Малка градска кухня

Публикувано на 11/06/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 13/06/2018 | Видяно 3 991 пъти

Апартаментите в големите градове често са малки и не предоставят възможността кухнята да бъде широка и просторна. Но малките градски кухни имат своите неоспорими качества и с малко фантазия и съветите, които сме подбрали за вас, можете да ги превърнете в чудесно място за готвене, хранене и прекарване на време със семейството и приятели. Нашите идеи и примерите, които сме ви приготвили, са вдъхновени от минимлистичния стил, максималното оползовпряване на всяко пространство и нуждата на съвременните хора от прост дизайн, който е лесен за поддържане и едновременно с това – удобен. Мисията ни е да ви предоставим идеите и различните начини за реализацията им. На платформата на Maistorplus са регистрирани хиляди майстори, които с радост ще се заемат с всеки проект, който им възложите и ще направят мечтите ви – реалност. 


Предизвикателството на малкото пространство

Най-често, за да се увеличи пространството в модерните апартаменти, помещенията се организират така, че да изпълняват разнообразни функции. Най-често срещано е отделянето на място за кухненски бокс, вместо самостоятелно помещение за кухня. Това не бива да ви притеснява – чудесна възможност е да проявите креативност и да създадете уютна обстановка. Освен това по този начин ще можете да прекарвате повече време със семейството си, докато готвите. Изберете мястото за кухненския бокс и направете план за най-доброто му разложение. След това поръчайте мебели, които ще помогнат да спестите място и да организирате вещите – шкафове, удобни рафтове и системи. Оформете пространството и го отделете с помощта на кухненски остров, например. В допълнение с високи столове той може да бъде едновременно място за работа и хранене. Най-важното е да съчетаете обзавеждането на кухнята с това на останалата част от помещението, за да изглежда жилището ви хармонично и стилно. 


Създайте условия за работа

Готвенето е забавно и приятно, но често е свързано с петна и неприятни миризми. За малки кухни е от особено значение да обърнете внимание на добрата вентилация и лесното почистване. Инвестирайте в качествен абсорбатор, който ще извежда миризмите навън. Пода покрийте с подходяща настилка – ламиниран паркет или теракота. Те са лесни за почистване и не задържат петна. Подберете обзавеждането – шкафове и плотове, в семпъл и изчистен стил, без излишни декорации и елементи, които ще заемат пространство. Най-добре е да се спрете на стилове, които наподобяват скандинавските дизайни, модерните минималистични идеи или класическите елементи. С цветовете можете да сте по-смели, но ние бихме ви препоръчали светла основа – бяло, бежово, светло сиво или други пастелни цветове, които ще отворят помещението. Заложете на естествените материали, които са по-качествени и дълготрайни – дърво, камък, мрамор. Те ще се изплатят в годините и ще ви спестят по-нататъшни ремонти и инвестиции.


Бъдете креативни

Малките кухни изискват голяма доза креативност, но и предоставят много възможности за вдъхновение. Нямате място за маса? Кухненски остров или дори красив плот, монтиран на стената или до прозореца, могат да ви свършат работа. Не ви достига място за съхранение – високите шкафове и отворените рафтове са чудесно решение на проблемите ви. Кухнята ви е скучна и безцветна – добавете дребни цветни детайли, поставете любимата си фраза на плоча на стената, облепете с шарено фолио шкафовете или купете нови възглавнички за столовете. Всички тези и много други идеи можете да намерите във форума Направи сам. А ако имате чужда от опитен майстор – почерпете идеи и опишете концепцията си за нова кухня в нашата форма за задаване на проекти. Благодарение на нея майсторите ще могат за изготвят за вас предложения и оферти, които да обсъдите. И всичко това – напълно безплатно, само на платформата на Maistorplus.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Качествен ремонт
Ремонт на баня, София
22 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта