Оранжевият цвят в кухнята

Публикувано на 18/09/2018 от Дора Пенкова | Последна редакция на 18/09/2018 | Видяно 9 141 пъти

Всяка стая се нуждае от блясък и нотка на енергична игривост, която да ѝ придаде индивидуалност в интериора. Да се влее жизненост в съвременните пространства е осезаема необходимост в днешно време, когато цветове като бялото и сивото доминират. За любителите на неутралната цветова гама, оранжевото е перфектният цвят за освежаване на обстановката. Има различни подходи при използването на този цвят в кухненските пространства и тук ще се спрем на някои от тях. Някои решения са подходящи, дори за тези от вас, които смятат, че оранжевото е твърде ярко и натрапчиво, за да бъде използвано по-мащабно в интериора.
В случай, че имате готови идеи за ремонт на кухнята, но имате нужда от професионална помощ за тяхното реализиране, експертите, регистрирани на сайта ни, могат да ви помогнат.


Кухненски шкафове в оранжево

Най-смелото решение при използването на оранжевия цвят в кухнята, несъмнено е при избора на кухненските шкафове. Ако се решите на тази стъпка е добре да вземете под внимание фактори като светлина и големина на помещението. За тези от вас, които не разполагат с голяма квадратура в кухнята, това може и да не е най-подходящият подход. Недостигът на достатъчно естествена светлина през деня също може да окаже негативно влияние. Тъй като тук говорим за цвят, който е доста дързък и агресивен, трябва да му подсигурите площ и светлина, за да не "задуши" пространството. Освен това трябва да внимавате при избора на останалите цветове в кухненската зона - препоръчително е те да са неутрални и в една гама, за да създадат баланс.

Виж още: Малка градска кухня


Кухненски гръб в оранжево

За тези от вас, които не искат оранжевото да е доминиращият цвят, а по-скоро допълнение в кухнята, избирането му за кухненски гръб е добра алтернатива. Независимо на какъв материал ще се спрете - плочки или плоскост, по този начин ще направите кухнята оригинална и жива. Трябва добре да обмислите цялостната концепция за помещението, за да се уверите, че цветовете на шкафовете ще паснат на такъв кухненски гръб. Ако предпочитате по-изчистените визии, подберете останалите елементи в по-неутрални тонове като сиво и бяло. В случай, че обичате пъстротата, може да обмислите комбинация между оранжевото и някой студен цвят като синьото. 


Оранжеви стени в кухнята

Ако идеята за кухненски шкафове в оранжево ви се струва твърде дръзка, опцията за боядисване на стените в този цвят е далеч по-ненатрапчива и умерена. Тъй като често кухненските стени не се виждат изцяло, заради монтираните върху тях шкафове, реално видимата им част не е голяма като площ, което я прави идеална за експериментиране с по-ярки и категорични цветове. Спрете ли се на оранжеви стени за кухненската зона, ще е най-добре шкафовете да са в неутрални тонове в светлата или тъмната гама. Подходящи са както бели, така и сиви или черни шкафове, които ще помогнат на стените да изпъкнат и ще запазят усещането за стил в пространството.


Уреди в оранжево за закачлива нотка

Друг вариант за интегриране на оранжевото в кухнята е да подберете някой от домакинските уреди в такъв цвят. Имате възможност да се насочите към някой ретро хладилник или пък да изберете печка в портокалово. Ако това ви се струва трудна задача, тогава се насочете към по-малките домакински уреди, които също могат да допринесат за енергичната и слънчева визия на кухнята. На пазара се предлагат кафемашини, микровълнови фурни, тостери в такава разцветка. Може да се спрете на един от тези уреди или да комбинирате всичките в оранжево за по-силен акцент.

Виж още: Практични идеи за малък кухненски остров


Оранжевите елементи в кухнята

Един от най-лесните варианти за добавяне на оранжева нотка в кухненската зона е да подберете някоя мебел в този цвят - може това да са столовете, етажерка или шкаф - нещо по-забележимо, но не и твърде натрапчиво като размери. Като добавите и няколко кухненски пособия в същия цвят, ще създадете усещането за завършеност в стаята. Разбира се, внимателно обмислете как оранжевото ще се съчетае с шкафовете, настилката и цвета на стените. При наличието на такъв силен цвят е добре всичко останало да е по-неутрално или да има най-много още един по-изявен цвят.

Надяваме се нашите предложения да са ви вдъхновили и да сме ви представили идеи, които да осъществите и във вашия дом. Опитните професионалисти, регистрирани на сайта ни, могат да ви бъдат от полза при реализирането на вашия проект. Заявете го напълно безплатно и изберете изпълнител спрямо личните ви изисквания и предпочитания.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта