Невероятни цветови комбинации за кухненски бокс

Публикувано на 06/10/2018 от Виктория Маринова | Последна редакция на 20/11/2018 | Видяно 2 883 пъти
Невероятни цветови комбинации за кухненски бокс

Макар кухнята да е едно от най-важните помещения у дома, голяма част от българските домакинства не разполагат с достатъчно пространство за създаването на просторно и приветливо помещение. Това често налага зоната за готвене да е разположена в приобщения към дневната балкон или пък да е отделена в малка стая, тип кухненски бокс. Обзавеждането на подобно компактно пространство е трудна задача, особено когато трябва да изберем точните цветове и материали, така че кухнята да бъде едновременно красива и достатъчно функционална. За да ви улесним в създаването на практичен кухненски бокс у дома, днес ще ви запознаем с четири чудесни предложения за комбинации от цветове и материали за компактната кухня! Избрахте ли вече идея, която да приложите в своя дом? Потърсете съвети и съдействие от опитните майстори, регистрирани в нашата платформа!

Белите кухненски шкафове съчетайте с дървени плотове

Белите кухненски шкафове съчетайте с дървени плотове

Изграждането на бели кухненски шкафове от ПДЧ за кухненския бокс е класическо решение, приложимо в много съвременни жилища. Сред основните предимства на този вариант са относително ниската цена за изпълнение на проекта, в комбинация с възможността за широк избор на материали и нюанси за допълващите елементи на кухненския модул, като кухненския плот и гръб. За да направите така, че кухненският бокс да изглежда светъл, но същевременно уютен, специалистите съветват да комбинирате белите кухненски шкафове с практични кухненски плотове от дърво. По този начин ще си осигурите невероятно удобство при готвене, при това без да инвестирате в по-скъпи материали за изработката на кухненски плот, като например мрамор или гранит. На последно място, но не и по важност, подобна комбинация от материали ви дава свобода при избора на дизайн за кухненския модул – той може да бъде решен както в традиционен, така и в скандинавски или дори минималистичен стил!

Виж още: Оранжевият цвят в кухнята

Дървените кухненски шкафове ще създадат несравним уют у дома

Дървените кухненски шкафове ще създадат несравним уют у дома

Ако пък желаете да създадете усещане за уют и топлина в компактната кухня, то заложете на кухненски шкафове от дърво! Този материал е приложим както в просторни и светли помещения, така и при обзавеждането на кухненски бокс, тъй като се отличава с невероятни дълготрайност и здравина, в комбинация със завидни естетически качества. В случай че планирате обзавеждане на кухненски бокс, специалистите препоръчват да се придържате към по-изчистените линии и семпъл дизайн. По този начин ще сте сигурни, че кухнята ще изглежда приятна и поддържана, вместо да предизвиква клаустрофобия в главния готвач у дома. Друг важен елемент, на който непременно трябва да обърнете внимание, е кухненският гръб. Той може да бъде решен в наситените нюанси на зеленото, така че да сближи кухнята с естествената природна красота, или пък да се слива със стените, така че да се постигне визуален баланс в помещението.

Комбинирайте материалите, но бъдете внимателни с избора на дизайн

Комбинирайте материалите, но бъдете внимателни с избора на дизайн

В някои случаи съчетаването на различни материали в обзавеждането на кухненския бокс е удачно решение, което може да направи помещението по-стилно и хармонично. За целта обаче трябва предварително да планирате разположението на различните зони в кухнята, както и да съобразите дизайна на шкафовете с останалата част от интериора. Тук например собствениците се придържат към минималистичния стил, който е особено подходящ за компактни и тъмни помещения, тъй като създава усещане за ред и чистота в тях. За да не изглежда кухнята твърде семпла и скучна обаче, част от кухненските шкафове са решени в бяло, докато други пресъздават красотата на естествения дървен материал. Подобен тип обзавеждане можете да съчетаете успешно с кухненски плот от ПДЧ в светли ненатрапчиви нюанси или пък да инвестирате в изграждането на кухненски плот и гръб с мраморен ефект, които да придадат елегантност на обзавеждането.

Виж още: Отворени кухненски рафтове

Разчупете тъмните кухненски шкафове със светли допълващи елементи

Разчупете тъмните кухненски шкафове със светли допълващи елементи

Макар да звучи невероятно, тъмните кухненски шкафове са подходящо решение дори за компактните и схлупени помещения. Уловката тук е свързана с подбора на цветове и материали за елементите, които допълват визията на шкафовете, като например кухненските гръб и плот. Именно те могат да направят така, че помещението да изглежда светло и чисто, въпреки компактните си размери или липсата на достатъчно светлина. За целта професионалистите съветват задължително да съчетаете тъмните кухненски шкафове с поне един допълващ елемент в бяло или бежово, чрез който да се създаде необходимия визуален баланс в помещението. Така например можете успешно да комбинирате сиви кухненски шкафове с бял плот и кухненски гръб в зелено, който да разчупи семплата обстановка, без да допринася за това помещението да изглежда тъмно или негостоприемно.

Ако все още се колебаете относно избора на материали и дизайн за кухненския бокс, потърсете съдействие от професионалистите, регистрирани в MaistorPlus! Заявете проект безплатно още сега и сравнете оферти, профили и оценки от клиенти за работата на доказани специалисти в областта!

Обичаш темите за дома и интериора и създаването на онлайн съдържание е твоя страст? Ако искаш с твои публикации да станеш част от водещата медия за дома в България, започни с попълване на нашия въпросник!

Попълни въпросник