ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ НА КЪЩА, ИЗЛОЖЕНА НА ВЛАГА

Публикувано на 29/04/2021 от Мартина Маринова | Последна редакция на 25/08/2021 | Видяно 6 566 пъти

Къща, изложена на характерни с по-високата си влажност метеорологични условия се нуждe от здраво и устойчиво във времето решение. Това може да се постигне използвайки система Mapetherm.


Подготовка на основата:

 

Основата трябва да е здрава, гладка и без прах, изронени участъци, грес, мазнини, лепило и др. Препоръчва се употреба на Nivoplan или Planitop Fast 330 за изравняване на големи неравности в нивата на повърхности на циментова основа.

Топлоизолационни плоскости от експандиран пенополистирол MAPETHERM EPS с 80 мм дебелина се залепват с MAPETHERM AR2GG - е висококачествен, еднокомпонентен циментов разтвор с едра зърнометрия, за лепене и шпакловане на топлоизолационни плоскости и системи от EPS, XPS и минерална вата.

Подготовка на сместа:

Mapetherm AR2 GG се изсипва при непрекъснато бъркане в съд с 15-17% чиста вода за приготвянето на лепило / 17-19% за приготвяне на шпакловка в тегловно отношение (3,75 -4,25 литра за приготвяне на лепило / 4,25-4,75 литра за приготвяне на шпакловка за всеки 25 кг продукт). Сместа се разбърква с механичен смесител на ниска скорост, за да се избегне прекомерното навлизане на въздух в сместа, до получаване на гладка, кремообразна смес без бучки. Сместа се оставя за 5 минути и се разбърква отново за кратко преди употреба. Получената смес остава годна за работа за около 3 часа.

Разтворът се нанася равномерно върху цялата задна част на плоскостите или по рамково-точковия метод.

Около 24 часа след залепването на плоскостите се извършва и допълнително механично анкериране на топлоизолационните плоскости с Mapetherm пластмасов дюбел с пирон.

 

След това се пристъпва към направата на армирана циментова шпакловка с MAPETHERM AR2 GG.

Това се извършва на два етапа. Първо се полага чрез шпакловане първи слой MAPETHERM AR2 GG и докато е още пресен в него се вгражда MAPENET 150 - алкалоустойчива мрежа от стъклени влакна.

След неговото втвърдяване се нанася втори слой от MAPETHERM AR2 GG за да се образува равномерен армиран слой с напълно вградена мрежа.


Крайното покритие може да се полага само след пълно втвърдяване на шпакловката.

След като армиращия слой е напълно сух, се полага SILANCOLOR система за декоративни покрития - това е идеалното решение за структури в близост до брега на морето, които са изложени на атмосферните условия, характерни за тази област. Първият етап от цикъла на защита на фасадата е нанасяне на слой от SILANCOLOR BASE COAT PLUS, последвано от  слой SILANCOLOR TONACHINO PLUS.

SILANCOLOR BASE COAT PLUS e грунд със съдържание на селектирани кварцови пълнители за грундиране на нови, добре втвърдени минерални основи за изравняване на абсорбцията на основата и подобряване на прилепването преди полагане на завършващи бои и мазилки от гамата Silancolor. Съдържа BioBlock® технология, която блокира развитието на мухъл и плесен и DropEffect® с водоотблъскващи свойства. 

SILANCOLOR TONACHINO PLUS  е текстурирана фасадна мазилка, предлагано в различни зърнометрии. Съдържа BioBlock® технология, която блокира развитието на мухъл и плесен и DropEffect® с водоотблъскващи свойства. Продуктът е предпочитан за влажен климат, където потенциалът за развитие на мухъл и плесен е висок. Разгледайте още продукти за топлоизолация на MAPEI тук.

Фасадните защитни декоративни покрития на Mapei се предлагат в гама от 1002 цвята, налични със системата за оцветяване ColorMap. Вижте всички цветове тук.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ЕТ "Венетон" VIP
Електроуслуги, София
108 извършени проекта
Георгиев
Строителство на сгради, София
3 извършени проекта
Стиво-Х ЕООД VIP
Строителство на сгради, София
35 извършени проекта
Гюлбехан Михайлов
Зидария, Плевен
1 извършен проект
Gstroy
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта
Пламен Любчев
Ремонт на баня, Варна
4 извършени проекта