Какво трябва да знаете за студените покриви

Публикувано на 11/06/2015 от Габриела Санчес | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 5 243 пъти

Студените покриви ни отвеждат директно в средиземноморската част на Европа, както и до всички места по света, където населението трябва да се справя с тежките горещини. Функцията им е не просто да изглеждат ослепително красиви в белотата си, но и да поддържат по-ниска температура в домовете, над които са построени. Дори и самото боядисване на покрива в светъл тон може да намали сметките за охлаждане през лятото с около 20 %. За истински добър ефект, обаче, е препоръчително да бъде изградена цялостна покривна система. Ако имате нужда от професионални препоръки относно студените покриви или се колебаете дали желаете да ви бъде монтиран такъв, можете да се обърнете към специалистите, регистрирани в MaistorPlus.


Предимства на студените покриви

Това, което отличава студените покриви, са "отблъскващите" слънчевите лъчи повърхности, от които са направени панелите, керемидите, боите. В резултат, значително се намалява температурата в помещенията на сградата. За сравнение, докато обикновен покрив може да се нагорещи до 150 градуса в топлия сезон, студеният, при същите условия, може да бъде с 50 и повече градуса по-хладен, което дава следните предимства:

  • Редуцират се месечните сметки за електричество през лятото, идващи от охлаждащата функция на климатика;

  • Повишава се комфортът, включително и в помещенията, където не се използва климатик;

  • Позитивен екологичен ефект, който се появява вследствие по-ограничената консумация на електричество, е намаленото излъчване в околната среда на вредни емисии от въглероден двуокис, серен диоксид и живак;

  • Студените покриви имат по-дълъг живот.

Вижте още: Нуждае ли се покривът ви от ремонт


Какво да попитате, ако искате да монтирате студен покрив

Въпреки изброените предимства на студения покрив, изборът за монтажа му следва да бъде взет, след като сте сигурни, че е подходящ за вас. Ето какво е добре да попитате:

  • Какви са изискванията по самия проект за изграждане на покрива? По-конкретно, какви да са материалите, с какъв наклон трябва да бъде покривът. За да сте сигурни, че вземате правилните решения, консултирайте се със специалист.
  • Какви са строителните изисквания за сградата и района, където живеете? Студеният покрив оказва влияние не само върху сградата, към която се изгражда, но и върху околната среда. Това налага необходимостта да се провери дали в квартала, района, където живеете, е разрешено изграждането на подобно сградно покритие. Също и какви материали са допустими, има ли изисквания за начина на монтиране.
  • Струва ли си цената на студения покрив спрямо по-ниските сметки за електричество? При само боядисан в бяло покрив, намалявате сметките си с 20 %, а когато се изгради цялостна покривна система, този процент е дори по-висок. Сами можете да прецените доколко цената на студения покрив е рентабилна.


Потърсете професионалист!

Независимо дали сте взели решение за изграждане на студен или обикновен покрив за своя дом, за да бъдете напълно спокойни, обърнете се към специалист по покривни услуги. Направете безплатна заявка в MaistorPlus, запознайте се с профилите и отзивите към изпълнителите, изпратили ви оферти. Наемете на работа този, който покрива максимално изискванията ви и след финализиране на ремонтните дейности оставете своята оценка в сайта.


Тагове:

Покрив

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта