4 стъпки за постигане на перфектната визия за входа на дома

Публикувано на 25/03/2022 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 25/03/2022 | Видяно 2 261 пъти

Преди да изберете входната врата за дома си, има някои важни решения, които трябва да обмислите. Каква е вратата, която предпочитате? Голяма, масивна и тежка врата или пък входна врата със стъкло? Съвременен и модерен дизайн или пък класика, устояла на времето? Мислейки за много от тези детайли, е възможно да се объркате в един момент. Точно поради тази причина днес ще ви представим 4 стъпки за постигане на хармонична входна част за вашата къща.

Ако все пак смятате, че не бихте се справили с тази задача сами, доверете се на професионалистите, които ще създадат перфектната визия за вашия дом.


Вдъхновете се

Разгледайте къщите в околността, идеи в интернет, брошурите на магазини. Разгърнете някое списание със сутрешната чаша кафе и вижте какво правят професионалистите. Вдъхновете се от различни трендове и преценете кой би ви подхождал най-много.

  • Вашият дом е с модернистична визия, чисти линии и оригинален вид? Тогава заложете на врата в ярък цвят.
  • Еклектичен дизайн с елементи и аранжировки по фасадата. Запознати сте с асиметричните форми и домът ви е съчетание от различни стилове и ери? В такъв случай заложете на врата с класически дизайн и стъкло.
  • Класически дизайн с мека и елегантна визия. Външността на дома ви е класическа, симетрична и с внимателно подбрани детайли. Съчетайте фасадата на дома си с характерен дизайн за врата, обединяващ в себе си стъкло и качествена изработка.
  • Разполагате с къща в селски стил и се чудите как да я осъвремените? Ако имате слабост към дървото и неговия автентичен вид, спрете се на дървена врата със стъкло и масивна дръжка за врата.


Помислете над дизайна за вашия вход

Визията на входната част на дома ви кореспондира с характера и личността ви. Комбинирайте различни елементи и стилове, за да постигнете визия, подхождаща на личната ви естетика и вкус. От богато украсени и класически декорации до чисти линии и съвременен вид.

  • Ако искате да привлечете вниманието, изберете пищна врата с огледало и орнаменти. Такава елегантна визия би добавила стойност към имота ви.
  • За да постигнете минималистична визия, спрете се на врата с прави линии, без излишни декорации и елементи. Ако имате желанието да има повече светлина, разгледайте варианти за врати със стъкло, там може да избирате между различна текстура и прозрачност.

Има толкова различни варианти, които може да сравнявате и в крайна сметка да стигнете до това, което е подходящо за вашата къща. Ето кои са най-разпространените: Единична врата – със или без прозорец, прозорец отстрани или отгоре, двукрилна със или без остъклена част.


Изберете подходящ материал

При избора на нова входна врата, трябва да имате предвид освен визията, а и качеството. Все пак от нея зависи степента на комфорт, сигурност и спокойствие на обитателите на дома.

  • Дървените врати са класически избор. Обикновено се изработват с рамка и панелна конструкция, които противодействат на климатичните условия. Разбира се е важно да се отблежи, че врата трябва да премине през предварителна обработка с лак или друг подобен продукт. Дървената врата може да се допълни с метален обков, например, който придава тежест и автентична визия.
  • Стоманата е един от най-предпочитаните материали. Предлага дълъг срок за използване, което е едно от основните предимства. Устойчиви на външните условия, с минимален риск от промяна на материала – свиване, раздуване или изкривяване.
  • Когато говорим за метални врати, става въпрос за – алуминиеви и железни. Железните врати се изработват от листове, подсилени с метална конструкция. Тук обаче не разполагате с богата гама от дизайни. Алуминият е известен със своята здравина, няма опасност да ръждяса или да изгние. Предлагат високи нива на устойчивост и ефективност.
  • Блиндираните врати са най-често срещаният избор сред потребителите. Цялостното им проектиране е насочено изцяло към сигурността и здравината. Лесни за поддръжка и имат дълъг период за употреба.


Финализирайте детайлите

Стъклата, цветът и аксесоарите са финалните щрихи за вашата входна врата, които ще я направят единствена по рода си.

Врата със стъклени прозорчета е страхотен вариант, тъй като ще внесете естествена светлина в дома си. Имате много варианти за избор на вида на стъклото и неговата прозрачност, формите и къде да са позиционирани. След като сте си изяснили концепцията, изборът на стъкло е лесен.

Цветът е един от важните детайли при избора на врата. Вратите могат да бъдат фабрично произведени в конкретен цвят или пък вие сами да я боядисате. Искате вратата да бъде акцент или да си пасва с къщата?

Може би ви изглежда трудна задача, но повярвайте ни, щом изясните концепцията в главата си, останалото е лесно. А ако не можете да се справите сами, свържете се със доказали се специалисти в бранша, част от екипа на Maistor Plus. Ние сме тук, за да ви помогнем по пътя на създаването на мечтания дом!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта