“Майсторите говорят” с Евгени Илчев от Къщи “Комфорт”

Публикувано на 19/05/2014 от Адриана | Последна редакция на 13/09/2016 | Видяно 7 582 пъти

Къщи “Комфорт” изграждат традиционните за България монолитни къщи, но са специализирани и в строителството на сглобяеми къщи. Предлагат няколко варианта - с монолитно гредова редова конструкция, на панели или от цилиндрични трупи. Нека ви запознаем с Евгени Илчев - управител на Къщи “Комфорт”, който ще ви разкаже от първо лице за технологията и предимствата на сглобяемите къщи.

ВMaistorPlusще откриете Къщи “Комфорт” в категорияСтроителство на сградиза района на цяла България.

Представи се с няколко думи.

Казвам се Евгени Илчев, на 28 години. Управител съм на строителна фирма, която е специализирана в изграждането на дървени сглобяеми и монолитни къщи.

Как реши да се занимаваш с тази работа?

Дървените къщи са сравнително нов тип строителство за България, което вече се е наложило и утвърдило по цял свят и смятам, че това е бъдещето и тук. Технологията е изключително здрава и надеждна, срокът на изпълнение е много по-кратък и цените са по-достъпни за българския потребител. А всички ние знаем колко тежко е финансовото положение в страната.

Постави се на мястото на клиент, търсещ специалист в твоята сфера. Защо би се спрял на теб?

Защото смятам, че представлявам най-добрата фирма за сглобяеми къщи в България, в която сме събрали изключителни професионалисти - от проектирането до крайното изпълнение. Също така вникваме в нуждите на клиентите, гъвкави сме към техните изисквания и възможности и в много от случаите правим компромиси към нашите клиенти, поради желанието ни да се сдобият с техния мечтан дом.

 


Има ли сезонност в професията ти?

Въпреки че в изграждането на сглобяемите къщи няма мокри процеси, което позволява да се строи целогодишно, манталитетът на българите е доста консервативен, тъй като смятат, че зимата не е подходящ сезон и пристъпват към действия в повечето случаи напролет, когато ни затрупват с поръчки. В такива моменти е подложен на изпитание нашият професионализъм, тъй като трябва да реагираме своевременно, да обърнем внимание на всеки клиент и да направим добра организация.

Сподели с нас един твой проект, с който се гордееш.

Гордеем се с всички наши изпълнени обекти и нямаме предпочитание към някой определен.

Коя е заявката, която се надяваш някой ден да изпълниш?

Надяваме се един ден да построим цяло селище от екологични къщи и това да стане практика в България.

Какво правиш, за да си в крак със случващото се в твоята професионална област?

За да сме в крак с нашата професионална област, сме насочени към обучението на нашите специалисти в новостите в строителството, като детайлно се запознаваме с всеки новоизлязъл строителен материал или технология. Отворени сме към иновациите и не се колебаем да ги използваме в нашето строителство. Пример за това са магнезиевите плоскости, които използваме за външна обшивка на стените вместо OSB плоскости и които са с много по-добри технически характеристики и вярваме, че ще добият голяма популярност и у нас.

Имаш ли девиз, който следваш в работата, а и в живота?

Личният ми девиз в работата е: "Ръководи, дръж се или се разкарай от пътя" /Тед Търнър - американски милиардер/, а на фирмата е: "За нас приоритет е клиентът и той да остане доволен".

Ако трябва да посъветваш колега, който тепърва навлиза в професията ти, какъв съвет би му дал?

Съветът, който бих дал на всеки, който реши да се занимава в тази сфера, а и в която и да е, е да не се отказва, тъй като началото е трудно, а в България още повече.

Какво искаш да знаят клиентите за теб и твоята професия преди да те потърсят за работа?

Бих искал клиентите ми да знаят, че съм един от малкото останали в бизнеса в България изключително коректен и добронамерен човек.

Представи си, че печелиш безплатен самолетен билет до която и да е дестинация по света... Ще споделиш ли с нас на кое място би се спрял и защо?

Бих посетил Тибет с цел да науча повече за себе си и за мисията ми в този живот.


Разкажи ни нещо, което те кара винаги да се усмихваш.

В професионалната сфера - когато видя доволен клиент след завършен обект, а в личната - семейството и децата ми.

Не се колебайте да потърсите Къщи “Комфорт” за изграждането на вашия нов и уютен дом. Поискайте оферта за вашия индивидуален проект презбизнес сайта им в MaistorPlus.