ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ НА КЪЩА, ИЗЛОЖЕНА НА ВЛАГА

Публикувано на 29/04/2021 от Мартина Маринова | Последна редакция на 25/08/2021 | Видяно 9 970 пъти

Къща, изложена на характерни с по-високата си влажност метеорологични условия се нуждe от здраво и устойчиво във времето решение. Това може да се постигне използвайки система Mapetherm.


Подготовка на основата:

 

Основата трябва да е здрава, гладка и без прах, изронени участъци, грес, мазнини, лепило и др. Препоръчва се употреба на Nivoplan или Planitop Fast 330 за изравняване на големи неравности в нивата на повърхности на циментова основа.

Топлоизолационни плоскости от експандиран пенополистирол MAPETHERM EPS с 80 мм дебелина се залепват с MAPETHERM AR2GG - е висококачествен, еднокомпонентен циментов разтвор с едра зърнометрия, за лепене и шпакловане на топлоизолационни плоскости и системи от EPS, XPS и минерална вата.

Подготовка на сместа:

Mapetherm AR2 GG се изсипва при непрекъснато бъркане в съд с 15-17% чиста вода за приготвянето на лепило / 17-19% за приготвяне на шпакловка в тегловно отношение (3,75 -4,25 литра за приготвяне на лепило / 4,25-4,75 литра за приготвяне на шпакловка за всеки 25 кг продукт). Сместа се разбърква с механичен смесител на ниска скорост, за да се избегне прекомерното навлизане на въздух в сместа, до получаване на гладка, кремообразна смес без бучки. Сместа се оставя за 5 минути и се разбърква отново за кратко преди употреба. Получената смес остава годна за работа за около 3 часа.

Разтворът се нанася равномерно върху цялата задна част на плоскостите или по рамково-точковия метод.

Около 24 часа след залепването на плоскостите се извършва и допълнително механично анкериране на топлоизолационните плоскости с Mapetherm пластмасов дюбел с пирон.

 

След това се пристъпва към направата на армирана циментова шпакловка с MAPETHERM AR2 GG.

Това се извършва на два етапа. Първо се полага чрез шпакловане първи слой MAPETHERM AR2 GG и докато е още пресен в него се вгражда MAPENET 150 - алкалоустойчива мрежа от стъклени влакна.

След неговото втвърдяване се нанася втори слой от MAPETHERM AR2 GG за да се образува равномерен армиран слой с напълно вградена мрежа.


Крайното покритие може да се полага само след пълно втвърдяване на шпакловката.

След като армиращия слой е напълно сух, се полага SILANCOLOR система за декоративни покрития - това е идеалното решение за структури в близост до брега на морето, които са изложени на атмосферните условия, характерни за тази област. Първият етап от цикъла на защита на фасадата е нанасяне на слой от SILANCOLOR BASE COAT PLUS, последвано от  слой SILANCOLOR TONACHINO PLUS.

SILANCOLOR BASE COAT PLUS e грунд със съдържание на селектирани кварцови пълнители за грундиране на нови, добре втвърдени минерални основи за изравняване на абсорбцията на основата и подобряване на прилепването преди полагане на завършващи бои и мазилки от гамата Silancolor. Съдържа BioBlock® технология, която блокира развитието на мухъл и плесен и DropEffect® с водоотблъскващи свойства. 

SILANCOLOR TONACHINO PLUS  е текстурирана фасадна мазилка, предлагано в различни зърнометрии. Съдържа BioBlock® технология, която блокира развитието на мухъл и плесен и DropEffect® с водоотблъскващи свойства. Продуктът е предпочитан за влажен климат, където потенциалът за развитие на мухъл и плесен е висок. Разгледайте още продукти за топлоизолация на MAPEI тук.

Фасадните защитни декоративни покрития на Mapei се предлагат в гама от 1002 цвята, налични със системата за оцветяване ColorMap. Вижте всички цветове тук.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта
ЕТ "Венетон"
Електроуслуги, София
134 извършени проекта
"Уест Билд" ЕООД
Цялостен ремонт, София
23 извършени проекта