Как да използваме огледалата за по-добра енергия в дома според фън шуй

Публикувано на 01/06/2018 от Диляна Илиева | Последна редакция на 14/11/2018 | Видяно 7 654 пъти

С правилното поставяне на огледала можете значително да промените енергийния поток в дома си и да внесете усещане за позитивност и лекота във всяка стая, независимо от нейното предназначение. Огледалата, когато се използват правилно, могат да отворят пространството, да го направят проветриво и красиво, както и да го наситят с приятни емоции. Нека разгледаме следващите хитрини за правилно въвеждане на огледалата в дома по методите на фън шуй. При необходимост от професионална помощ в организацията на вашето жилище - професионалистите, регистрирани в MaistorPlus, с радост ще ви помогнат. Допитайте се до тях за идеи, съвети и хитрини, с които да се доближите до мечтания дом.


Огледало в спалнята и коридора

Важно е да знаете, че огледалата могат да създадат лоша енергия, ако са поставени в грешни фън шуй области на вашия дом. Обикновено това са специфичните Ба Гуа области на енергийната карта на фън шуй, за които е характерно, че не се синхронизират с елемента вода, необходим в дома. Ба Гуа е един от основните инструменти за фън шуй, използван за анализиране на енергията в дадено пространство. Според Ба Гуа съществуват две основни точки, в които трябва да избягвате поставянето на огледало - директно срещу входната врата или точно срещу леглото ви.

Огледалото, насочено към предната врата, отблъсква цялата добра енергия, която е на път да влезе в жилището. А при разполагането срещу леглото се променя потокът на енергия в неблагоприятна посока. Хитър трик е да скриете огледалото зад вратата на голям шкаф или гардероб. Или пък просто да го разположите под ъгъл и на достатъчно разстояние, така че да не се отразява директо в него външна врата или легло.

Виж още: Красиви и практични идеи за малкото антре


Огледало с лице към стълбището

Стълбите обикновено се разполагат в непосредствена близост до антрето, но често можем да ги намерим и в друг коридор, разделящ две стаи, а понякога дори директно в някоя от стаите. Поставянето на огледало срещу стълбището, независимо от неговото разположение, се смята за неподходящ подход по ред причини. Основната от тях е, че според фън шуй енергията се "стича надолу", а огледалото би могло да я "затвори", ако е положителна, или да я "задържи" в къщата, ако е отрицателна. Добро позициониране на огледалото е на някоя съседна стена, малко по-далеч от основата на стълбите. В този случай също е добре да избегнете директно отразяване на стъпалата върху огледалната повърхност.


Обърнати едно към друго огледала

Поставянето на огледала едно срещу друго е често срещан подход в съвременните домакинства. С негова помощ се създава илюзия за оптически увеличено пространство и повече светлина. Учението фън шуй обаче ни съветва да избягваме подобна организация у дома. Смята се, че при поставянето на две срещуположни огледала, енергията започва да се движи хаотично между тях, създавайки неспокойно усещане и високи нива на активност. Ако желаете да следвате това правило, но въпреки това да постигнете усещане за простор - изберете единично огледало с големи размери и го поставете върху някоя от стените така, че да я покрива почти напълно. 

Виж още: Изберете подходящи огледала за баня


Огледала в дневната

Ако вашата дневна е съединена с трапезарията, учението фън шуй съветва да поставите огледалото в близост до масата за хранене. По този начин то отразява "изобилие" и "богатство", както и позитивната енергия на хранещите се. Декорирайте масата с красиви натурални елементи, като сухи листа, плодове, зеленчуци, нежна ваза със свежи цветя. Нека формата на масата е кръгла, за да обединява семейството и да съхрани равенството между неговите членове. Огледалото може да бъде поставено и в близост до масата за хранене в къта за почивка в хола. Там ролята му остава същата, както и правилата за декориране и подредба.


Огледало над камината

Камината носи топло излъчване и уютна атмосфера у дома. Поставянето на огледало над нея пък се смята са сигурен начин за изпълване на пространството с приятно усещане и спокойна енергия. Това е така, тъй като според фън шуй огледалото поема и разгръща топлината, което успокоява елемента огън. Информирайте се за областите Ба Гуа на дома, за да заимствате още полезни идеи за внасяне на позитивно излъчване във вашия дом. А при необходимост от помощ с дизайна и декорацията, можете да се доверите на изпитаните професионалисти в тази област. Заявете своя проект още днес, за да получите напълно безплатно оферти от водещи компании и да изберете тази, която отговаря на изискванията ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта