Невероятните предимства на съвременните електрически камини

Публикувано на 28/11/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 29 296 пъти

За да промените цвета на пламъците или пък да изключите вашата електрическа камина вече не е нужно да помръдвате от дивана, защото съвременните уреди от този тип имат възможност за дистанционно управление. Богатото въображение на създателите им пък направи възможно днес да открием на пазара електрически камини с разнообразна големина, форма и дизайн, така че те да намерят своето заслужено място във всеки дом!


Удбони електрически камини - подвижни и лесни за монтиране

Повечето електрически камини са изключително лесни за монтиране и това е тяхно огромно предимство в сравнение с изграждането на обикновена камина, което ще ви отнеме много време и средства. Единственото, което трябва да направите, е да включите електрическата камина в мрежата и вече разполагате със страхотно отоплително средство, което се отличава и с впечатляващ дизайн. Друг техен плюс е фактът, че са леки и удобни за пренасяне, което ги прави подходящи за тези от вас, които все още сменят квартири или пътуват често.


Не замърсяват въздуха и са хладни при допир

Тъй като в споменатите електрически камини не протича реално горене, те не отделят вредни газове и изпарения, за разлика от камините на дърва. В този смисъл електрическите уреди от този вид са изключително подходящи за домакинства, в които член на семейството страда от алергии или дихателни проблеми. Друго голямо тяхно предимство е липсата на силно нагрята повърхност, което ги прави относително безопасни за вашите деца и домашни любимци.


Невероятните предимства на съвременните електрически камини

Студеното време направи избора на отоплителни уреди за дома неотложен, затова днес ще ви представим една красива и функционална алтернатива на традиционните семейни огнища. Електрическите камини са икономични, удобни и впечатляващи, а множеството разновидности на дизайна им ги превърна в модерен начин да разчупим интериора, като същевременно поддържаме дома си топъл. Запознайте се с предимствата на електрическите камини и не забравяйте, че за всички въпроси около отоплението на жилището си можете да се обърнете към опитни специалисти!


Най-добра работа ви вършат електрически камини в комбинация с друг източник на отопление

Въпреки че загубата на топлина при тези електрически камини е изключително малка, те все пак трудно биха могли да отопляват ефективно цяла стая. Най-оптималният вариант е да разполагате с друг основен източник на топлина, а електрическата камина да служи за допълнително отопление на помещението. Така, дори през зимата токът ненадейно да спре, няма да е нужно да разчитате само на топлината от добрите стари свещи.


Електрически камини вече дори в ъгъла на помещението

Модерните електрически камини са подходящи дори за помещения с нестандартна форма, което ги прави незаменими за притежателите на компактни жилища. Те могат да бъдат поставени дори в ъгъла - самостоятелно или като част от шкаф, като по този начин правят обзавеждането на дома с една идея по-лесно.

Виж още: Камини с невероятен дизайн за един по-топъл и уютен дом


С всички видове електрически камини - забравете за пренасяне на дърва и почистване на пепел

Забравете за пренасянето на дърва през зимата и постоянното чистене на пепелта - електрическата камина не изисква особена поддръжка и тъй като при нея липсва реален горивен процес, няма отпадъчен материал. Това е страхотно улеснение за обитателите на апартаменти, за които става все по-трудно и икономически неизгодно да се отопляват с камини на дърва. Единствената грижа, която изисква този уред, е да сменяте крушките му на всеки 2-3 години и да го пазите от механични наранявания.

Виж още: Тенденции за отопление през зимата


Пламъците са досущ като истински

Развитието на технологиите направи възможно създаването на електрически камини с пламъци, които на вид по нищо не се различават от истинския огън. Все повече модели вече разполагат с опции за смяна на цвета на пламъците и дори създаване на дим, което ги прави още по-реалистични и красиви. Къде бихте разположили вие подобен декоративен елемент във вашата дневна?


Неподправеното очарование на малките електрически камини

В много жилища притежателите на електрически камини залагат по-скоро на декоративната им функция, като създават една наистина уютна атмосфера. Затова, ако не искате да инвестирате в голяма камина, можете да се сдобиете с нейните по-достъпни и компактни разновидности, които ще придадат неповторима елегантност на вашата дневна или спалня. Изберете лесно точния метод за отопление на дома си с експертното съдействие на доказани специалисти! Не отлагайте, а заявете проект безплатно в MaistorPlus още днес, за да оборудвате дома си с подходящите уреди за предстоящите студени месеци!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта