Как да внесете индивидуалност и чар в квартирата си

Публикувано на 31/07/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 31/05/2019 | Видяно 1 965 пъти

Ако сте обитатели на дом под наем, в който очевидно не можете да правите особено големи промени или да предприемате сериозни ремонтни действия, но имате нужда от промяна - тук е правилното място за вас. Ще ви покажем няколко хитри решения, които могат да бъдат приложени в почти всяка квартира и със сигурност ще внесат доза индивидуалност в жилището. С тяхна помощ ще можете да преобразите цялостната атмосфера, без да е необходимо да отделяте прекалено много средства и усилия. Вдъхновете се с идеи и потърсете специалисти по интериорен дизайн, които да реализират успешно всяка една от тях. 


Елементите на мечтания дом

Вероятно всеки от нас има изградена обща представа за това как би искал да изглежда мястото, на което се прибираме всеки ден от работа и прекарваме голяма част от времето с близките си. То е наситено с индивидуални черти и щрихи, които внасят уют, спокойствие и приятна атмосфера.

  • Заложете на детайлите в интериора - приятно килимче, комфортна кафе-масичка, мек диван в нежни нюанси, обсипан с удобни възглавнички.
  • Закачете любимите си картини на стената или подредете снимки в рамки върху някое шкафче, които навяват приятни спомени от отминали моменти.
  • Наситете стаята с кислород, внасяйки натуралното присъствие на красива естествена растителност. Обградете се от нещата, които обичате и заложете на вашите любими цветове, форми и текстури.


Минимализмът е идеалният стил за всяка квартира

Минималистичният интериорен дизайн е лишен от излишни предмети. Той е семпъл, изчистен и много комфортен, особено предпочитан от млади хора, работещи ежедневно в шумна корпоративна среда, тъй като донася така необходимата доза спокойствие в края на работния ден.

  • Подобен стил е подходящ за всяка квартира, тъй като изисква минимално количество компоненти в обзавеждането, но съсредоточено запазва и разгръща уюта и практичността в заобикалящата ни среда.
  • Минимализмът е щадящ към околната среда и може да бъде екологичен, ако се използват рециклирани и натурални материали като дърво, камък, хартия и памук. 

Виж още: Освободете се от ненужните вещи, които заемат пространство!


Щрихите на личното пространство

Домът е мястото, в което трябва да се чувстваме комфортно, но истинското място за почивка е спалното помещение. Често хората пренебрегват значимостта на спалнята и осигуряват в нея само легло и гардероб. Но тя може да бъде много повече от това.

  • Направете си уютно кътче за почивка - дори квартирата под наем го позволява. Удобно легло с меки завивки и цял куп възглавнички, красиви етажерки, върху които да подредите любимите си четива.
  • Осигурете голямо количество дневна светлина и жива растителност - било то под формата на саксийни растения или просто красив букет в стъклена ваза.
  • Съчетайте меки, нежни цветове в интериора, които асоциирате с приятни емоции - синьо като необятното небе, зелено като свежата трева, жълто като топлото слънце. 


Детайлите, които създават и разгръщат пространството

Детайлите са това, върху което трябва да съсредоточите фокуса си, особено когато става въпрос за наето жилище, в което не можете да правите значителни промени.

  • Изберете топли цветове за стаите, най-вече за спалнята. Съчетайте ги с красива семпла декорация като абстрактна картина, огледало, нощни шкафчета с интересна форма.
  • Ако разполагате с балкон в спалнята - направете го вашето лично вълшебно градинско кътче. Оформете пространството по начин, който ще ви кара да се чувствате удовлетворени, щом се приберете в края на дълъг уморителен ден.
  • Използвайте своето лично въображение, за да сте сигурни, че ще чувствате това място като дом, независимо, че не е в действителност ваше.


Подходящите декоративни елементи за една баня

Банята също често бива пренебрегвана откъм декоративни елементи и креативност. Бъдете различни и внесете позитивна енергия в мястото за релакс и време, което прекарваме сами със себе си. Използвайте семпли, свежи елементи като стъклена ваза с цветя - ако имате прозорец, нека те са живи, ако не, не пречи да използвате декоративни такива. Свещите винаги са добре дошли, както и една комфортна етажерка с кърпи или кошница за прибиране на тоалетни ролки. Потърсете и професионална помощ, защото специалистите по интериорен дизайн могат да ви дадат още куп полезни идеи и съвети за това как да преобразите дома си, било то личен или под наем. Направете заявка за изпълнение на проект и разгледайте офертите, които ще ви изпратим - услугата е напълно безплатна и ще имате възможност да сравните предложения от различни фирми, за да изберете най-доброто сред тях. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
27 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта