Фън Шуй подредба на спалнята за по-добър сън

Публикувано на 09/08/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 09/08/2017 | Видяно 12 024 пъти

Древният китайски метод Фън Шуй спомага за създаването на баланс в домовете ни, за внасянето на щастие и успехи в живота. Когато стане дума за подредба на дома според принципите на Фън Шуй, най-често основно внимание се обръща на спалнята - мястото за релакс и възстановяване на енергията, светилището в дома ни. Ако интериорът ѝ е съобразен с изискванията на древнокитайския метод, то това би могло да благоприятства за романтиката, за по-пълноценното отпочиване, за чувството, че държим контрол над живота си. Важното е да знаете как да задържате потоците Чи и как да отблъсквате негативната енергия, която от стаята лесно би могла да се прелее и в битието ви. По-долу ще видите няколко лесни начина, за да заредите спалнята си с енергията на Фън Шуй. А ако желаете да преобразите целия си дом според принципите на този целителен метод, то интериорните дизайнери, регистрирани в платформата са насреща.


Какво трябва да знаете за леглото?

Да започнем с вида на леглото. Най-добре е да е с масивна, стабилна табла - няма значение дали дървена или тапицирана. Тя ще внесе положителна, защитаваща и подкрепяща енергия. Докато спите, тялото ви започва да се възстановява и точно в този период главата ви се нуждае от енергийна подкрепа, както гърбът ви от опора под себе си. За добрия ви сън е необходим и удобен матрак. Според предписанията на Фън Шуй, никога не трябва да взимате вече използван матрак, защото не знаете каква енергия е натрупал от предишните собственици. А тъй като енергията трябва да циркулира около тялото ви, докато спите, се нуждаете и от достатъчно пространство под леглото. Затова е по-добре да избягвате варианти с шкафове отдолу. Не допускайте и грешката да запушвате това място с предмети, които не знаете къде другаде да поставите. И не забравяйте - поставете леглото възможно най-далече от вратата и в никакъв случай стената зад него да не е с прозорец. А ако спите заедно с партньора си, недейте да го поставяте до стена, защото човекът отвътре би бил като в капан.


Всичко напрягащо - вън!

Важно е и да държите леглото си възможно най-далече от телевизори, компютри, бюра, книги - от всичко, което би ви разсейвало. Най-добрият вариант е, ако изобщо не са в стаята, в която спите. Но ако нямате друг избор, то поне отдалечеността им от леглото ще попречи да отнемат положителната му енергия. Препоръчително е поне да ги покриете със светъл шал или одеяло, докато не ги ползвате. Бихте могли да ги оградите и с японски сгъваем килер, ако е възможно да се впише в интериора ви. По този начин бихте могли истински да се отпуснете и да релаксирате в спалнята си. Също така не се задушавайте с твърде много предмети, които пък биха запушили енергията ви.


Какво друго не бива да правите?

За да балансирате енергията в стаята си, е необходимо да създадете симетрия около леглото си. Най-лесният начин е да поставите от двете му страни по едно еднакво нощно шкафче с еднакви лампи отгоре. По този начин ще спомогнете и за създаването на подходяща осветеност в помещението. А внесеният баланс ще се пренесе и на връзката с партньора ви. Имайте предвид, че шкафчетата трябва да са заоблени, защото квадратните пресичат енергията Чи, което би могло да ви окаже неблагоприятно въздействие. Обърнете специално внимание и на огледалата. Най-добре е такива изобщо да няма в спалнята, защото са твърде енергийни за това релаксиращо помещение. Подобен е случаят и с цветята. А огледалата освен това биха могли да провокират чувство на недоверие между вас и партньора ви. Ако все пак държите да имате огледало в стаята си, то поне го поставете така, че да не отразява леглото и да не е на вратата на гардероб или дрешник. Избягвайте и картини на вода, аквариуми и т.н., защото според Фън Шуй присъствието им в спалнята би могло да доведе до финансови проблеми.


Най-подходящите цветове според това какво желаете да постигнете

Не на последно място, нека обърнем внимание и на основните цветове в спалнята. Според Фън Шуй те са от изключително важно значение за енергията на помещението. Огнените нюанси, като червено, оранжево, лилаво, розово и наситено жълто, допринасят за страстта и енергията, както и за професионалните успехи. Земните тонове, като светло жълто, бежово, спомагат за осигуряването на стабилност и препитание на дома, както и за предпазване на романтичната ви връзка. Металическите цветове, като сиво, бяло, даряват ума с яснота и прецизност. Благодарение на тях ще се сдобиете с острота и прецизност на мисълта, ще станете по-ефективни. А пастелните цветове, като светлите нюанси на синьо, розово, зелено, лилаво, допринасят за усещането на пълен релакс. Със светли, меки, пастелни тонове в помещението, в което спите, ще се радвате на по-отморяващ сън, на пълно спокойствие на тялото и ума. 

Ако не сте сигурни точно как да подходите в своята Фън Шуй подредба, не се колебайте, а потърсете съдействието на някой от интериорните дизайнери, регистрирани при нас. Необходимо е само да заявите проекта си и професионалистите ще се отзоват.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
todorov
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
10 извършени проекта