пуснете безплатна заявка и сравнете офертите на доказани специалисти от вашия град!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта