Невероятни цветови комбинации за кухненски бокс

Публикувано на 06/10/2018 от Виктория Маринова | Последна редакция на 20/11/2018 | Видяно 5 440 пъти

Макар кухнята да е едно от най-важните помещения у дома, голяма част от българските домакинства не разполагат с достатъчно пространство за създаването на просторно и приветливо помещение. Това често налага зоната за готвене да е разположена в приобщения към дневната балкон или пък да е отделена в малка стая, тип кухненски бокс. Обзавеждането на подобно компактно пространство е трудна задача, особено когато трябва да изберем точните цветове и материали, така че кухнята да бъде едновременно красива и достатъчно функционална. За да ви улесним в създаването на практичен кухненски бокс у дома, днес ще ви запознаем с четири чудесни предложения за комбинации от цветове и материали за компактната кухня! Избрахте ли вече идея, която да приложите в своя дом? Потърсете съвети и съдействие от опитните майстори, регистрирани в нашата платформа!


Белите кухненски шкафове съчетайте с дървени плотове

Изграждането на бели кухненски шкафове от ПДЧ за кухненския бокс е класическо решение, приложимо в много съвременни жилища. Сред основните предимства на този вариант са относително ниската цена за изпълнение на проекта, в комбинация с възможността за широк избор на материали и нюанси за допълващите елементи на кухненския модул, като кухненския плот и гръб. За да направите така, че кухненският бокс да изглежда светъл, но същевременно уютен, специалистите съветват да комбинирате белите кухненски шкафове с практични кухненски плотове от дърво. По този начин ще си осигурите невероятно удобство при готвене, при това без да инвестирате в по-скъпи материали за изработката на кухненски плот, като например мрамор или гранит. На последно място, но не и по важност, подобна комбинация от материали ви дава свобода при избора на дизайн за кухненския модул – той може да бъде решен както в традиционен, така и в скандинавски или дори минималистичен стил!

Виж още: Оранжевият цвят в кухнята


Дървените кухненски шкафове ще създадат несравним уют у дома

Ако пък желаете да създадете усещане за уют и топлина в компактната кухня, то заложете на кухненски шкафове от дърво! Този материал е приложим както в просторни и светли помещения, така и при обзавеждането на кухненски бокс, тъй като се отличава с невероятни дълготрайност и здравина, в комбинация със завидни естетически качества. В случай че планирате обзавеждане на кухненски бокс, специалистите препоръчват да се придържате към по-изчистените линии и семпъл дизайн. По този начин ще сте сигурни, че кухнята ще изглежда приятна и поддържана, вместо да предизвиква клаустрофобия в главния готвач у дома. Друг важен елемент, на който непременно трябва да обърнете внимание, е кухненският гръб. Той може да бъде решен в наситените нюанси на зеленото, така че да сближи кухнята с естествената природна красота, или пък да се слива със стените, така че да се постигне визуален баланс в помещението.


Комбинирайте материалите, но бъдете внимателни с избора на дизайн

В някои случаи съчетаването на различни материали в обзавеждането на кухненския бокс е удачно решение, което може да направи помещението по-стилно и хармонично. За целта обаче трябва предварително да планирате разположението на различните зони в кухнята, както и да съобразите дизайна на шкафовете с останалата част от интериора. Тук например собствениците се придържат към минималистичния стил, който е особено подходящ за компактни и тъмни помещения, тъй като създава усещане за ред и чистота в тях. За да не изглежда кухнята твърде семпла и скучна обаче, част от кухненските шкафове са решени в бяло, докато други пресъздават красотата на естествения дървен материал. Подобен тип обзавеждане можете да съчетаете успешно с кухненски плот от ПДЧ в светли ненатрапчиви нюанси или пък да инвестирате в изграждането на кухненски плот и гръб с мраморен ефект, които да придадат елегантност на обзавеждането.

Виж още: Отворени кухненски рафтове


Разчупете тъмните кухненски шкафове със светли допълващи елементи

Макар да звучи невероятно, тъмните кухненски шкафове са подходящо решение дори за компактните и схлупени помещения. Уловката тук е свързана с подбора на цветове и материали за елементите, които допълват визията на шкафовете, като например кухненските гръб и плот. Именно те могат да направят така, че помещението да изглежда светло и чисто, въпреки компактните си размери или липсата на достатъчно светлина. За целта професионалистите съветват задължително да съчетаете тъмните кухненски шкафове с поне един допълващ елемент в бяло или бежово, чрез който да се създаде необходимия визуален баланс в помещението. Така например можете успешно да комбинирате сиви кухненски шкафове с бял плот и кухненски гръб в зелено, който да разчупи семплата обстановка, без да допринася за това помещението да изглежда тъмно или негостоприемно.

Ако все още се колебаете относно избора на материали и дизайн за кухненския бокс, потърсете съдействие от професионалистите, регистрирани в MaistorPlus! Заявете проект безплатно още сега и сравнете оферти, профили и оценки от клиенти за работата на доказани специалисти в областта!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта