1,450 Препоръчани майстори и фирми за изграждане на покриви

Заявете проект за изграждане на покриви, напълно безплатно и без обвързване!

Покривът на дома е един от най-важните му елементи, който ни защитава директно от метеорологичните условия. За да изпълнява функцията си правилно, нужно е строежът му да бъде извършен от специалист и при необходимост да бъде направен своевременен ремонт. Чрез MaistorPlus бързо и лесно се свързвате с опитни майстори и фирми за изграждане на покриви, като изпращате заявка към тях, сравнявате оферти и избирате най-подходящата за вас. Изборът ви се улеснява допълнително заради възможността да разгледате бизнес профилите на изпълнителите, да разгледате завършени техни проекти и да прочетете отзиви от предишни клиенти за работата им.Заяви проект безплатно и получи директно оферти от професионалисти!Профилна снимка - Емануил Георгиев
онлайн преди 3 дни

Георгиев

3 извършени проекта

Последно мнение за "Хидроизолация":

"Майсторът предложи разумна цена и се справи отлично."
Профилна снимка - Орлин Бояджиев
онлайн преди 3 дни

Стобис 2000

VIP

27 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт на апартамент":

"Turned out that renovating a flat could be a smooth and well planned process. Stoyan is a decent english speaker which made the things so much easier for us. If we have to summarize: - we received a ... "
снимка
онлайн преди 2 месеца

Ismer Zahariev

13 извършени проекта

Последно мнение за "Цялостен ремонт на баня":

"Изключителни благодарности на момчетата, много точни хора! Работата беше добре свършена, както и цената."
Профилна снимка - Иван Георгиев
онлайн преди 3 дни

Availgold,,EOOD"

3 извършени проекта

Последно мнение за "Поправка на улуци и отводняване":

"Доволни сме. Бяха коректни и точни с изпълнението и скоровете."
Аватар
онлайн преди 5 месеца

Марин Христов

7 извършени проекта

Последно мнение за "Замазка на вход пред гараж":

"Коректно бързо качествено"
Обект

Член от 22 месеца:

Аз съм човек с позитивно мислене, отлично възпитание и чувство за отговорност. Професионално отговорен съм, изпълнителен и много всеотдаен организатор на необикновено трудни проекти.
Стандартна иконка за категория Покривни услуги

Член от 47 месеца:

ИРМА - ET.TONI ГАРАНТИРА КАЧЕСТВО Гаранция на извършените ремонти от 7 до 15 години! Фирма Гарантираме абсолютна коректност ! Конкурентни цени съобразени с финансовите възможности на клиента. ...
Профилна снимка - Dimitar Popov
онлайн преди 5 часа

Popovi Stroy

1 извършен проект

Член от 59 месеца:

Фирма "Попови строй" има 25 годишен опит в строително-ремонтните дейности в България и в големи европейски столици като Виена и Лондон. Фирмата е член на Камарата на строителите и ръководи също по-мащ ...
Профилна снимка - Георги Малонов

Член от 1 месец:

Здравейте ние сме колектив който се занимава доста години със строителство и довършителни ремонти
avatar_75992_37960101385.jpg
онлайн преди 11 дни

ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД

VIP

7 извършени проекта

Последно мнение за "Ремонт/пристрояване на къща":

"Чудесна комплексна услуга. Ремонта изискваше различни специалисти: ВиК, Ел., Фаянс, гипс картон, бояджии, зидари и т.н. Включително и багер. Наемането на Хекатон ООД спести много време по намирането ... "

Оставени мнения за Покривни услуги:

Йордан Гайдаров преди 28 месеца за Смяна на 100 годишен покрив | София

“Бригадата дойде свърши бързо обекта, работиха чисто и нямаше отклонения от офертата!”

Захари Манев преди 33 месеца за Изграждане на навес - кв. Горубляне | София

“Перфектно изпълнена задача. Христо Кирилов се справи блестящо. Нямам никакви забележки. Навеса стана произведение на изкуството. Красиво и практично, просто ще бъде удоволствие да се наслаждавам със семейството си на летните дни. Благодаря му за отлично свършената работа.”

Христо Кирилов отговори:

Благодаря за доверието. Удоволствие е да се работи с клиенти като Вас!

Валентин Филев преди 36 месеца за Изграждане на нов Покрив - село Ромча | Нови Искър

“Доволен съм от извършената работа. Всичко беше наред със заплащането и сроковете.”

Ivan Penchev преди 40 месеца за Изграждане на покривна конструкция | Бургас

“Изключително изпълнителни и работливи. Въпреки че проектът се разшири драстично от първоначалните им очаквания, не се уплашиха и го изпълниха до край като работеха от сутрин до вечер. Оценям с четири звезди по две причини - първо малко повече се позабави изпълнението от очакваното заради една пауза от седмица. За мен лично беше неоснователно предвид, че след паузата така или иначе беше завършен не както се говореше преди това. Второто е липса на достатъчно внимание към детайла. Останах с усещане за претупване на работата накрая. Предвид цената може би очаквах малко повече от изпълнението.

Все пак, въпреки естетичните забележки, покривът и цялата конструкция, която изградиха си върши работата и нямаме никакви проблеми на този етап, което все пак е най-важното. Проявиха се като отговорни към работата си и с перфектно отношение.”

Иван Иванов преди 44 месеца за изграждане на покрив | Банско

“Работиха качествено и бързо. Препоръчваме ги!”

Геновева преди 47 месеца за Изграждане на циментова площадка с покрит навес при размери около 7 на 3 метра | Кюстендил

“Обектът беше завършен предсрочно.
Доволна съм от работата на Първан Божилов и бригадата му.
Бързо и качествено се справиха, спазени са всички уговорки.
Много съм доволна от свършената работа, бих наела отново Първан.
Препоръчвам го!”

Рени преди 49 месеца за Изграждане на покрив | София

“Много сме доволни от работа с Трайчо! Прецизно извършена работа, преди определеният срок в договора, разумни цени!
Препоръчвам с две ръце!”

Трайчо Трайков отговори:

И аз съм доволен! Бъдете живи и здрави, радвам се че съм ви помогнал.

Красен Кръстев преди 51 месеца за Усвояване на тераса | София

“Доволен съм от работата на изпълнителя.”

Васил Исаев преди 53 месеца за Поставяне на битомни керемиди,челни дъски, улуци , отдушници | Банкя

“Има още малко какво да се желае. Заради лоша организация точно накрая бързаха. Работят съвестно и бързо”

Николай Йорданов преди 53 месеца за Изграждане на покрив на вход на блок | София

“Много коректно и качествено изпълнена работа в кратък срок!!!”

Изграждане на покриви: Какво е добре да знаете, преди да наемете изпълнител за тази дейност?

Предстои ви или сте в процес на строежа на новия си дом, което неизменно означава, че ще дойде моментът, в който и покривът ви трябва да бъде изграден. Сама по себе си конструкцията на покрива, с всичките ѝ елементи, представлява нещо като строеж в строежа, и той си има своите специфични особености. Коректното и прецизно строене на покрива е предпоставка не само за неговата устойчивост и дълъг живот, но и на тези на сградата. Когато наемате специалист за изграждане на покриви е добре да вземете под внимание следното:

 • Преди да започне едно изграждане на покрив, е необходимо да бъде направен план, за да се определи каква ще бъде покривната конструкция и какви материали да бъдат използвани. Още на този етап е задължително да се посъветвате с професионалист, за да не съжалявате по-късно за получилия се финален вариант на покрива. 
 • Ако не можете да си представите как ще изглежда новият ви покрив, поискайте от фирмата да ви изготви макет.
 • Поинтересувайте се също какви са най-подходящите покривни материали за метеорологичните условия, характерни за вашето населено място, и съобразени ли са те с вида на покривната конструкция. 
 • Консултирайте се какъв вид покрив е препоръчително да бъде изграден конкретно за вашата къща или сграда. Имайте предвид, че решението може да зависи от общия архитектурен план на мястото, където живеете. 

 

Вижте още: Препоръчани майстори и фирми за ремонт на покриви

Какви са основните видове покриви, които могат да бъдат изградени?

