Как да се справите с горещините в апартамента?

Публикувано на 16/06/2022 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 16/06/2022 | Видяно 1 004 пъти

Ако сте в процес на търсене на решение за това как да запазите къщата си хладна през лятото без да утежните бюджета си, то сте попаднали на правилното място. Лятото наистина е най-хубавият сезон през годината! Плажове, студена диня, слънчев тен, барбекю с приятели, това са малко от нещата, заради които е фаворит на мнозина. За съжаление много от тези радости често биват засенчени от непоносимите горещини и висока влажност. Ако и вие се чудите как да се справите с високите градуси, показващи термометърът, не се притеснявайте! В тази статия ви показваме някои изпитани методи, с които може да намалите температурите у дома.

Климатиците са най-доброто решение за поддържане на хладнина в жилището ви през горещите и влажни летни дни. Но докато вашият HVAC модул ще ви спаси през лятото, понякога може да се нуждае от малко допълнителна помощ. Ето всички най-добри начини да „съдействате“ на вашия климатик за още по-добро охлаждане.

Имате желание да промените дома си през лятото? Свържете се със специалистите, част от MaistorPlus, и получете множество иновативни решения, които ще внесат свежест и промяна в живота ви.


Дръжте слънчевите лъчи надалеч

Колкото и изкушаващо да е за вас да оставите естествената светлина да озарява стаята ви, е важно да запомните, че светлината е топлина. Колкото повече слънчева светлина навлиза, толкова по-топло ще бъде и толкова повече ще работи вашият климатик. За да поддържате температурата поносима, дръжте щорите спуснати и затворени, особено тези, които са разположени на запад и север. Най-добрият вариант е да закупите затъмняващи завеси, които блокират изцяло светлината. Външните автоматични щори са друга опция, на която може да заложите. Всичко зависи от това какъв бюджет сте склонни да отделите за това.


Лесен „направи си сам“ проект

Около 70% от светлината, която попада върху прозорците, влиза в дома ви и се превръща в топлина. Слънцезащитното и рефлекторно фолио може да блокира слънчева светлина и вредните UV лъчи. Светлината може да направи къщата ви по-топла, но UV лъчите ще увредят мебелите и здравето ви. Този вид фолиа не само са полезни в топлото време, но и ви помагат да запазите кожата и обзавеждането си. Не само е лесен „направи си сам“ проект, но и имате много опции въз основа на вашите нужди. Всичко, което ще ви бъде необходимо е да изберете правилния продукт за вас, макетен нож и малко търпение.


Изолирайте помещенията, които не използвате

За да запазите студения въздух там, където се нуждаете от него, затваряйте вратите на неизползваните стаи. Може и да звучи напълно логично, но замислете се дали го правите. Това предотвратява излизането на студения въздух към части от дома ви, където нямате необходимост от него. Освен това по този начин улеснявате вашия климатик, който не трябва да полага усилия за да охлади по-обширна зона.

Внимателно огледайте вратите и прозорците. Най-често студеният въздух напуска помещението през процепи и пукнатини. Запечатвайки ги, гарантирате, че това няма да се случва.


Избирайте внимателно спалните комплекти

Този съвет може да ви изглежда крайно маловажен, но това ще направи огромна разлика в пребиваването в дома ви. Избирайки светли цветове, естествени и леки материи, ще се чувствате значително по-добре. Белият цвят е подходящ, тъй като отразява светлината и помага да запазите по-ниска температура в помещението. Материалът на чаршафите ви също е от значение, тъй като леките тъкани дишат по-лесно от плътните, подходящи за есенните и зимни месеци. Друг позитив е това, че смяната на спалния комплект внася свежест в спалнята и подобрява качеството на съня ви. Мислете за това като за инвестиция в почивкатата и здравето ви.


Озеленете дома си

За никого не е тайна, че растенията играят важна роля в поддържането на по-ниската температура на земната атмосфера. Те също могат да имат подобно, въпреки че не е толкова драстично въздействие и върху температурата във вашето жилище. Когато температурата е висока, растенията отделят вода от своите листа. Този процес се нарича транспирация и спомага на растенията да охладят себе си и средата около тях. Освен това растенията са пречиствател на въздуха и спомагат за подобряването на неговото качество, като приемат вредните съединия и генерират кислород.

Ако вашият климатик има нужда от подмяна или профилактика, потърсете съдействие в лицето на специалистите от Maistorlus и направете лятото вкъщи по-приятно. Заявете проекта си още днес и изберете Вашата оферта.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
ИНВЕСТ ХОУМ-ИНС ЕООД
Ремонт на баня, София
13 извършени проекта