Красиви и практични идеи за малкото антре

Публикувано на 02/08/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 15/06/2018 | Видяно 6 662 пъти

Първото впечатление винаги е най-важно. Без значение дали става въпрос за човек или за дом – на човек му трябват само няколко секунди, за да прецени дали се чувства комфортно на дадено място или не. Затова антрето е важна и много често подценявана част от всяко жилище. То е първото нещо, което хората виждат, влизайки в дома ви. То е и мястото, където и вие си отдъхвате след тежък ден, събувате обувките си и най-сетне се чувствате у дома. Заради всичко това то заслужава внимание – дизайн, оптимизирано пространство и красиви детайли. 
Често антретата са малки, тесни, понякога почти липсва такова пространство, но това не означава, че не могат да са елегантни, функционални и приветливи. В следващите редове ще ви представим няколко идеи как да оформите антрето си, така че то да е визитната картичка на вашия дом – семпло, изискано и със стил. А ако имате нужда от помощ, можете да потърсите опитни майстори, които да се заемат с проекта – ще ги намерите тук


Осветлението

В момента, в който прекрачите прага на дома, трябва да имате достъп до ключ за осветлението, това ще ви спести неудобства, породени от най-често тъмни антрета, разположени в тесни коридори без прозорци. Инсталирайте ключ за осветлението на подходящо място, в непосредствена близост до вратата. Нека то да не е прекалено ярко – топлата, мека светлина, кара човек да се отпусне и да се потопи в атмосферата на дома. В същото време е добре да е достатъчно само по себе си – хубавото осветление отваря помещението и помага то да изглежда по-просторно. Най-подходящи да ламите за таван, тъй като функциите на помещението не изисква концентрирана светлина, но е добре тя да достига навсякъде.


Закачалки и място за обувки

Колкото и да е малко антрето ви, намерете място за закачалки за връхни дрехи и шапки. Това са неща, които е добре да останат на прага на дома. Комбинирайте няколко вида закачалки за по-голяма функционалност – за леките дрехи можете да сложите стенна закачалки с кукички, а за шапки, чадъри и по-тежки палта да разположите висока ретрозакачалка, която да боядисате красиво, така че да отива на цялостния интериор. В краен случай, ако разполагате със съвсем ограничено пространство – този тип сгъваеми закачалки Blomus, поставени от вътрешната страна на входната врата, също могат да свършат работа. Помнете, че ако каните гости, за тях ще е по-комфортно да оставят дрехите си там – освободете колкото е възможно повече пространство, за да не изглежда антрето ви претрупано.


Огледалата

Огледалата са изключително полезен и красив акцент. Огледалото оптически увеличава пространството, прави помещението да изглежда по-голямо. Огледалата са прекрасна идея за дизайн на помещение и можете да използвате няколко или такива в различни големини, форми, да ги сложите в красиви рамки или да ги украсите с декорация по ваш вкус. Огледалото Blomus е идеално за окачване на стената. Към него е хубаво да добавите и малка маса или друг шкаф, върху който да оставяте ежедневни вещи като чанта, ключ или дори покупките докато се събувате.


Декорацията

Източник

Без значение с колко ограничено пространство разполагате – бъдете смели и разчупете интериора. Боядисайте стените в красив цвят, сложете свежи тапети или разчупете скучната стена с рисунки или мотивиращи фрази, поставени в рамки. Така винаги, когато влизате или излизате, ще се зареждате с положителна енергия. Нашето предложение е декоративен панел за стена, който ще оформи антрето и ще добави цвят в помещението.

Ако не разполагате с пространство или искате да трансформирате антрето си, но нямате идеи – свържете се с опитни специалисти, които ще изготвят проект и ще ремонтират професионално и качествено дома ви. А ако вече имате идея и търсите кой да я осъществи –създайте проект напълно безплатно и вижте какво могат да ви предложат майсторите, регистрирани в платформата.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Васил Василев
Боядисване и декорация, София
87 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта