„Умни” покриви, които ще заместят обикновените керемиди

Публикувано на 29/03/2017 от Ива Асенова | Последна редакция на 29/03/2017 | Видяно 9 034 пъти

През последните години соларните панели успяха да се наложат като екологичен и възобновяем източник на енергия. Слънчевите колектори са изключително разпространени по нашите географски ширини. Чрез пряко нагряване от слънцето, те най-често произвеждат топла вода. Ако сте решили да модернизирате покрива си със соларни панели, трябва да знаете, че южното изложение, в комбинация с 30-градусово отклонение, осигурява максимална ефективност.


„Умни” покриви, които ще заместят обикновените керемиди

Всеки човек, който живее в къща, неведнъж се е сблъсквал с проблеми, свързани с покрива - течове, деформиране на различни елементи от конструкцията и покривката му. Затова е от особено значение какъв вид ще е нашият покрив и какви материали ще използваме за него. Днес ще ви запознаем с няколко "умни" идеи, които все повече се налагат в Европа и като цяло се очаква в близките няколко десетилетия да изместят обикновените керемиди. Ако вашият покрив се нуждае от ремонт, не се колебайте да се обърнете към опитните майстори, които ще ви дадат полезни съвети и ще намерят оптималното решение за вашите изисквания.


Красива и практична градина на покрива

Зеленият покрив е изключително находчива тенденция, която се грижи за околната среда. Макар засега да се среща най-вече сред бизнес сградите, градината на покрива крие много предимства, които биха изкушили всеки собственик на къща. Озелененият покрив повишава топлоустойчивостта, създава по-добра звукоизолация за жилищните помещения и подобрява микроклимата в и непосредствено до сградата. Освен това, ако къщата ви е разположена във ветровит район, то бъдете сигурни, че досадният проблем със свистенето на вятъра ще отшуми напълно.

Вижте още: Какво трябва да знаете за студените покриви


Фотоволтаични панели за електрическа независимост

Много хора бъркат слънчевите колектори с фотоволтаични панели, но те се различават съществено. Фотоволтаичните панели генерират пряк ток от слънчевата светлина. Електричеството, придобито от тях, може да се съхранява в специални батерии или да се консумира директно. За да се сдобиете с такава система, имате нужда от 3 компонента - фотоволтаичен модул, инвертор, който да преобразува постоянния ток в променлив, както и втори електромер.

Вижте още: Предимства и недостатъци на кедровия покрив


Керемиди, но не какви да е!

Керемидите са традиционен материал, издържал изпита на времето през вековете. Съществуват много различни видове, като на българския пазар все по-често започват да се налагат битумните керемиди. В същността си това е високоефективна хидроизолация, която е изключително подходяща за планински хижи или къщи в гората. Разнообразни по вид, форма, цвят, битумните керемиди имитират добре други покривни покрития.

А вие решихте ли кой е оптималният вариант за вашия дом? В случай че имате нужда от ремонт на покрива или от изграждането на съвсем нов, опитните майстори винаги са насреща. Заявете проект още сега в MaistorPlus, сверете мнения и оферти и изберете най-подходящия изпълнител за вас.Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Пламен VIP
Плочки и теракот, Пловдив
11 извършени проекта
Evrolind
Ремонт на баня, София
28 извършени проекта
Александър Костянев VIP
Цялостен ремонт, Пловдив
9 извършени проекта
Атанасов
Архитектура и дизайн, София
39 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
33 извършени проекта
Димитър Мандински
Озеленяване, София
27 извършени проекта