Съществуват няколко варианти за покриви, а това какъв вие ще предпочетете за вашия дом, зависи в някаква степен от личните ви предпочитания, от това какво ще ви посъветват наетите от вас майстори или фирми за изграждане на покриви, от специфичните климатични условия и общия градоустройствен план. Ето ги и основните видове покриви: 

 • Скатни покриви – наклонът при тях винаги е по-голям от 10%, не позволяват задържането на голямо количество вода, издръжливи са на снежни маси, имат нужда от периодично пренареждане на керемидите;
 • Плоски покриви – проектирането и стоежът им изисква повече усилия, метеорологичните условия им влияят по-остро, сравнително по-безопасни са, поддръжката им е лесна;
 • Мансардни покриви – наклонът им винаги е по-голям от 45%, устойчиви са на климатичните влияния, подпокривното пространство е годно за обитаване.

Как да преценим дали да предприемем изграждане на нов покрив или ремонт на стария?

Отговорът на този въпрос изисква добро планиране на ситуацията, консултиране с професионални изпълнители на покривни услуги, които да направят оглед на място, за да могат да ви дадат максимално полезен съвет. 

 • Добре е да знаете, че всяко изграждане на покриви излиза по-скъпо от реконструкцията на съществуващ покрив, но е по-сигурният избор, в случаи когато старият е в много лошо състояние и преустройството му би било неефективно. Решението е трудно и затова със сигурност ще ви е нужно мнението на майстор, който да огледа и прецени ситуацията на място.
 • Строежът на нов покрив включва на първо място изграждането на дървена покривна конструкция, цялостното нареждане на керемиди и капаци, хидроизолация и направата на обшивки по улуци, комини и т.н. Това определено не е задача, която човек без опит може да свърши сам.
 • Докато направата на нов покрив често има ясни и строги правила, преустройството на стария е нужно да се съобрази спрямо конкретната ситуация, която винаги е различна. Преди да вземете решение е добре да се посъветвате с майстор, който да ви даде оценка за състоянието на покривната конструкция и да ви ориентира във възможните варианти за поправка и в цените на пазара. 

 

Открийте също: Доказани специалисти за ремонтиране и изграждане на покривни конструкции

Какви услуги са включени в стандартното изграждане на покриви?

Работата около правенето на нов покрив съдържа в себе си различни компоненти, с които всеки професионален майстор ще се справи с нужната вещина. Ето които са основните услуги: 

 • Изграждане и монтиране на конструкция на покрива;
 • Топло и хидроизолиране на покрив;
 • Изработка на обшивки и профили;
 • Полагане на керемиди;
 • Възстановяване и почистване на комини;
 • Изработка на бетонни и ламаринени шапки на комини;
 • Подмяна на улуци и водостоци;
 • Подмяна и подмазване на капаци и капандури;
 • Извозване на керемиди и други отпадъци;
 • Монтиране на снегонарезни и снегозадържащи елементи.

 

По какъв начин MaistorPlus ви улеснява в намирането на подходящи професионалисти за изграждане на покриви?

Сайтът на MaistorPlus е разработен така, че да улесни максимално достъпа на клиенти, нуждаещи се от ремонтни услуги, сред които и такива, свързани с поправка или изграждане на покриви, със съответните майстори и фирми. Достатъчно е да разгледате регистрираните в платформата специалисти, като можете да ги селектирате по сфера на работа и населено място, или да направите директна заявка, в която описвате от каква професионална намеса за дома си се нуждаете. Ето и още добри причини да ползвате услугите ни:

 • Заявявате проект за изграждане на нови покриви или ремонтиране на старите напълно безплатно;
 • Получавате конкурентни оферти в кратък срок, сравнявате и избирате най-добрата;
 • Разглеждате бизнес профили на изпълнителите, където виждате техни репутации чрез рейтинговата система на сайта, както и нагледно показани техни проекти;
 • Допълнително се ориентирате как работят съответните майстори и фирми, като четете мнения от предишни клиенти;
 • Сами решавате дали да поканите някого на оглед и в последствие да го наемете;
 • Оставяте и своята оценка, след като поставените от вас задачи по съответния ремонт бъдат финализирани. 

 

Свържете се чрез MaistorPlus с препоръчани професионалисти за изграждане на покриви, още днес! Направете безплатна заявка!