По-ниски сметки с природен газ

Публикувано на 11/06/2017 от Реклама | Последна редакция на 03/10/2019 | Видяно 6 133 пъти

Да използвате природен газ е не само удобно, но и изгодно. Той е универсален източник и служи за отопление, готвене и подгряване на вода. Друго предимство на синьото гориво е неговата икономичност, защото плащате това, което сте потребили. За разлика от алтернативни енергоизточници, когато използвате природен газ, виждате колко точно е вашата консумация. Освен това няма допълнителни такси подобни на „сградна инсталация“, която плащат клиентите на централно топлоподаване. Друго преимущество пред ТЕЦ-а е, че можете да спрете отоплението във всеки един момент, когато стане топло или да го пуснете, ако е студено без да чакате да бъде включено централно.

По-ниски сметки с природен газ

С природен газ могат да се намалят и сметките, като се използва програматор. Става дума за умни устройства, които си „говорят“ с газовия котел и "командват" каква температура да поддържа. Ако използвате седмичен програматор, консумацията на енергия може да се намали с 10 -15%. Умният уред се настройва на желаните градуси, а температурата може да варира от 15 до 30 градуса. Препоръчително е през деня, когато обикновено никой не е у дома, да се поддържат 16 градуса. Експертите съветват когато всички са се прибрали оптималните градуси вкъщи да са около 20-21, защото всеки градус в повече вдига разхода на енергия с 5-6%.

Максимална ефективност с умни програматори

На нашия пазар има най-различни марки и видове програматори. Цените зависят от разнообразието на функции и от дизайна. Различните модели предоставят допълнителни удобство. Такива са безжични контролери, които дават възможност да командвате работата на газовия котел и температурата вкъщи, както избираме програмите на телевизора с дистанционното. Най-модерните уреди си „говорят“ с домашния Wi-Fi интернет и позволяват да управлявате от разстояние отоплението и подгряването на гореща вода. Така, ако например ще се приберете по-рано вкъщи, може да зададете да достигне определена температура и докато се приберете желаните градуси да са достигнати.

Възползвайте се от безвъзмездна финансова помощ до 30 %

Газификацията на жилището е още по-достъпна с новите условия на програмата „DESIREE Gas“. Потенциалните клиенти на „Овергаз Мрежи“ могат да се възползват от безвъзмездна финансова помощ до 30 %. Проектът покрива и 100 % от таксата за присъединяване. Така максималният размер на отстъпките може да достигне до 2 347 лева. Средствата покриват разходи за газов котел и монтаж, програматор, проект и изграждане на инсталация, както и таксата за присъединяване на жилището към газоразпределителната мрежа. Ако искате да газифицирате дома си, можете да се свържете с Контактния център на Овергаз на националния информационен телефон 0700 11 110 и на електронен адрес: gas@overgas.bg, както и да посетите клиентски център на компанията.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
104 извършени проекта
Евгени Петров
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Райчо Петров
Боядисване и декорация, София
7 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта