Фън Шуй и ароматни пръчици - настроение, релакс и още нещо

Публикувано на 29/05/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 23/06/2019 | Видяно 2 531 пъти

Фън Шуй е многовековна философия за организиране на пространството с цел по-добро балансиране на енергиите. Най-лесният начин за постигане на това е чрез ползване на ароматни пръчици. Те са популярни, защото евтини и се вписват идеално във всеки интериор. Специалистите смятат, че ако има енергиен баланс във всички стаи, домът ще се превърне в мощен генератор на жизнена сила, здраве и на успех във всяка сфера на изява. В същото време е налице привличане на нови енергийни потоци от космоса, които оказват лечебен ефект върху пространството на самата къща, забелязва се изчистване на аурата и на всеки обитател на дома. 

В тази статия ще научите основните тайни на хармонизиране на енергията с помощта на ароматни пръчици. А за да ги реализирате и във вашето жилище, свържете се с регистрираните в нашата платформа интериорни дизайнери, които могат да ви помогнат в организирането на пространството.


Какво трябва да знаете за ароматните пръчици?

Тяхното "ядро"  е тънка бамбукова клечка, върху която се нанасят ароматни смеси. Обикновено това е прах от фини частици или натрошени ароматни растения. Горната част е черна и при изгаряне се излъчва чист аромат. Накрая остава от тях фина сивкава пепел.

  • Важно е да се знае, че качеството на ароматните пръчици не зависи от цвета им, който обикновено е в гамата на черното. Ако в тях има синтетични вещества, миризмата им няма да е много трайна.
  • Тези пръчици се продават в продълговати картонени цветни кутийки, на които е означен аромата им. Тоест, те могат да са с миризмата на едно растение, както и да са полиароматни композиции.

Съвет 1: Не  палете никога ароматни пръчици през нощта, които са със стимулиращ ефект.

Съвет 2: Понякога изгарянето на бамбуковата основа причинява алергии.


Духовно развитие, физически баланс, хармонични отношения с външния свят

Духовно развитие, физически баланс, хармонични отношения с външния свят - става дума за три компонента, без които е невъзможно да бъде човек здрав и щастлив. Това се посочва в Аюрведа, даоистката практика на Фън Шуй и езотеричните учения. За хармонизиране на вътрешния свят се използват различни медитации и ароматерапия. 

Ароматните свещии пръчици спомагат за пречистване  на къщата, създават атмосфера на комфорт и се използват за превенция на редица заболявания. Ароматите винаги оказват благотворно влияние върху психологическото и енергийното състояние на човека. Те помагат да се възстанови аурата, да се елиминират комплексите, да има любов, здраве и щастие.

Прочетете още: Фън Шуй подредба на спалнята за по-добър сън


Кои аромати помагат при негативни емоции и как действат?

Какви пръчици може да използваме винаги?

  • Най-универсални са тези с боров аромат. Те са идеални за почти всяка стая. Миризмата им освежава жилищните площи.
  • При депресия и лошо настроение помагат пръчиците с цитрусов аромат. Те традиционно се използват в дневната, в антрето и в кухнята. Наистина  подсилват, стимулират, възбуждат мозъка, увеличават концентрацията и вниманието. И в същото време намаляват тревожността и повишават настроението.
  • При мързел и апатия – време е за пръчици с жасмин. За някои, този лек аромат изглежда натрапчив. Но учените са единодушни: миризмата на жасмин се използва при лечението на нервното изтощение - успокоява, увеличава вниманието и помага за борбата с лошите мисли. Идеален аромат за спалнята. Само малко - не прекалявайте.


Топлина и уют в дома – ето кои ароматни пръчици да ползвате!

Защо да ползваме ароматни пръчици в дома си? Ароматите влияят на настроението на човека – това е доказано днес от съвременната наука. И дори несъзнателно ни подтикват към определени действия. С тяхната употреба може да подобрим атмосферата в собствения си дом в контекста на Фън Шуй.  Има много варианти на аромати и всеки човек индивидуално може да си избере ароматни пръчици от магазина.

  • Пръчиците с ванилия има затоплящ ефект в пространствата и се препоръчват по тази причина за студения сезон. Ароматът на ванилия традиционно се свързва с миризмата на изпечени курабийки и домашен уют, така атмосферата в апартамента става по-задушевна, сякаш има топлина в стаята. В горещ летен ден, миризмата на ванилови пръчици ще изглежда задушаваща.
  • Но не забравяйте: ванилията има романтичните ефекти - тя е известен афродизиак. Използвайте пестеливо ароматни пръчици с дъх на ванилия в спалнята си.


Къде да поставим ароматните пръчици в жилището си?

Продават се специални дървени поставки за тях, както и оригинални източни керамични фигурки. Първите са по-практични, защото събират пепелта в улейчета, а при керамичните трябва да има допълнителна поставка. Но вторите внасят разнообразие в интериора, защото с тях може да се създаде оригинална композиция. Ароматните пръчици горят бавно и ароматът им изпълва стаите. Могат и да се сложат отвън на терасата, защото някои от тях гонят комарите с мириса си. Те са чудесно решение и за градинско парти и могат да бъдат забодени в плодове и зеленчуци, които са за декорация. Ефектът е наистина двоен. Не е ли време за масаж и усещане за безвремие?

В случай че се колебаете в способностите си да постигнете фън шуй атмосфера в дома си сами, напоняме ви, че в MaistorPlus с лекота можете да откриете подходящия за вас интериорен дизайнер. Нужно е само да заявите проекта си и ще получите конкурентни оферти, които да сравните. Изберете най-удачната сза вас, като предварително разгледате бизнес профилите на кандидатстватите изпълтители, техния рейтинг и оставени оценки от предишни клиенти. 

 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Evgeni Velinov
Покривни услуги, Самоков
15 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Sasho
Цялостен ремонт, София
39 извършени проекта
СОЛТИ 06
Ремонт на баня, София
77 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта