Как да изберем правилните материали и аксесоари, когато ни предстои ремонт на покрива?

Публикувано на 03/06/2020 от Теа Даулова | Последна редакция на 16/07/2020 | Видяно 7 258 пъти

Първите топли дни, когато шансовете навън да завали са минимални, са и точният момент за заслужена почивка… но и перфектното време за започване на ремонт на покрива. За да може да посрещнем спокойно летните бури, силните ветрове и следващата зима, е добре да си осигурим комфорта с качествен покрив над главите си. И макар много често да се смята, че ремонтът на тази част от дома не е от първостепенно значение, то ревизирането на покрива не е никак за подценяване. Вероятно от дълго време все отлагате тази дейност. Не го правете повече. Вие и домът ви заслужавате спокойствие и комфорт! Правилното решение сега, може да ви спести много нерви занапред.

Без значение дали ви предстои покриване на нов дом, или пък имате нужда от ремонт на стария покрив, то задължително трябва да изберете качествени материали. Не правете компромиси с продуктите. По този начин ще си гарантиране устойчив покрив за дълъг период от време. Днес ще ви дадем няколко важни съвета и ще ви улесним в избора на точните материали за този вид ремонтна дейност.


Какви елементи трябва да има здравият покрив?

Неминуемо атмосферните условия оказват сериозно влияние върху всеки покрив. И ако няма как да спрете летните бури, снеговалежите, градушките и силните пориви на вятъра, то изборът да имате стабилен покрив е изцяло във вашите ръце. Всяка покривна система трябва да съдържа задължителни елементи. С тяхна помощ се гарантира здравината:

  • Покривна конструкция, скат, стреха, улама, майя, отводнителни и вентилационни елементи.
  • Покривна покривка – тя се поставя след покривната конструкция. Най-често е от греди или дървени плоскости.  За да се изолира от попадане на вода, върху нея се полага пародифузно  фолио.
  • Керемиди – те са най-важният елемент на всеки покрив. Съществуват няколко вида, подходящи за различни климатични условия: континентален тип; средиземноморски тип (подходящи за валежни зони); модерни модели (голямоформатни и удачен избор за модернистични архитектурни сгради).
  • Снегозадържащи елементи – те гаранитрат сигурността и безопасността на обитателите през студените месеци. С тяхна помощ се разпределя равномерно товарът от снега. А също така предпазват и от внезапни свличания на снежна маса при нейното топене.


Аксесоарите за покрива са не по-малко важни!

Дори и покривите имат нужда от онези малки детайли, които ги превръщат в еталон за дълготрайност и надеждност. Освен че е важен изборът на качествени керемиди, то не по-малко значими са и керамичните и некерамични аксесоари:

  • Фолио (подпокривна мембрана), летви, контра летви, керамични аксесоари като керемиди със специфични функции (вентилационна, снегозадържаща, полукеремида и др.).
  • Некерамични аксесоари - вентилиращата лента под капаците на билото, монтирани със сух монтаж, скоби за керемиди и капаци, летводържатели, защитна мрежа против птици, различни елементи за вентилация, обшивка за комин, системи за снегозадържане и др. Всички тези неща са изключително важни в цялостната покривна конструкция.


Без компромиси с покривната система Tondach

Ремонтът или изграждането на качествен, здрав и надежден покрив е една инвестиция, която си заслужава. Системата Tondach ще ви осигури страхотен резултат и защита на вашия дом. Какви са нейните предимства?

  • Керамичните керемиди Tondach са прородосъобразни. За направата им е използвана глина. По този начин освен качествен, вашият покрив ще бъде и в полза на природата. В днешно време тази тема е изключително актуална и все повече в ремонтните дейности се влагат усилия в тази посока.
  • Дълготрайност на керамичните керемиди – ключов фактор, който гарантира здравина и качество в продължения на десетилетия. Така може да бъдете сигурни, че няма да ви се налага периодично реновиране на покрива.
  • Подходящи за полагане на нов покрив, но и за ремонтиране на стар – без значение дали сте в процес на покриване на чисто нов дом или имате нужда от ремонтиране на стария, покривната система Tondach ще бъде удачен избор и в двата варианта.
  • Гарантирано качество – водонепропускливостта и високата мразоустойчивост са от основно значение за покривната система. При Tondach ще намерите 100% издръжливост. Материалите са минали през различни тестове, които доказват тяхното високо качество.
  • Кажете „Сбогом“ на непрестанните ремонти – всички елементи в покривната система се комбинират идеално. Шансовете керемидите да се разместят или някъде да има теч са напълно минимални. Това ще ви осигури комфорт за следващите няколко години, без да се налага да мислите за аварийни ремонти.
  • Многообразие от цветове – керемидите могат да бъдат оцветени в желан от вас цвят. Това обаче по никакъв начин няма да се отрази нито на тяхната здравина, нито на дълготрайността на цвета. Напротив! Дълго време ще се радвате на покрив в желания от вас нюанс.

Мечтаният дом може да се превърне в реалност. За постигането му освен добри основи, ще имате нужда и от надежден покрив. Направете правилния избор и не се страхувайте от прогнозата за времето. Проливният дъжд може да бъде много романтичен, ако вместо страх от наводнен дом, чувате само песента на падащите капки. Подробна информация за покривни системи може да намерите в сайта на нашите партньори от Винербергер.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Хоум Рок Билдър ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
ЕТ "Венетон"
Електроуслуги, София
140 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
85 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта